H Boss στη Formula 1 με την ομάδα της Aston Martin

Η γερμανική μάρκα μόδας Boss ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την ομάδα Aramco Cognizant Formula 1 της Aston Martin.

Μέρες μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter με τη φόρμουλα – η οποία επιτρέπει στους fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν το Gran Prix, έχοντας πρόσβαση και στο πλούσιο περιεχόμενο της πλατφόρμας – έγινε γνωστή η συνεργασία της γερμανικής εταιρείας μόδας Boss με την εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας Aston Martin.

Η συνεργασία ήταν ήδη γεγονός το Σαββατοκύριακο του βρετανικού Grand Prix, από 1 έως 3 Ιουλίου, όπου το λογότυπο Boss εμφανίστηκε στο αμάξωμα του AMR22.

Διαβάστε ακόμα: Sports Marketing boo| H συνεργασία Formula 1 και Twitter

Από το επόμενο έτος, η premium ετικέτα θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει εμφανίσεις για την AMF1, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς επίσημων ενδυμάτων για τους οδηγούς της και ρούχα για αγώνες και ταξίδια για ολόκληρη την ομάδα.

Αυτή η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης συνεργασίες εκτός της πίστας, όπως η από κοινού αναπτυγμένη limited edition capsule συλλογή, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023.

«Η φιλοδοξία μας είναι πάντα να συνεργαζόμαστε με ισχυρούς συνεργάτες των οποίων οι καθοριστικές αξίες ταιριάζουν με αυτές των εμπορικών σημάτων μας», δήλωσε ο Daniel Grieder, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Boss, Hugo Boss, σε μια ανακοίνωση.

Ο Grieder πρόσθεσε: «Η εντυπωσιακή δύναμη της Aston Martin έγκειται στην εστίασή της στην τεχνολογία, τη δεξιοτεχνία, την εμβληματική και πολυτελή σχεδίαση – όλες οι κατευθυντήριες αρχές που μοιράζεται η επωνυμία Boss. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη μακρόχρονη κληρονομιά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με το AMF1 και ανυπομονούμε για τις πολλές κοινές εμπειρίες που θα προσφέρουμε στους θαυμαστές μας, με την κοινή μας δύναμη και πάθος για ταχύτητα».

Η Boss, η οποία ξεκίνησε τη σχέση της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 1972, αποφάσισε να επιστρέψει στον κλάδο, ενώ, εν τω μεταξύ η Formula 1 ανακοίνωσε μέτρα για τη μείωση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών της επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου του στόχου εισαγωγής 100% βιώσιμων καυσίμων έως το 2026.

Διαβάστε ακόμα: Στον δρόμο για το personalization στις αθλητικές μεταδόσεις

H συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει ότι τα brands να αναζητούν νέους τρόπους να διευρύνουν τους τομείς των δραστηριοτήτων τους μεταφέροντας τις προσπάθειές τους εκεί όπου θέλει το καταναλωτικό κοινό-στόχος τους. Η Formula 1 έναι μία τέτοια περίπτωση, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ταυτόχρονα αγαπητά αθλήματα σε όλον τον κόσμο, το οποίο έχει ανακτήσει την δημοτικότητά της μετά την πανδημία. Μάλιστα, η προσέλευση των θαυμαστών αυξήθηκε, όπως και τα έσοδα από δικαιώματα πολυμέσων για ολόκληρο το έτος, λόγω βελτιωμένων όρων σε ορισμένες νέες και ανανεωμένες συμφωνίες μετάδοσης.

Η δημοτικότητα της F1, τουλάχιστον στο Twitter, ανεβαίνει σημαντικά, όπως αποδεικνύει επίσης την τελευταία χρονιά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των γυναικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερες από δύο εκατομμύρια γυναίκες μπήκαν στη συζήτηση περί Formula 1 στο Twitter το 2021, αποδεικνύοντας ότι το κοινό που συγκινείται από το άθλημα διευρύνεται και ότι η F1 αποκτά νέα δυναμική για μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Με δεδομένο αυτό το πλαίσιο, είναι επόμενο να βλέπουμε συμφωνίες όπως αυτή του Τwitter με τη Formula 1 να διευρύνονται, και τα brands να αναζητούν νέους τρόπους να προσεγγίσουν το κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Με πληροφορίες από FashionUnited