26 Απρ 2024
READING

Πώς η L’Οréal θέλει να φέρει την τεχνολογία στα καταστήματα καλλυντικών και τα προϊόντα της

3 MIN READ

Πώς η L’Οréal θέλει να φέρει την τεχνολογία στα καταστήματα καλλυντικών και τα προϊόντα της

Πώς η L’Οréal θέλει να φέρει την τεχνολογία στα καταστήματα καλλυντικών και τα προϊόντα της

Η έννοια της «τεχνολογίας ομορφιάς» – η οποία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας στην καρδιά της δημιουργίας, της κατασκευής και της διανομής προϊόντων ομορφιάς για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών – έχει γνωρίσει ευρεία αποδοχή.

Οι γίγαντες της ομορφιάς, όπως η L’Οréal, η Shiseido και η Estée Lauder, λανσάρουν προϊόντα και θεραπείες νέας εποχής που επιφέρουν ριζικές αλλαγές στον κλάδο. Μάλιστα, ο όμιλος ομορφιάς L’Oréal προσπαθεί να φέρει την τεχνολογία στα καταστήματα και τα προϊόντα της.

Τα σχέδια του ομίλου ακολουθούν τη νέα τάση που έχει αρχίσει να ισχυροποιείται στον χώρο των καλλυντικών, ανταποκρινόμενη στις βασικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινoύ, σύμφωνα με την οποία εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν την τεχνολογία για την παραγωγή προϊόντων και την προσέγγιση πελατών.

Πολλές τεχνολογικές καινοτομίες έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες της βιομηχανίας της ομορφιάς παράγουν και πωλούν τα προϊόντα και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες. Έτσι, οι εταιρείες ομορφιάς που ενσωματώνουν τεχνολογικές λύσεις στα επιχειρηματικά τους μοντέλα, έχουν το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Φυσικά, τα μοντέλα αυτά απαντούν στις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών, ειδικά όσων ανήκουν στην Γενιά Ζ, οι οποίοι τείνουν να προτιμούν εταιρείες που διαθέτουν τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR), που τους δίνουν τη δυνατότητα να «δοκιμάζουν» από το σπίτι τους τα προϊόντα μακιγιάζ, hairstyling και περιποίησης.

Διαβάστε επίσης: Η άνοδος στις πωλήσεις καλλυντικών εκτοξεύει τα κέρδη της L’Oréal

Για να το πετύχουν αυτό, εταιρείες της βιομηχανίας της ομορφιάς αναζητούν και αγοράζουν startups που αναπτύσσουν τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερο εξατομικευμένες εμπειρίες και τη δυνατότητα να «δοκιμάσουν» τα προϊόντα τους.

Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες είναι και ο όμιλος L’Oréal, ο οποίος παρουσίασε τα νέα του σχέδια στο Viva Tech στο Παρίσι. Ήδη τα τελευταία 10 χρόνια επενδύει στην τεχνολογία, όμως ενίσχυσε τις προσπάθειές του για τεχνολογική ανάπτυξη ξεκινώντας τη συνεργασία του με startups και το Retail Lab. Η συνεργασία τους έχει παράγει εργαλεία δοκιμής καλλυντικών και παροχής εξατομικευμένων συμβουλών φροντίδας του δέρματος μέσω νέων εργαλείων ανάλυσης.

Διαβάστε επίσης: Η επαυξημένη πραγματικότητα ανοίγει νέες ευκαιρίες για καινοτομία στο λιανικό εμπόριο

Η καινοτομία του ομίλου είναι ότι μεταφέρει πλέον τεχνολογικές εφαρμογές στο λιανικό εμπόριο εντός των καταστημάτων, και όχι μόνο στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία προβολής στο κατάστημα, για να προσελκύσει περισσότερο το πιο απαιτητικό κοινό. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Metamirror, όπου οι χρήστες μπορούν να δουν το διαδραστικό τους avatar σε φυσικό μέγεθος, καθώς και καινοτομίες όπως η τεχνολογία αναγνώρισης προϊόντων χωρίς κώδικα και διαφανείς οθόνες για διαφημίσεις.

Φυσικά, η μετάβαση αυτή δε θα είναι άμεση. Σύμφωνα με εκπροσώπους του τεχνολογικού εργαστηρίου, μπορεί να χρειαστούν από έναν μήνα έως 10 χρόνια για να ενσωματώσουν τα brands του ομίλου την τεχνολογία, ενώ το 5-10% των νέων εφαρμογών είναι που θα αφορά τα καταστήματα. Ο χώρος του Retail Lab σχεδιάστηκε επίσης για να εξοικειωθούν οι συνεργάτες και οι πελάτες με τα προϊόντα και τις οθόνες που περιλαμβάνονται και να εμπλακούν μέσω ομάδων εστίασης σε μια παρουσίαση πιο προσωπική.

Η προϊοντική τεχνολογία της εταιρείας δεν σταματά σε βελτιώσεις στη φροντίδα και την ομορφιά του δέρματος. Επικεντρώνεται επίσης να δείξει πώς ο όμιλος ενεργεί με βάση τη βιωσιμότητα δείχνοντας τα υλικά που χρησιμοποιεί στις οθόνες, τις συσκευασίες και τα προϊόντα της, με κάποια ενσωμάτωση υλικών βιολογικής βάσης.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες αναμένεται να επιφέρουν εξελίξεις στη βιομηχανία της ομορφιάς και πολλές γνωστές θεραπείες και προϊόντα θα μπορούσαν σύντομα να καταστούν παρωχημένα. Ωστόσο, οι αλλαγές δεν περιορίζονται στη βιομηχανία καλλυντικών. Η δυναμική αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης των καταναλωτών και στα πρότυπα θα είχε επίσης αντίκτυπο σε άλλους τομείς που ασχολούνται με την ομορφιά.

Mε πληροφορίες από Glossy
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.