25 Απρ 2024
READING

altoValue | Η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών OKRs στη Νότια Ευρώπη

5 MIN READ

altoValue | Η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών OKRs στη Νότια Ευρώπη

altoValue | Η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών OKRs στη Νότια Ευρώπη

Η altoValue είναι η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Νότια Ευρώπη και τα τελευταία δυο χρόνια καθοδηγεί κορυφαίες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες προς την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, μέσα από τον μετασχηματισμό και τη βελτίωση της απόδοσης των στελεχών τους με βάση τα Objective & Key Results – OKRs.

Λίγο πριν το πρώτο OKRs webinar που διοργανώνεται από την altoValue, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το THETOTALBUSINESS μίλησε με τους ιδρυτές της, τον Μάνο Κουμαντάκη και τον Σταύρο Γιαννέτσο, οι οποίοι συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία τους σε περισσότερες από 100 εταιρείες, 40 χώρες και 3 ηπείρους, στους τομείς του Strategy & Business Transformation, ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μεθοδολογία υλοποίησης στρατηγικής (strategy execution), το OKRs-driven Management Framework©.

Θα μας συστήσετε την altoValue;

Είμαστε η πρώτη OKRs Business Consultancy στη Νότια Ευρώπη και ιδρυτικό μέλος του παγκόσμιου OKRs Coach Network. Καθοδηγούμε κορυφαίες και ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις προς την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, μέσα από τον μετασχηματισμό και τη βελτίωση της απόδοσης των στελεχών τους με βάση τα Objective & Key Results – OKRs. Tο OKRs framework χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες επιτυχημένες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Google, η Amazon, η Nike, το IKEA, το Netflix. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουμε καθοδηγήσει και εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 1.500 στελέχη δεκάδων επιχειρήσεων, υιοθετώντας ταυτόχρονα και μια φιλόδοξη στρατηγική εξωστρέφειας επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Τι είναι τα OKRs;

Tα OKRs είναι διεθνώς το πιο επιτυχημένο Business Management & Continuous Performance Management Framework. Με τη χρήση τους οι επιχειρήσεις διασφαλίζουν τον εποπτικό έλεγχο των στόχων και των ενεργειών τους, επιτυγχάνοντας υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, βέλτιστη διαχείριση πόρων, υψηλό επίπεδο συντονισμού ομάδων, καθώς και υψηλό βαθμό ικανοποίησης και αφοσίωσης των στελεχών τους στο εταιρικό όραμα. 

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η altoValue;

Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει η altoValue είναι οι ακόλουθες: 

– Strategic Focus: Υποστηρίζουμε Οργανισμούς στον προσδιορισμό ενός πλήρους 3ετούς ή 5ετούς Στρατηγικού Πλάνου.
– Agile Annual Planning: Καθοδηγούμε ανώτερες διοικητικές ομάδες στον ορισμό τόσο των ετήσιων OKRs, όσο και των απαραίτητων επιχειρησιακών στόχων (Operational Goals) και των KPIs.
– Execution Engagement: Κατευθύνουμε τις ομάδες στην υλοποίηση της βέλτιστης Στρατηγικής της εταιρείας (strategy execution) μέσω των OKRs και συνεργαζόμαστε με το τμήμα HR για τον σχεδιασμό ενός Continuous Performance Management System.
– Executive Empowerment: Ενεργούμε συμβουλευτικά και ενθαρρύνουμε την περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη C-level στελεχών μέσω της ανάπτυξης του επαγγελματικού τους Ultimate OKR.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα έναντι άλλων συμβουλευτικών εταιρειών;

Ιδρύσαμε την altoValue με σκοπό να καθοδηγούμε εταιρείες στον μετασχηματισμό τους και στην επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων αποκλειστικά με βάση το OKRs framework. Το σημείο διαφοροποίησής μας έγκειται στο ότι μελετώντας κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και αξιοποιώντας τις βασικές αρχές των OKRs, υποστηρίζουμε τα στελέχη τους πρακτικά, ώστε να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους και να πετύχουν την υλοποίηση της βέλτιστης Στρατηγικής. 

Η διαφοροποίησή μας, επίσης, φαίνεται στα γρήγορα αποτελέσματα που καταγράφονται στις ομάδες, όπως αυτό καταγράφεται στις αναφορές C-level στελεχών των εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μία σχετική δήλωση του κ. Οδυσσέα Ντότσικα, Founder and Managing Partner της Think Digital Group: «Η altoValue βοήθησε τις εταιρείες της TDG να βελτιστοποιήσουν τα OKRs τους και εκπαίδευσε τις ομάδες τους ώστε να πετύχουν μάξιμουμ συντονισμό και αποτελεσματικότητα. Η εμπειρία τους με τη δυναμική ομάδων και τη διαχείριση αλλαγής υπήρξε θεμελιώδης στην επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου υιοθέτησης». 

Υπάρχουν κλάδοι στους οποίους εφαρμόζονται αποκλειστικά τα OKRs;

Τα OKRs αφορούν όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου, δραστηριότητας ή προϊόντος. Απόδειξη αυτού, άλλωστε, είναι και η πολυσυλλεκτικότητα των επιχειρήσεων που έχουν ήδη υιοθετήσει τη μεθοδολογία παγκοσμίως, από την Google και την Amazon μέχρι τη Nike, το IKEA, τη Wallmart, την Deutsche Telekom, το BBC, το Netflix, αλλά και τις UBS και ING.  

Η οργάνωση των ομάδων προς την υλοποίηση της στρατηγικής των εταιρειών τους είναι μια πρόκληση για όλους τους Οργανισμούς, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Τα σχέδια μας για το μέλλον έχουν αποτυπωθεί με σαφήνεια στο Ultimate Objective της altoValue: «Να γίνουμε το κορυφαίο OKRs-driven Management Consultancy σε SEE & GCC , εμπνέοντας και κινητοποιώντας τα στελέχη των επιχειρήσεων να επιτύχουν τους πιο τολμηρούς στόχους».

Πείτε μας λίγα λόγια για το 1ο OKRs webinar που διοργανώνεται από εσάς για πρώτη φορά στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

Είμαστε ιδιαιτέρα ενθουσιασμένοι με το συγκεκριμένο project, καθώς αποτελεί το 1ο OKRs webinar στη Ελλάδα με τίτλο «altoWebinars: OKRs introduction to the Greek Market by altoValue», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, στις 16:00. Στόχος μας είναι να συστήσουμε τα OKRs στο ελληνικό κοινό, με άμεσο και απλό τρόπο. Οι συμμετέχοντες στο webinar θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον κ. Άγγελο Καραστέργιο, EVP Operations της Qualco Technology που ήδη αξιοποιεί τα OKRs, την Jenny Herald που εκπροσωπεί την Gtmhub, μία από τις πιο αποτελεσματικές OKRs πλατφόρμες, καθώς και τον πιο έμπειρο OKRs coach και founder του OKRs.com, Ben Lamorte.

 

Στη φωτό, από αριστερά: Μάνος Κουμαντάκης, Founder – Senior Business Transformation Consultant & OKRs Coach και Σταύρος Γιαννέτσος, CoFounder – Senior Strategy Consultant & OKRs Coach.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.