26 Απρ 2024
READING

Οι ταξιδιώτες επιστρέφουν: Τον πιο γεμάτο της Ιούνιο κατέγραψε η Ryanair

3 MIN READ

Οι ταξιδιώτες επιστρέφουν: Τον πιο γεμάτο της Ιούνιο κατέγραψε η Ryanair

Οι ταξιδιώτες επιστρέφουν: Τον πιο γεμάτο της Ιούνιο κατέγραψε η Ryanair

Η παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει πλήρως έως το 2025, σύμφωνα με νέα έρευνα της Global Data. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι διεθνείς αναχωρήσεις θα φθάσουν στο 68% των επιπέδων τους προ COVID-19 παγκοσμίως το 2022 και αναμένεται να βελτιωθούν στο 82% το 2023 και στο 97% το 2024.

Από δύο χρόνια πολύ περιορισμένων ταξιδιών, έχουν προκύψει αρκετές μακροπρόθεσμες αλλαγές και βραχυπρόθεσμες τάσεις. Οι καταναλωτές είναι πλέον πιο πιθανό να επιδιώκουν αυθεντικές εμπειρίες, να απαιτούν εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προσφορές, να συνδυάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια με τα ταξίδια αναψυχής και να έχουν μεγαλύτερη συνείδηση του συνολικού περιβαλλοντικού τους αντίκτυπου.

Πολλές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και την έντονη επιθυμία των πολιτών να ταξιδέψουν. Μάλιστα, οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και οι χώροι ψυχαγωγίας εφαρμόζουν νέες πρακτικές για να προσεγγίσουν πελάτες. Η τελευταία τάση αφορά την χρήση αρωμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Αισθητηριακό Marketing | Πώς η ταξιδιωτική βιομηχανία χρησιμοποιεί μυρωδιές για να κερδίσει τους πελάτες της

Χαρακτηριστικά, η αεροπορική εταιρεία Ryanair είχε τον πιο πολυσύχναστο μήνα από ποτέ τον Ιούνιο, καθώς πέταξε 15,9 εκατομμύρια επιβάτες, από μόλις 5,3 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχε οριστεί τον Μάιο.

Ο συντελεστής φορτίου, ο οποίος μετρά πόσο καλά μια αεροπορική εταιρεία καλύπτει τις διαθέσιμες θέσεις, έφτασε το 95% για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας COVID-19.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών, δήλωσε ότι πραγματοποίησε περισσότερες από 88.500 πτήσεις τον Ιούνιο, καθώς ο συντελεστής φορτίου της αυξήθηκε από 92% έναν μήνα νωρίτερα, όταν πέταξε 15,4 εκατομμύρια επιβάτες, παρά την αύξηση της τιμής 5%-7% των εισιτηρίων εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Ο συντελεστής φόρτωσης της Ryanair έφτανε τακτικά τουλάχιστον 96% έναν μήνα πριν από την πανδημία και έφτασε στο 97% τον Ιούνιο του 2019.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένει να πετάξει 15% περισσότερους επιβάτες αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με την ίδια σεζόν του 2019 και θα μεταφέρει ρεκόρ 165 εκατομμυρίων επιβατών το έτος έως τον Μάρτιο του 2023.

Μετέφερε λίγο λιγότερους από 100 εκατομμύρια επιβάτες το έτος έως τον Μάρτιο του 2022 και το υψηλό ρεκόρ πριν από την COVID ήταν 149 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα: Οι τάσεις στα ταξίδια το 2022

Η ταξιδιωτική βιομηχανία ανέκαμψε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν από τα lockdown του κορονοϊού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε εταιρείες που είχαν απολύσει χειριστές αποσκευών, πωλητές εισιτηρίων και πλήρωμα καμπίνας αεροπλάνων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να ενισχυθούν γρήγορα με νέο προσωπικό.

Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας έχουν προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Με ατελείωτες ουρές στο check-in και τον έλεγχο επιβατών, οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απειλούν να αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων και του μετρό απεργούν επίσης.

Βέβαια, η Ryanair δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι λιγότερο από το 2% των πτήσεων της επηρεάστηκαν από ένα αρχικό κύμα απεργιών από συνδικάτα πληρωμάτων καμπίνας στο Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις τις εταιρείας για το φετινό καλοκαίρι ότι το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται «δυνατό», για τους παρόχους των υπηρεσιών και τους ταξιδιώτες. 

Το φετινό καλοκαίρι είναι εμπλουτισμένο με μια ανακούφιση, με μια λαχτάρα για διακοπές πιο έντονη από ποτέ: αυτό θα είναι το καλοκαίρι του «revenge travel», καθώς για δύο χρόνια το κοινό δεν μπορούσε να ταξιδέψει. Αναμένεται, βέβαια, αν τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί η ίδια ανοδική πορεία της ταξιδιωτικής βιομηχανίας – και πώς θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι καθυστερήσεις, το χάος των αεροδρομίων.

Με πληροφορίες από Reuters
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.