19 Απρ 2024
READING

Oι «κινούμενες ανθρώπινες διαφημίσεις» της Cadbury

3 MIN READ

Oι «κινούμενες ανθρώπινες διαφημίσεις» της Cadbury

Oι «κινούμενες ανθρώπινες διαφημίσεις» της Cadbury

Ο όμιλος τροφίμων Mondelez έχει στρατολογήσει έναν στρατό Αυστραλών απλών πολίτων ως «διαφημίσεις που μιλούν, περπατούν» για την επωνυμία της Cadbury Caramilk, ελπίζοντας ότι θα διαδώσουν γιατί η λευκή σοκολάτα με γεύση καραμέλα είναι είναι τόσο μεγάλη σε πωλήσεις στην Αυστραλία.

Σε ένα περιβάλλον όπου η  εξεύρεση νέων διαφημιστικών τρόπων για τη δημιουργία πωλήσεων στο διαδίκτυο γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ο ανταγωνισμός είναι έντονος, η Mondelez σκέφτηκε ότι μπορεί να ξεχωρίσει επιστρατεύοντας μία παραλλαγή του μοντέλου word to mouth advertising, δηλαδή διαφήμιση από στόμα σε στόμα, δημιουργώντας «κινούμενες ανθρώπινες διαφημίσεις» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην καμπάνια, που επινοήθηκε από το VCCP London, μαζί με το στούντιο παγκόσμιας παραγωγής Girl&Bear, συμμετέχουν χίλιοι Αυστραλοί που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ένα κομμάτι της επιτυχημένης σειράς καμπανιών «Just Ask An Aussie» («Ρώτα ένα Αυστραλάκι»), η οποία επικεντρώνεται στους Αυστραλούς.

Η αυστραλιανή μάρκα Caramilk λανσαρίστηκε το 1968 και κυκλοφορούσε μέχρι το 1994, όταν οι πωλήσεις της έπεσαν και διακόπηκε. Ωστόσο, λόγω της λαϊκής ζήτησης, το προϊόν επανακυκλοφόρησε στην Αυστραλία ως περιορισμένη έκδοση το 2018, το 2019 και το 2020. Πέρυσι κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Η περσινή καμπάνια παρουσίασε το ξεχωριστό «Aussie on a billboard» και συνέβαλε σε μια χρονιά ρεκόρ για την Caramilk: η νέα αυτή σοκολάτα για το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το μεγαλύτερο λανσάρισμα προϊόντων της Mondelez.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Mondelez παίρνει έκτακτα μέτρα για το 2022

Επιστρέφοντας δυναμικά, η Cadbury έχει στρατολογήσει έναν αριθμό Αυστραλών για να βοηθήσουν στη διάδοση της Caramilk. Πρόκειται για χίλιους τυχερούς, οι οποίοι θα περπατούν και θα μιλάνε για τη viral σοκολάτα.

Η Cadbury δίνει στους Αυστραλούς που μένουν στο Ηνωνμένο Βασίλειο και αγαπούν το Caramilk δωρεάν προϊόντα, από μπλουζάκια Caramilk μέχρι τσάντες και hoodies. Αφού εγγραφούν από έναν αποκλειστικό ιστότοπο, πληρώνονται και λαμβάνουν εμπορεύματα που φέρουν το μήνυμα “Είναι καταπληκτικό, απλώς ρωτήστε αυτόν τον Αυστραλό”, ενθαρρύνοντας όσους συναντούν τους πρεσβευτές αυτούς να ρωτήσουν τι συμβαίνει.

Το πιο πρόσφατο μέρος της καμπάνιας Caramilk ξεκινά με μια ταινία 30 δευτερολέπτων. Μία ομάδα Αυστραλών «ανθρώπινων διαφημίσεων» που φορούν ρούχα με το brand μιλούν στο βρετανικό κοινό διακηρύσσοντας την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη σοκολάτα.

Η καμπάνια επιστρατεύει επίσης στρατηγικές influencer marketing. Η Caramilk ζητά την υποστήριξη της Αυστραλής TikToker Rhiannon Cunningham, για να επικοινωνήσει επίσης το μήνυμα της σοκολάτας. Η ενεργοπποίηση υποστηρίζεται επίσης από ραδιόφωνο, λοιπά social media, YouTube, DOOH και eCRM.

Η στρατηγική αυτή της Mondelez έρχεται να δώσει μία νέα πνοή στις εκστρατείες διαφημιστικής προώθησης προϊόντων. Στον σημερινό υπερ-συνδεδεμένο κόσμο, μια απλή σύσταση από έναν πραγματικό καταναλωτή μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο – γεγονός που οδηγεί σε στρατηγικές μάρκετινγκ που αξιοποιούν την από στόμα σε στόμα διάδοση του μηνύματος των brands. Πρόκειται για μια στρατηγική με σημαντικά οφέλη, καθώς, αποδεδειγμένα, οι καταναλωτές πλέον τείνουν να εμπιστεύονται σημαντικά τη γνώμη φίλων, συγγενών, απλών καταναλωτών ή πελατών, των οποίων την κριτική ή αξιολόγηση θα προτιμήσουν να διαβάσουν, από μια συνηθισμένη διαφήμιση με κάποιο celebrity.

Mε πληροφορίες από MarketingWeek.com
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.