25 Απρ 2024
READING

To Pinterest λανσάρει νέα εργαλεία για αγοραστές και πωλητές στην πλατφόρμα του

4 MIN READ

To Pinterest λανσάρει νέα εργαλεία για αγοραστές και πωλητές στην πλατφόρμα του

To Pinterest λανσάρει νέα εργαλεία για αγοραστές και πωλητές στην πλατφόρμα του

Το κοινωνικό εμπόριο, γνωστό ως social commerce, το οποίο αναφέρεται στις αγορές μέσω social media, βρίσκεται σε μια μεγάλη άνοδο. Καθώς τα social media γίνονται ένα όλο και πιο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κυρίως των νεότερων καταναλωτών, το κοινωνικό εμπόριο βρίσκεται σε μια αντίστοιχη φάση ανόδου. Οι πλατφόρμες social media διευρύνουν όλο και περισσότερο τις λειτουργίες που διαθέτουν, οι οποίες διευκολύνουν το εμπόριο. Τώρα, το Pinterest, επιδιώκοντας να βελτιώσει την εμπειρία αγορών εντός της εφαρμογής, εισήγαγε νέες λειτουργίες αγορών.

Διαβάστε επίσης: Οι αγορές μέσω των social media θα φτάσουν το 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

Η νέα λειτουργία Pinterest API for Shopping επιτρέπει στους πωλητές να διαχειρίζονται τον κατάλογο των προϊόντων τους και τα δεδομένα τους. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι έμποροι που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο βλέπουν ήδη ένα επίπεδο ακρίβειας 97% για τα δεδομένα τιμών και διαθεσιμότητας. Επίσης, τα Product Tagging Pins επιτρέπουν πλέον στους εμπόρους να επισημάνουν τα προϊόντα τους στον κατάλογό τους με branded περιεχόμενο και εικόνες. Το Pinterest αναφέρει ότι οι χρήστες έδειξαν 70% υψηλότερη πρόθεση αγορών σε Pins προϊόντων με ετικέτες σε εικόνες από ό,τι σε μεμονωμένα Pins προϊόντων, σε αρχικές δοκιμές.

Διαβάστε επίσης: To Instagram θα επιτρέπει tags προϊόντων σε όλους τους χρήστες

Ακόμα, με το νέο εργαλείο Video in Catalogs, οι πωλητές μπορούν να δημιουργούν βίντεο για τα προϊόντα στον κατάλογό τους, επιτρέποντας στους αγοραστές να βλέπουν τα προϊόντα τους από πολλαπλές οπτικές γωνίες. Η λειτουργία αυτή έρχεται καθώς το Pinterest υποστηρίζει ότι έχει δει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από τις μορφές διαφήμισης που μοιάζουν με βίντεο.

Η πλατφόρμα πρόσθεσε επίσης μια καρτέλα “Shop” στα προφίλ των επιχειρήσεων για να βοηθήσει τους πωλητές να προβάλλουν καλύτερα τα εμπορεύματά τους. Η εταιρεία σημειώνει ότι η νέα λειτουργία όχι μόνο επιτρέπει την ευκολότερη διαχείριση ομάδων προϊόντων απευθείας στην καρτέλα Shop ενός εμπόρου, αλλά φέρνει επίσης προσαρμόσιμες περιγραφές προϊόντων και μια βελτιωμένη διεπαφή για κινητά.

Εκτός από τη νέα καρτέλα Shop στα προφίλ των επιχειρήσεων, η πλατφόρμα έχει προσθέσει και άλλα εργαλεία που βοηθούν τους χρήστες να κάνουν αγορές με βάση το περιεχόμενο που αναζητούν. Η εταιρεία εισήγαγε την καρτέλα Shop για τους πελάτες το 2020. Η προηγούμενη καρτέλα Shop παρουσίαζε τα αντικείμενα που υπήρχαν σε απόθεμα μέσω της λειτουργίας αναζήτησης ή σε μια παρόμοια καρτέλα στους πίνακες των χρηστών.

Το Pinterest έχει στραφεί στο κοινωνικό εμπόριο εδώ και καιρό με διάφορες λειτουργίες. Το περασμένο καλοκαίρι, έκανε το ντεμπούτο της η λειτουργία Shopping List, όπου οι χρήστες μπορούσαν να αποθηκεύουν τα Product Pins τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τις εκπτώσεις τιμών. Τον Οκτώβριο, η πλατφόρμα είχε κυκλοφορήσει τη δυνατότητα για τους χρήστες να επισημάνουν με Pins επιθυμητά προϊόντα με δυνατότητα αγορών στα Idea Pins τους. Επιπλέον, πριν από περίπου ένα χρόνο, η πλατφόρμα άρχισε να επιτρέπει στους δημιουργούς να επισημαίνουν προϊόντα στα Idea Pins τους και να κερδίζουν προμήθειες μέσω συνδέσμων θυγατρικών και συμφωνιών με μάρκες για χορηγούμενο περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: Το Pinterest συνεχίζει να εξελίσσεται στον τομέα του e-commerce λανσάροντας νέα εργαλεία

Πέρα από τις νέες λειτουργίες που επιτρέπουν στους πελάτες να ψωνίζουν το περιεχόμενο που βλέπουν στην εφαρμογή, το Pinterest έχει επίσης επικεντρωθεί στη δημιουργία ελκυστικών εμπειριών αγορών για τους χρήστες του. Τον περασμένο μήνα, η πλατφόρμα εξαγόρασε την The Yes, μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για τη μάρκα, το στυλ και το μέγεθος των πελατών για να παρέχει μια προσαρμοσμένη εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ακόμα, τον Νοέμβριο, η πλατφόρμα παρουσίασε το Pinterest TV, μια σειρά με δημιουργούς περιεχομένου που παρουσίαζαν προϊόντα από μάρκες όπως η Allbirds και η Outdoor Voices σε livestreams με δυνατότητα αγορών. Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε το εργαλείο Try-On for Home Decor, μια λειτουργία οπτικοποίησης AR οικιακής επίπλωσης. Τα Shoppable Livestreams είναι άλλη μια μεγάλη τάση που ενισχύθηκε από την καραντίνα της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε επίσης: Τo σύμπαν του video shopping και η εξελιξή του

Το Pinterest δηλώνει ότι ο στόχος του είναι να καταστήσει δυνατό για τους χρήστες να αγοράσουν οτιδήποτε τους εμπνέει στην πλατφόρμα. Το 2021, ο αριθμός των Pinners που ασχολούνται με αγορές στο Pinterest αυξήθηκε πάνω από 215% και το 89% των εβδομαδιαίων Pinners χρησιμοποιούν το Pinterest για έμπνευση στην πορεία τους προς την αγορά. Οι νέες λειτουργίες αγορών επιτρέπουν στις μάρκες και τους εμπόρους λιανικής πώλησης να προσεγγίσουν τους Pinners που έχουν υψηλή πρόθεση αγοράς, κατά το αρχικό στάδιο του αγοραστικού τους ταξιδιού, με τα πιο ενημερωμένα δεδομένα.

Με πληροφορίες από Retail Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.