22 Ιαν 2025
READING

Ο 50 – 50 στόχος της Levi’s

3 MIN READ

Ο 50 – 50 στόχος της Levi’s

Ο 50 – 50 στόχος της Levi’s

Η Levi’s εξελίσσσεται σε brand – πρότυπο για την ανάπτυξη των direct-to-consumer δραστηριοτήτων του, καθώς όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για να φτάσει το 50 – 50, δηλαδή τις ισόποσες πωλήσεις από φυσικά καταστήματα και από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το ιστορικό brand τζιν διαθέτει αυτήν τη στιγμή 3200 καταστήματα σε 110 χώρες και έχει δώσει έμφαση στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής του παρουσίας βελτιστοποιώντας τους ιστοτόπους του και τις εφαρμογές του, κάτι που φαίνεται ότι αποδίδει. Αλλά πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια που αγκαλιάζει όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας και αφορά ακόμα το άνοιγμα ακόμα περισσότερων καταστημάτων με νέο concept, τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων που διαθέτει με την εξαγορά μικρότερων brands, ώστε να επεκταθεί περισσότερο στους τομείς των υποδημάτων, των τοπ και πανωφοριών, για να προσεγγίσει ένα πιο διευρυμένο κοινό, αλλά και την απόκτηση μεγαλύτερου ελέγχου της εφοδιαστικής της αλυσίδας, με τη δημιουργία ενός νέου κέντρου διανομής στην Ευρώπη, που τώρα ετοιμάζεται.

Ουσιαστικά, η Levi’s φαίνεται ότι καλύπτει τα βασικά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι περισσότερες μάρκες που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο: Τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδσιασμού, την ανάγκη για καλύτερη digital στρατηγική, καθώς το e-commerce συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά και τη φροντίδα της φυσικής της παρουσίας, μέσα από καταστήματα που μπορούν να προσφέρουν μια αξιόλογη εμπειρία στο κοινό, το οποίο αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να αγαπά τις φυσικές αγορές.

Διαβάστε ακόμα: Η επιθετική εξάπλωση της Levi’s Strauss σε ολόκληρο τον κόσμο

Στην ανακοίνωση των επιδόσεων της μάρκας την περασμένη εβδομάδα, που παρουσίασε αύξηση 22% στις DTC πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2022, οι οποίες μάλιστα αποδίδουν το 37% των συνολικών εσόδων, ο CEO της εταιρείας, Chip Bergh, μίλησε για την «ακούραστη στόχευση στη στρατηγική προτεραιότητα του να έχουμε στο επίκεντρο το brand, μια DTC στρατηγική και ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο», που απέδωσε σημαντικά, παρόλη την μακροοικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Πώς καθορίζουν τις τιμές τους τα μεγάλα brands μόδας

Βέβαια, τη Levi’s βοηθά αρκετά και το momentum, που βλέπει τα τζιν και τα πιο casual και χαλαρά ρούχα να επανέρχονται και ως επιλογές για το επαγγελματικό ντύσιμο, έπειτα από τα lockdowns, κατά τα οποία όσοι δούλευαν εξ αποστάσεως είχαν συνηθίσει τα πιο χαλαρά looks. Παράλληλα, και η Levi’s ακολούθησε την τάση που υιοθέτησαν οι περισσότερες μεγάλες μάρκες, της αύξησης των τιμών για να μην επιβαρυνθεί η ανάπτυξή τους από τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Levi’s μιλά για αύξηση των DTC καταστημάτων που θα διαχειρίζεται η ίδια σε περισσότερα από 1500 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως και για τριπλασιασμό των πωλήσεων μέσα από τον δικό της ιστότοπο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.