20 Απρ 2024
READING

Χρειάζεται digital PR μια εταιρεία;

4 MIN READ

Χρειάζεται digital PR μια εταιρεία;

Χρειάζεται digital PR μια εταιρεία;

Τα ψηφιακά μέσα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εμπορίου, με τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν επιταχύνει την τάση ακόμα περισσότερο. Η προσθήκη των ψηφιακών δημοσίων σχέσεων στη στρατηγική μιας εταιρείας για την προβολή της είναι ένα κέρδος και μπορεί να χαρακτηριστεί έως και απαραίτητο για την ταχεία ανάπτυξή της.

Διαβάστε επίσης: 4 τρόποι με τους οποίους άλλαξε το marketing η πανδημία

Η φήμη της μάρκας συνδέεται με την επιτυχία και είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διασφαλίσει ένα brand. Η φήμη έχει να κάνει, πέρα από την ποιότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση πελατών, και με τον τρόπο που το brand επικοινωνεί την ταυτότητά του με τους καταναλωτές. Οι δημόσιες σχέσεις είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία ψηφιακού marketing για την οικοδόμηση αυτής της φήμης, την επέκταση της διαδικτυακής εμβέλειας της μάρκας και, τελικά, την αξιοποίηση της αφοσίωσης των πελατών.

Το επονομαζόμενο digital PR είναι μια στρατηγική marketing που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να αυξήσουν την παρουσία και την προβολή τους στο διαδίκτυο. Το digital PR εστιάζεται στην απόκτηση ποιοτικών backlinks, δηλαδή links άλλων ιστοσελίδων που παραπέμπουν στη ιστοσελίδα του brand, και αναφορών στα social μedia. Αυτό γίνεται μέσα από τη διασύνδεση με δημοσιογράφους, bloggers, influencers και τις κριτικές του κοινού, συμβάλλοντας στην αποδοτική στρατηγική βελτιστοποίησης και μέσω μηχανών αναζήτησης (SEO).

Πώς λοιπόν η σωστή προσέγγιση των διαδικτυακών δημοσίων σχέσεων (digital PR) μπορεί να ενισχύσει τη φήμη μιας επιχείρησης και να προωθήσει την ανάπτυξη της;

Το digital PR αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή

Οι ισχυρές εκστρατείες ψηφιακών δημοσίων σχέσων μπορούν να δώσουν ώθηση στη διαδικτυακή παρουσία μιας εταιρείας, αυξάνοντας το αποτύπωμά της σε κρίσιμες αγορές και σημεία επαφής με τους πελάτες. Μια αποτελεσματική καμπάνια digital PR αξιοποιεί αποδεδειγμένες τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO), όπως η δημιουργία περιεχομένου SEO, η τοποθέτηση προσκεκλημένων και η δημιουργία online προφίλ, ώστε η επωνυμία να βρεθεί στο επίκεντρο ιστοτόπων και ειδησεογραφικών πλατφορμών υψηλής εγκυρότητας.

Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη έκθεση στο κοινό-στόχο μιας επιχείρησης. Φυσικά, πρέπει το περιεχόμενο να είναι αξιόλογο, ώστε οι καταναλωτές να επιθυμούν να το μοιραστούν στα social media, δημιουργώντας νέες αναφορές μάρκας που διαδίδουν την επωνυμία ακόμη περισσότερο. Επίσης, το digital PR επηρεάζει θετικά την παρουσία και την κατάταξη της ιστοσελίδας μιας επιχείρησης στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης: Τι απαιτεί μία δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο

Το digital PR χτίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές δημόσιες σχέσεις που προωθούν τα μηνύματα και την αξιοπιστία της μάρκας μέσω των εντύπων, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, οι προσαρμοσμένες υπηρεσίες digital PR αναδεικνύουν τις αξίες και τα θετικά στοιχεία της επιχείρησης στο διαδίκτυο.

Επίσης, σε αντίθεση με το ψηφιακό marketing, όπου τα μηνύματα τείνουν να προέρχονται απευθείας από την εταιρεία, οι επιτυχημένες εκστρατείες digital PR διανέμουν αμερόληπτες πληροφορίες σε έγκυρες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αυτό προσδίδει στην επωνυμία μιας επιχείρησης ένα επίπεδο κοινωνικής απόδειξης και αυθεντικότητας που συνήθως δεν είναι διαθέσιμο μέσω άλλων μεθόδων προβολής.

Οι επιτυχημένες εκστρατείες digital PR διοχετεύουν θετικά μηνύματα της μάρκας στο κοινό, αξιοποιώντας προσεκτικά διαβαθμισμένα στοιχεία του περιεχομένου marketing, του SEO, των social media και του influencer marketing. Όταν γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο, οι στρατηγικές digital PR συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φήμης που βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες πελατών μέσω των κριτικών και της υποστήριξης από influencers. Έτσι, ενισχύεται η εμπιστοσύνη στο brand.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | Οι καταναλωτές αναζητούν τις πιο ρεαλιστικές κριτικές

Το digital PR προστατεύει τη φήμη από πλήγματα

Η ανάδειξη μιας επιχείρησης σε αξιόπιστους ιστότοπους του κλάδου συμβάλλει στην προβολή και ενίσχυση μιας φήμης που βρίσκει απήχηση στο κοινό-στόχο. Παράλληλα, οι διαδικτυακές κρίσεις, όπως άδικες κριτικές, επιβλαβή άρθρα ειδήσεων και άλλα, μπορούν να πλήξουν μια επιχείρησή ανά πάσα στιγμή. Έτσι, η ύπαρξη μιας προληπτικής και αποτελεσματικής στρατηγικής digital PR που θα παρέχει θετικά τεκμήρια είναι σίγουρα απαραίτητη.

Το digital PR προωθεί τις αγορές

Το digital PR μπορεί να μην έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει νέους πελάτες επί τόπου, αλλά μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή ώθηση για τη δημιουργία μετατροπών μακροπρόθεσμα. Με το περιεχόμενο digital PR μια επιχείρηση κάνει μια ουσιαστική, διαρκή εντύπωση στους πιθανούς αγοραστές, ωθώντας τους σε μελλοντικές αγορές.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η φήμη ενός brand διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προτίμηση του καταναλωτή στο brand έναντι ενός ανταγωνιστή. Πολλές φορές, η απόφαση κρίνεται στις λεπτομέρειες. Μια αποτελεσματική στρατηγική ψηφιακών δημοσίων σχέσεων παρέχει αυτήν την κρίσιμη υποστήριξη που χρειάζεται μια εταιρεία για να διατηρήσει αυτήν την εμπιστοσύνη, να προσελκύσει και να διατηρήσει τους πελάτες.

Mε πληροφορίες από Entrepreneur
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.