26 Απρ 2024
READING

Anytime: Μία εταιρεία μέσα στην εταιρεία που έφερε «τούμπα» την αγορά ασφαλίσεων

4 MIN READ

Anytime: Μία εταιρεία μέσα στην εταιρεία που έφερε «τούμπα» την αγορά ασφαλίσεων

Anytime: Μία εταιρεία μέσα στην εταιρεία που έφερε «τούμπα» την αγορά ασφαλίσεων

Εάν κάποιος πριν από μερικά χρόνια θεωρούσε την Anytime το κρυφό χαρτί της Interamerican, ίσως και να είχε δίκιο. Σήμερα ωστόσο, αρκετά χρόνια μετά το λανσάρισμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας ασφάλισης, η Anytime, μόνο μία κρυφή ή άγνωστη δύναμη στο δυναμικό της Interamerican δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Αποτελεί την ηλεκτρονική υπηρεσία ασφάλισης, η οποία ήρθε ουσιαστικά πριν από αρκετά χρόνια να κάνει το βήμα στην παροχή ευέλικτων υπηρεσιών ασφάλισης για οχήματα, με μικρότερο κόστος. Μία ματιά στην πορεία της άλλωστε αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή η Anytime θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να χαρακτηριστεί ως μία ξεχωριστή ασφαλιστική εταιρεία, μέσα σε μία μεγαλύτερη και ευρέως γνωστή ασφαλιστική εταιρεία που ονομάζεται Interamerican.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020 η Anytime είχε καταγεγραμμένα περισσότερα από 429.000 συμβόλαια οχημάτων, αύξηση στα επίπεδα του 12,5% σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, το 2021, ο συγκεκριμένος αριθμός ξεπέρασε τα 450.000 συμβόλαια στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου υφίσταται δραστηριότητα μέσω της Anytime. Η αύξηση βέβαια μπορεί να μην ήταν το ίδιο ισχυρή και έντονη πέρυσι σε σχέση με αυτήν που καταγράφηκε το 2020, ωστόσο κινήθηκε στα επίπεδα του 5,1%.

Η εξέλιξη και η σταδιακή αλλαγή δεδομένων

Με το πέρασμα των χρόνων πολλά άλλαξαν ως προς τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ασφαλίσεων. Ένα από αυτά είναι τα προϊόντα Anytime short Drive, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη οχήματος να πληρώνει με το χιλιόμετρο, για τον έλεγχο της υπηρεσίας και για να μπορεί να βγαίνει ο λογαριασμός ανάλογα με τη χρήση του οχήματος.

Eπίσης, η Interamerican έφερε στο προσκήνιο τη χρήση της τηλεματικής, μέσω της οποίας έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το εάν ο κάθε οδηγός οδηγεί προσεκτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να συλλέγει πόντους, που λειτουργούν ως επιβράβευση για τη συνετή του οδήγηση, και εξαργυρώνονται στην επόμενη ανανέωση συμβολαίου. Ενίσχυση όμως παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και η δραστηριοποίηση της Interamerican μέσω της Anytime στην κυπριακή αγορά, όπου οι εγγεγραμμένοι χρήστες – ασφαλισμένοι το 2021 αντιστοιχούσαν σε 33.000, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων έφτασε στα 8,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα.

Συνολικά η Anytime συνέχισε την ανάπτυξή της το 2021, με τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να φτάνουν τα 83,3 εκατομμύρια (86,5% αυτοκίνητο και 13,5% κατοικία). Σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η Interamerican, η Anytime αποτελεί αυτήν τη στιγμή το τρίτο πιο αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα στην ελληνική αγορά ασφαλίσεων. Συνολικά ο όμιλος Interamerican στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε αξία ασφαλίστρων 395,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η λειτουργική του κερδοφορία έφτασε στα 28,6 εκατ. ευρώ.

Κάλυψη για Tesla, ηλεκτρικό πατίνι και ηλεκτρικό ποδήλατο

Όμως η Anytime δε έμεινε στα επιβατικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια. Γιατί ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες όλο και περισσότερων ανθρώπων, έκανε κινήσεις να προσφέρει νέα προγράμματα καλύψεων, νέους όρους ασφάλισης, φέρνοντας στην επιφάνεια και νέα προγράμματα για Ι.Χ. αλλά και για φορτηγά. Εναρμονιζόμενη μάλιστα με την εποχή προχώρησε στην ασφάλιση ηλεκτρικών οχημάτων, ακόμα και των πιο εξελιγμένων, των αυτοκινήτων Tesla, παρέχοντας μάλιστα 10% επιπλέον έκπτωση, επειδή θεωρούνται πρότυπα οδικής ασφάλισης, εξαιτίας της καινοτομίας και της ενσωματωμένης τεχνολογίας που διαθέτουν. Άκρως ενδεικτική της πορείας που είχε η Tesla στη χώρα μας, είναι η πώληση 606 αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2021 από μόλις 11 που είχαν πουληθεί το 2020. Αντίστοιχα το 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η Tesla πούλησε στην Ελλάδα 277 καινούρια αυτοκίνητα, ενώ πουλήθηκαν και 18 μεταχειρισμένα.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι αυτό που κάνει περιζήτητη την Tesla στην Ελλάδα

Από τα παραπάνω προσφερόμενα προγράμματα, όμως, δεν έλλειψε και η ασφάλιση του ηλεκτρικού πατινιού με επιπλέον καλύψεις οδικής βοήθειας, ολικής κλοπής καθώς και ίδιων ζημιών. Αντίστοιχες υπηρεσίες όμως δημιουργήθηκαν και για την κάλυψη των ηλεκτρικών ποδηλάτων, βάζοντας την Anytime για τα καλά στο παιχνίδι μίας νέας αγοράς που έχει δημιουργηθεί σταδιακά την τελευταία περίπου πενταετία.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Anytime έβαλε το 2021 στην αγορά και την κάλυψη «Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού», καθώς και την υπηρεσία «Προστασία εκτός φιλικού διακανονισμού». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άνοιγμα και στην ασφάλιση περιουσίας, με προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που φέρουν την ονομασία Anytime Home.

Η λογική λανσαρίσματος της Anytime βασίστηκε στην παροχή της δυνατότητας προς τους υποψήφιους πελάτες, να την αναζητήσουν οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε. Προ δεκαετίας η Anytime και ουσιαστικά η Interamerican, είχε θέσει ως στόχο τους 500.000 πελάτες εντός πενταετίας, ωστόσο η διεύρυνση του ανταγωνισμού και η προσθήκη και νέων παικτών στο μεσοδιάστημα, έφερε όπως αποδείχτηκε νέα δεδομένα για την αγορά των ασφαλίσεων. Στόχος που εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά αποτελεί θέμα της επόμενης διετίας.

Και με βάση όλα τα παραπάνω, ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η Anytime δεν αποτελεί μία ξεχωριστή εταιρεία μέσα στην μεγαλύτερη σε μέγεθος εταιρεία, που ονομάζεται Interamerican.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.