19 Απρ 2024
READING

Πώς η Marriott θέλει να αλλάξει τη φιλοξενία με gamification μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

4 MIN READ

Πώς η Marriott θέλει να αλλάξει τη φιλοξενία με gamification μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Πώς η Marriott θέλει να αλλάξει τη φιλοξενία με gamification μέσω επαυξημένης πραγματικότητας

Μια εμπειρία επαυξημένης πταγματικότητας θα προσφέρει από αυτήν την εβδομάδα η Marriott στα ξενοδοχεία της Moxy Hotels, στα οποία θέλει να προσφέρει μια playful εμπειρία στους πελάτες της, φιλοδοξώντας να εμπλουτίσει το ίδιο το concept της φιλοξενίας με μια δόση gamification, ειδικά σχεδιασμένη για το νεανικό κοινό της.

Συμμετέχοντας σε αυτήν την εμπειρία, οι πελάτες των Moxy Hotels θα έχουν την ευκαιρία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, να βιώσουν μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, με τη βοήθεια του smartphone τους και να κερδίσουν δώρα εξερευνώντας το ξενοδοχείο τους. Η ενέργεια «Moxy Universe, Play Beyond», όπως ονομάζεται, θα προσφέρεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε 12 ξενοδοχεία της αλυσίδας Moxy Hotels, στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Οι πελάτες θα μπορούν, πριν κάνουν check-in, να διαμορφώνουν όπως θέλουν ένα ψηφιακό άβαταρ, επιλέγοντας τα ρούχα, τα αξεσουάρ και το χτένισμα που προτιμούν. Χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού τους, θα μπορούν να βλέπουν και να ενθέτουν το άβαταρ σε ψηφιακές εικόνες που επικαλύπτουν και συνδυάζονται με το πραγματικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, σε μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Σκανάροντας έναν κωδικό QR, θα ξεκλειδώνουν μια σειρά από challenges, που θα τους προτρέπουν να εξερευνήσουν το ξενοδοχείο.

Διαβάστε ακόμα: Η Marriott αναζητά δημιουργούς TikTok για διαμονή 300 ημερών σε 30 ξενοδοχεία της

Τα ξενοδοχεία Moxy της Marriott, με το «Play On» motto τους, που θέλει να τα προσδιορίσει ως έναν fun προορισμό, απευθύνονται ήδη σε ένα νεανικό κοινό, σε Millennials και Gen Z-ers, που είναι εξοικειωμένοι και τους αρέσουν οι εμπειρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Έτσι, καθώς ο τουρισμός και η βιομηχανία της φιλοξενίας επανέρχονται, η Marriott στρέφεται σε αυτές τις καινοτόμες δυνατότητες για να προσφέρει στους ταξιδιώτες αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Μάλιστα, η φύση αυτών των phygital εμπειριών είναι ιδανική για κοινοποιήσεις στα social media, γεγονός που ουσιαστικά μεταφράζεται σε οργανικό engagement για το brand. Εξάλλου, η Marriott θα παροτρύνει τους πελάτες να βγάλουν selfie φωτογραφίες με το άβατάρ τους και να το ανεβάσουν στα προσωπικά τους κανάλια κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #moxyuniverse.

Μετά την πανδημία, η στάση των ανθρώπων απέναντι στα ταξίδια έχει αλλάξει, με τους ταξιδιώτες να εκτιμούν περισσότερο την εμπειρία του ταξιδιού, τη δημιουργία πολύτιμων αναμνήσεων μέσα από συναρπαστικές και ευχάριστες εμπειρίες. Οι ταξιδιώτες πλέον στρέφονται σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και προσπαθούν να γνωρίσουν, να ζήσουν τα μέρη που επισκέπτονται και να απολαύσουν τους προορισμούς τους με τη νοοτροπία του slow travel, που αντιδιαστέλλεται στο τουριστικό concept της «συλλογής προορισμών». Ούτως ή άλλως, λοιπόν, πλέον οι ταξιδιώτες έχουν αποκτήσει μια διαφορετική νοοτροπία, αλλά έρευνες δείχνουν ότι, ειδικά οι νεότεροι, οι Millennials και οι Gen Z-ers, εκτιμούν ακόμα περισσότερο τα ταξίδια που προσφέρουν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία, που να μην κοστίζει πολύ.

Επιπλέον, το κοινό αυτό, και target group των Moxy Hotels, τείνει να παίζει περιοσσότερο videogames, συνεπώς να είναι περισσότερο εξοικειωμένο με την τεχνολογία AR και τις virtual εφαρμογές. Για την ακρίβεια, οι καταναλωτές της γενιάς Ζ αφιερώνουν κατά μέσο όρο περίπου το 17% του ελεύθερου χρόνου τους στο gaming, και οι Millennials το 14%, τη στιγμή που οι μεγαλύτεροί τους Gen Z-ers και οι Baby Boomers διαθέτουν το 11% και 6% του ελεύθερου χρόνου τους αντίστοιχα. Αναμενόμενα, λοιπόν, η Marriott πιστεύει ότι ενσωματώνοντας στην εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρουν τα Moxy Hotels, κάποιες εμπειρίες που παραπέμπουν σε videogames, θα κερδίσει περισσότερο το νεανικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το mobile gaming δίνει στα brands ευκαιρία να προσεγγίσουν τους Gen Z-ers

Και αυτή η στόχευση στο κοινό του gaming δε γίνεται μόνο μέσα από την ενεργοποίηση στα Moxy Hotels. To πρόγραμμα loyalty της Marriott, το Marriott Bonvoy, αναλαμβάνει αυτόν τον μήνα, και πάλι στην Ασία, χορηγός μιας εκπομπής 15 επεισοδίων με θέμα την κουλτούρα του gaming και των esports, που θα προβάλλεται μέσω streaming στο Facebook, το YouTube, το Twitch και ένα εξειδικευμένο κορεάτικο κανάλι streaming, το AfreecaTV.

Aυτές οι ενεργοποιήσεις στον χώρο του gaming μπορεί να μην είναι, προς το παρόν, ακόμα τόσο κοινές στη βιομηχανία της φιλοξενίας, αντικατοπτρίζουν ωστόσο την τάση όλο και περισσότερων μεγάλων brands, από μια ποικιλία κλάδων, που στρέφονται στο gaming ώστε να προσεγγίσουν το δελεαστικό νεανικό κοινό και να χτίσουν μια δυναμική σχέση μαζί του.

Την ίδια στιγμή, οι απόπειρες της Marriott να κάνει άνοιγμα στον κόσμο του gaming, συμπίπτουν με την έμφαση που δίνει η βιομηχανία του τουρισμού στη διαφήμιση αυτήν την περίοδο, καθώς ο κόσμος αρχίζει και πάλι να ταξιδεύει. Ειδικά η Marriott, μάλιστα, λάνσαρε αυτόν τον χρόνο τη δική της media πλατφόρμα για την προσφορά διαφημιστικών υπηρεσιών στα brands στους χώρους των ξενοδοχείων της. Πρόκειται για το πρώτο Media Network του κλάδου, που αναμένεται να τραβήξει σημαντικά το ενδιαφέρον των εταιρειών, καθώς βασίζεται στην αξιοποίηση πλούσιων δεδομένων από τα 164 εκατομμύρια μέλη του προγράμματος πιστότητας Bonvoy παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Marketing Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.