28 Απρ 2024
READING

Tάση | Tα Selfridges ανοίγουν «sex & sleep wellbeing» pop-up

3 MIN READ

Tάση | Tα Selfridges ανοίγουν «sex & sleep wellbeing» pop-up

Tάση | Tα Selfridges ανοίγουν «sex & sleep wellbeing» pop-up

Η βρετανική αλυσίδα Selfridges ανοίγει στο πολυκατάστημα του Λονδίνου έναν pop-up χώρο που επικεντρώνεται στη σεξουαλική ευεξία και την ευεξία ύπνου, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες και προϊόντα για την προσωπική τους φροντίδα.

Σε αυτό το pop-up, θα μπορεί κανείς να κάνει μεταξύ άλλων συνεδρίες βελονισμού και υπνοθεραπείας, από γνωστά brands, ενώ εδώ θα γίνει και το λανσάρισμα του νέου, δημοφιλούς brand σεξουαλικής ευεξίας, Laude, του οποίου μάλιστα δημιουργική συν-διευθύντρια είναι η ηθοποιός Dakota Johnson. Εδώ οι καταναλωτές θα μπορούν ακόμα να ανακαλύψουν ό,τι νέο υπάρχει στην τεχνολογία που αφορά την παρακολούθηση ύπνου, αλλά και να ψωνίζουν προϊόντα από μάρκες όπως η LBDO και η The Oh Collective, που έχουν τα τελευταία χρόνια αλλάξει το τοπίο και τη συζήτηση γύρω από τη σεξουαλική ευεξία και την απόλαυση με inclusive λανσαρίσματα και μια διαφορετική προσέγγιση στον κλάδο.

Παράλληλα, η εταιρεία δημιούργησε το The Feel Good Bar, μόνιμη προσθήκη στη ναυαρχίδα του στο Λονδίνο και όχι pop-up, όπου μπορεί κανείς να βρει πάνω από 150 προϊόντα που αφορούν την καινοτομία στον χώρο της ευεξίας, από θεραπείες για το hangover μέχρι συμπληρώματα για την υγεία του πεπτικού συστήματος και των ορμονών, απαντώντας στην ιλιγγιώδη αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού μέσα στην πανδημία, για προϊόντα που αφορούν την υγεία και την ευεξία τους, για εμπλουτισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής. Μάλιστα, τα στοιχεία του Selfridges δείχνουν αύξηση των πωλήσεων που αφορούν τέτοια προϊόντα κατά 125% φέτος σε σχέση με πέρυσι, και ένα εντυωσιακό 700% σε σύγκριση με το 2019.

Διαβάστε ακόμα: Η αυξανόμενη αξία της αγοράς ευεξίας

Από την εταιρεία παρατηρούν ότι ολόκληρη η βιομηχανία που αφορά την προσωπική υγεία και ευεξία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, πυροδοτώντας την εξέλιξη και την καινοτομία, με νέες startups να εμφανίζονται χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και επιλέγοντας μια περισσότερο ολιστική προσέγγιση.

Καθώς λοιπόν οι άνθρωποι επαναξιολογούν τις προτεραιότητές τους και συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να νιώθουν καλά συνολικά, είναι περισσότερο ανοιχτοί να ερευνήσουν και να ψάξουν νέες ιδέες και προϊόντα.

Και αυτό το ενδιαφέρον αφορά και τον κλάδο της σεξουαλικής ευεξίας, με τα νέα brands που λανσάρουν σεξουαλικά παιχνίδια με σύγχρονο design και μια ποικιλία σχετικών προϊόντων, να γίνονται τελευταία όλο και πιο δελεαστικά για τους μεγάλους retailers, σε βαθμό που ήδη, νωρίς μέσα στο 2022, άρχισε να καταγράφεται ως τάση.

Με την κατάλληλη επιλογή λέξεων, εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που κάνει κυριολεκτικό rebranding σε ολόκληρη την κατηγορία και celebrities να συμμετέχουν σε λανσαρίσματα νέων brands ή πρωτότυπων προϊόντων, οι μάρκες αυτές βρίσκουν τον δρόμο τους σε λιανοπωλητές όπως τα Sephora, τη Nordstrom και τα Bloomingdale’s, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον μεγαλύτερη, και με λιγότερη ντροπή, αποδοχή από το ευρύ κοινό, καθώς ο κλάδος εντάσσεται στην ευρύτερη τάση της αυτοφροντίδας και της ευεξίας που ενίσχυσε η πανδημία.

Αυτή η περισσότερο ανοιχτή στάση από τόσο σημαντικούς retailers βοηθά, όπως είναι φυσικό, τα brands όχι μόνο στις πωλήσεις αλλά και στο να αποκτήσουν μια αξιοπιστία και να τα αντιμετωπιστουν πιο σοβαρά, καθώς τα προϊόντα τους τοποθετούνται δίπλα στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης. Γι’ αυτό και, αυτήν τη στιγμή, είναι δυσκολο και να υπολογιστεί το μέγεθος της βιομηχανίας αυτής με ακρίβεια, καθώς πολλά από αυτά που προσφέρει επικαλύπτουν κατηγορίες της βιομηχανίας ομορφιάς.

Αλλά, όπως παρατηρούσαν άνθρωποι του χώρου σε σχετικό ρεπορτάζ των The New York Times, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για έναν κλάδο του οποίου τα προϊόντα, παραδοσιακά, έφταναν στους πελάτες μέσω μιας Direct-to-Consumer προσέγγισης. Τώρα, έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό μέσα από πολυτελή και αναγνωρισμένα καταστήματα και τα κανάλια τους – όπως το Selfridges.

Mε πληροφορίες από ΤheIndustry.Fashion και The New York Times
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.