19 Απρ 2024
READING

Η Ελλάδα είναι το δυνατό χαρτί της Apivita

4 MIN READ

Η Ελλάδα είναι το δυνατό χαρτί της Apivita

Η Ελλάδα είναι το δυνατό χαρτί της Apivita

To δυνατό χαρτί της Apivita αποτελεί η Ελλάδα, γεγονός που συνάδει τόσο με την διάθεση των προϊόντων της μέσα από τα εγχώρια σημεία λιανικής, όσο και με την παρουσία της στα ξενοδοχεία της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί και εκτεταμένη εξαγωγική δραστηριότητα, η ελληνική αγορά είναι εκείνη που της προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της και ταυτόχρονα δείχνει ότι μέσω αυτής διατηρεί τη δυναμική να αναπτύσσεται και να ενισχύει τα οικονομικά της επιχείρησης που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Puig.

Απόδειξη του συγκεκριμένου γεγονότος αποτελεί ότι το 2021 η ελληνική αγορά έφερε στα ταμεία της εταιρείας 33 εκατομμύρια ευρώ από 28,5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020. Ωστόσο, το γεγονός αυτό αποτελεί και απόρροια της επαναφοράς του συνόλου της αγοράς σε ρυθμούς κανονικότητας μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία καλλυντικών που διακρίνεται για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, έχει σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ασία, με πωλήσεις που το 2021 άγγιξαν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ, στην Ισπανία, που είναι και η χώρα προέλευσης του ομίλου Puig με 4,38 εκατομμύρια ευρώ πωλήσεις πέρυσι, και στην υπόλοιπη Ευρώπη με πωλήσεις 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ελλάδα πάντως αποτελεί έναν σταθερά αποδοτικό πυλώνα, με την Apivita να συναντάται στα ράφια των φαρμακείων σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά και σε καταστήματα πώλησης καλλυντικών προϊόντων και στα δωμάτια αρκετών ξενοδοχείων.

Διαβάστε ακόμα: Η Apivita έφερε στο προσκήνιο τον ρόλο του σημαντικότερου επικονιαστή του πλανήτη, της μέλισσας

Η παρουσία της Apivita στην ευρωπαϊκή επικράτεια διαρκώς διευρύνεται τα τελευταία χρόνια. Οι κινήσεις που υλοποιεί προκειμένου να ενισχύσει το εξαγωγικό της εκτόπισμα η εταιρεία σχετίζονται με την ανάπτυξη νέων προϊόντων με καινοτόμο αποτύπωμα και στόχευση την ανάπτυξη της εξωστρέφειάς της. Η επιχείρηση ποντάρει με αυτόν τον τρόπο στην εξάπλωση της παρουσίας της σε αγορές του κόσμου όπως η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Τυνησία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Κίνα, η Ρωσία, η Χιλή και αρκετές ακόμη.

Στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, η Apivita είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που απέκτησε την πιστοποίηση B Corporation, η οποία αποδίδεται από τον ομώνυμο οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο είναι πλέον μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών, που ποντάρει σε στοιχεία όπως η επιχειρηματικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική ευημερία.

Άλμα πάνω από τα νούμερα του 2019

Το 2021 η Apivita πέτυχε την επιστροφή της στο 2019. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πωλήσεις που κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά, κινήθηκαν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την τελευταία προ πανδημίας χρονιά. Προς υπενθύμιση αναφέρουμε ότι ο τζίρος της το 2019 ήταν 47,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2021 έφτασε στα 49,83 εκατομμύρια ευρώ, κατά δύο εκατομμύρια ευρώ αυξημένος.

Ισχυρό πεδίο για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια προσφέρει το ότι ιδιοκτήτης της είναι ο όμιλος Puig. Ο ισπανικός όμιλος που εξαγόρασε την εταιρεία που δημιούργησε ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά, αυτήν τη στιγμή έχει παρουσία σε 150 χώρες. Το δίκτυο αυτό που διατηρεί μπορεί να προσφέρει προοπτικές και στην εδρεύουσα επί ελληνικού εδάφους Apivita, με την προοπτική τα ανάλογα κανάλια να φιλοξενήσουν και το κωδικολόγιό της. Εξάλλου, η επένδυση της Puig στην Apivita είχε αμιγώς στρατηγικό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή της υλοποίησής της. Στο μυαλό των Ισπανών ήταν ανέκαθεν να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί η εταιρεία, αλλά και τις υπερσύγχρονες βιομηχανικές της εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο.

Επιπλέον, στον στρατηγικό σχεδιασμό της Puig συμβάλλει και το ήδη ευρύ κωδικολόγιο προϊόντων που διαθέτει η Apivita, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 300 αγαθά, τα οποία διακρίνονται κατά κύριο λόγο για τα φυσικά συστατικά από τα οποία αποτελούνται. Κανάλια αγοράς, τα οποία μπορούν να μεγαλώσουν και άλλο την εταιρεία τα επόμενα χρόνια, είναι αφενός το ηλεκτρονικό εμπόριο, αφετέρου ο ξενοδοχειακός τομέας.

Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ένα ισχυρό πάτημα ως προς τη δεύτερη στόχευση, αυτή των ξενοδοχείων, καθότι ο τουρισμός αποτελεί το δυνατό χαρτί της χώρας που εκτός από το να φιλοξενήσει τα προϊόντα της Apivita στα πολυάριθμα καταλύματα, προσφέρει και την προοπτική γνωριμίας των ξένων επισκεπτών με τα προϊόντα που αυτή παράγει, τα οποία βασίζονται στη συλλογή και χρήση συστατικών που προέρχονται από τη φύση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.