29 Απρ 2024
READING

Πώς η Coca-Cola θέλει να εκπαιδεύσει τους νέους καταναλωτές στα αναψυκτικά της

4 MIN READ

Πώς η Coca-Cola θέλει να εκπαιδεύσει τους νέους καταναλωτές στα αναψυκτικά της

Πώς η Coca-Cola θέλει να εκπαιδεύσει τους νέους καταναλωτές στα αναψυκτικά της

Τον δρόμο προς τη μελλοντική ανάπτυξη της Coca-Cola φαίνεται ότι δείχνουν τα παγωμένα ροφήματα, αυτά τα σχεδόν σαν γρανίτα ποτά που έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και, όπως όλα δείχνουν, θα εξακολουθήσουν να αποκτούν, καθώς η κατηγορία τους εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο με περισσότερες γεύσεις.

O υπεραιωνόβιος κολοσσός των αναψυκτικών, λοιπόν, αν και, όπως λένε εκπρόσωποί του, πουλά πολλή Coca-Cola, αρνείται να βασιστεί μόνο σε αυτήν και τα βασικά της brands όπως η Sprite και η Fanta, σημειώνοντας ότι η κατηγορία των παγωμένων ροφημάτων είναι ένας σημαντικός τομέας ανάπτυξης, ιδιαίτερα, μάλιστα, όσον αφορά τους καταναλωτές που ανήκουν στις γενιές των Millennials και, κυρίως, Z.

Ειδικότερα, το να δημιουργήσει η Coca-Cola τις παγωμένες εκδοχές των εμβληματικών της brands,  θεωρείται ότι θα λειτουργήσει ως το «εκπαιδευτικό» και μεταβατικό στάδιο για τους νεαρούς καταναλωτές  που αγαπούν τα παγωμένα ροφήματα, πριν περάσουν, μεγαλώνοντας, στα κλασικά, «ενήλικα» Coca-Cola Zero και Diet Coke. Στόχος είναι η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στον χώρο που κινούνται οι καταναλωτές και, αν και η κατηγορία των παγωμένων δεν είναι η σημαντικότερη ή μεγαλύτερη αυτήν τη στιγμή για την Coca-Cola, από την εταιρεία πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τομέας που θα τους βοηθήσει να «στρατολογήσουν» την επόμενη γενιά των καταναλωτών, εισάγοντάς τους μέσω των παγωμένων στο πορτφόλιο της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Coca-Cola σχεδιάζει να διπλασιάσει τους πελάτες της μέσα σε λίγα χρόνια

Γι’ αυτό, επί της παρούσης δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της πλατφόρμας της με τα παγωμένα ροφήματα, που βέβαια ήδη περιλαμβάνει παγωμένα αναψυκτικά όπως η Coca-Cola, η Sprite και η Fanta, που πωλούνται συνήθως σε κυλικεία κινηματογράφων, θεματικά πάρκα και μπακάλικα ή μίνι μάρκετ. Τώρα, θέλει να εμπλουτίσει τις γεύσεις που προσφέρει, να διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, ώστε να μη θεωρούνται αυτά τα ροφήματα απλά αναψυκτικά.

Γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι νεαροί καταναλωτές που προτιμούν τα παγωμένα ροφήματα, συνήθως δοκιμάζουν και διαφορετικές γεύσεις, καθώς μόλις το 17% θα αγοράσει την ίδια γεύση με την τελευταία φορά. Με περισσότερες γεύσεις διαθέσιμες, λοιπόν, όχι μόνο προσελκύονται περισσότεροι Gen Z-ers, αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες να δοκιμάσουν ένα ρόφημα περισσότερες από μία φορές.

Η επιτυχία των παγωμένων ροφημάτων καφέ σε όλες τις ηλικίες αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές αγαπούν το είδος και ότι, επίσης, πρόκειται για κάτι που δεν έχει εποχή, ενώ, η αίσθηση της αναζωγόνησης που θεωρητικά φέρουν αυτά τα ροφήματα, διευρύνει τις δυνατότητές τους να καταναλώνονται όλες τις ώρες της ημέρας.

Ήδη η Coca-Cola λανσάρει στην αγορά των ΗΠΑ νέες γεύσεις παγωμένων ροφημάτων, ενώ σταθερά αναπτύσσει και βγάζει στην αγορά limited edition γεύσεις για να κρατά το ενδιαφέρον των καταναλωτών ζωντανό και να τους κάνει να επιστρέφουν. Παράλληλα, πειραματίζεται και με τις υφές, όπως με το πώς θα εισάγει άζωτο στα παγωμένα ροφήματά της, αντί για το κλασικό διοξείδιο του άνθρακα, για τους δώσει πιο βελούδινη αίσθηση.

Διαβάστε ακόμα: Coca-Cola και Jack Daniel’s λανσάρουν το κλασικό κοκτέιλ σε κουτάκι

Παράλληλα, ποντάρει στο να προσεγγίσει τους νέους καταναλωτές και στα καταστήματα που προτιμούν να επισκέπτονται, θέλοντας να κάνει τα νέα προϊόντα της ευρέως διαθέσιμα και στο κοινό που επιθυμεί. Έτσι, σημαντικός σύμμαχος εδώ είναι τα δημοφιλή μίνι μάρκετ / ψιλικατζίδικα, που είναι πολλές ώρες ανοιχτά και όπου μπαίνουν οι Gen Z-ers για να αγοράσουν το αναψυκτικό τους. Σε αυτά τα καταστήματα σκοπεύει να δοκιμάζει τις νέες της γεύσεις παγωμένων ροφημάτων, τα οποία, επιπλέον, θεωρείται ότι θα βρουν δελεαστική την επιλογή να διαθέτουν αυτά τα ροφήματα, καθώς έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους και δεν όχι μεγάλες ανάγκες συντήρησης.

Ακόμα, τα ροφήματα σε στυλ μισολιωμένης γρανίτας αποτελούν μια επικερδή κατηγορία επειδή, λόγω υφής, απαιτούν παραπάνω αέρα στη σύνθεσή τους και μικρότερη αναλογία στα συστατικά γεύσης. Έτσι, καθώς το 68% των Gen Z-ers και το 46% των Millennials δείχνουν ότι τα αγαπούν, οπωσδήποτε παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές για την εταιρεία.

Στην κατηγορία δραστηριοποιούνται, βέβαια, και άλλα brands, όπως η PepsiCo, προσφέροντας στους καταναλωτές πρωτότυπες γεύσεις μέσα και από ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Καθώς λοιπόν τα διαθέσιμα παγωμένα ροφήματα στην αγορά εμπλουτίζονται, και με τους πειραματισμούς να διευρύνονται και σε αλκοολούχες προτάσεις, αναμένεται ότι όχι μόνο η Coca-Cola θα κερδίσει το μελλοντικό της κοινό – που όλοι εποφθαλμιούν, βέβαια – αλλά και ότι η κατηγορία των παγωμένων ροφημάτων θα αναπτυχθεί συνολικά και παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Food Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.