23 Απρ 2024
READING

Τι θα πετύχει η H&M με τη συνεργασία της με την Google

3 MIN READ

Τι θα πετύχει η H&M με τη συνεργασία της με την Google

Τι θα πετύχει η H&M με τη συνεργασία της με την Google

Τη νέα τους στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσαν η H&M Group με την Google Cloud, που στόχο έχει την ανάπτυξη της «ραχοκοκαλιάς δεδομένων» για τον κολοσσό του fast fashion, που θα περιλαμβάνει μια κεντρική πλατφόρμα data με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της H&M, αυτές οι νέες δυνατότητες θα τη βοηθήσουν τόσο να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες της, όσο και να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Διαβάστε ακόμα: Πού ποντάρει η H&M στην Ελλάδα

Έτσι, αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση θα καταστήσει τα δεδομένα και τα events που αφορούν τη λειτουργία της εταιρείας διαθέσιμα και προσβάσιμα σε πολλαπλά κανάλια, τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα, αλλά και σε ό,τι αφορά το οικοσύστημα των brands της H&M και τους προμηθευτές της.

Ειδικά σχετικά με τους προμηθευτές και την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η  εταιρεία αναμένει ότι θα αποκτήσει, μέσα από τη συνεργασία με την Google Cloud, ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς η διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν – για όλους τους retailers, βέβαια – μέσα στην πανδημία και επιμένουν, αποτελεί βασικό στόχο της εταιρείας.

Εν ολίγοις, η H&M αναμένει ότι θα βελτιώσει ένα ευρύ σύνολο των λειτουργιών της, σε όλα τα στάδιά τους, με τη βοήθεια των προϊόντων και των υπηρεσιών ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων της Google Cloud.

Η εταιρεία βλέπει τη συνεργασία ως το επόμενο βήμα στην ταχεία ψιοφιοποίησή της, καθώς, όπως σημειώνεται, «πιστεύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη που στηρίζεται από προχωρημένα analytics και τεχνολογία». Μάλιστα, η H&M δεν κάνει τώρα το πρώτο βήμα της στις νέες τεχνολογίες και τα data analytics. Ήδη, ο Σουηδός retailer διαθέτει μια ομάδα με περισσότερους από 200 αναλυτές και μηχανικούς δεδομένων, ενώ φαίνεται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση και νέων συνεργατών για να ενισχύσει αυτήν την ομάδα, της οποίας τα καθήκοντα περιλαμβάνουν από την πρόβλεψη και τον εντοπισμό των τάσεων μέχρι τη βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού, κάτι που τώρα θα έρθει να ενισχύσει η Google Cloud.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία «νέων, συναρπαστικών εμπειριών για τος πελάτες, στο κατάστημα ή online». Πάντως, οι νέες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και όσα μπορούν να προσφέρουν σχετικά με τις εξατομικευμένες προτάσεις στους πελάτες και την ανάλυση των τάσεων αναδεικνύονται πολύ σημαντικές και δημοφιλείς στη βιομηχανία της μόδας αυτήν τη στιγμή, όπως αποδεικνύει ότι όλο και περισσότερα brands προσπαθούν να τις ενσωματώσουν στη λειτουργία τους και τα πόσα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Διαβάστε ακόμα: Amazon, Microsoft και Google κυριαρχούν στην αγορά των υπηρεσιών cloud που είναι το νέο real estate

Εν τω μεταξύ, αν και οι επιδόσεις της H&M για το πρώτο μισό του 2022 ήταν καλές, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 20%, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των τιμών της, εν μέσω ανησυχιών για τις συνέπειες του αυξημένου πληθωρισμού και τις δυσχέρειες στην αλυσίδα εφοδιασμού. Αναμένεται ότι η Google Cloud θα βοηθήσει στο να αποφασιστεί πού και πώς θα γίνουν αυτές οι ανατιμήσεις.

Η Google Cloud σημειώνει τελευταία μια εξαιρετική πορεία, καταγράφοντας αύξηση 44% των εσόδων της για το πρώτο τρίμηνο, και ειδικά στον κλάδο της μόδας διευρύνει σημαντικά τις συνεργασίες της. Παραμένει βέβαια πίσω από τους κορυφαίους των analytics, Amazon Web Services and Microsoft’s Azure.

Με πληροφορίες από WWD
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.