Η Honda θέλει να κερδίσει τους gamers με το Hondaverse

Θέλοντας να ενισχύσει το brand awareness και να τραβήξει το ενδιαφέρον του μεγάλου κοινού των gamers, και σε μια εποχή που οι πωλήσεις αυτοκινήτων παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, η Honda προχωρά σε μια νέα ενεργοποίηση στη δημοφιλή πλατφόρμα livestreaming Τwitch. 

Το μέσο για την παρουσία της Honda στο Twitch είναι το Hondaverse, ένας εμβυθιστικός virtual κόσμος που υπάρχει στο δημοφιλές παιχνίδι Fortnite. Η κοινότητα του Fortnite είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην πλατφόρμα Twitch, με πάνω από 80 εκατομμύρια followers στην κατηγορία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Παράλληλα, η Honda επιστρατεύει έναν δημοφιλή δημιουργό του Twitch, ο οποίος θα παρουσιάσει τρία livestreaming επεισόδια στα οποία θα ανακαλύπτει το Hondaverse προσκαλώντας τους gamers να συμμετάσχουν.

Διαβάστε ακόμα: Honda και General Motors συνεργάζονται για να φτιάξουν οικονομικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Μάλιστα, το Hondaverse θα έχει διάφορες εκδόσεις / κόσμους. Ο πρώτος, το Honda Parkour, επικεντρώνεται στο Honda HR-V του 2023 και δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να συμμετέχουν σε virtual κούρσες parkour. Οι επόμενοι «κόσμοι» θα βάζουν στο επίκεντρο επίσης συγκεκριμένα προϊόντα του brand.

H Honda είναι από τις πρωτοπόρους εταιρείες με παρουσία στο Twitch και έμφαση στην προσέγγιση του κοινού των gamers. Ήταν μάλιστα η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που, το 2019, δημιούργησε ένα κανάλι gaming σε αυτήν την πλατφόρμα όπου οι παίκτες μπαίνουν για να παρακολουθήσουν livestreams και σχολιασμό παιχνιδιών. Μάλιστα, πρόσφατα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έγινε χορηγός στην Team Liquid, μια μεγάλη οργάνωση esports (ανταγωνιστικών videogames) – επίσης πρωτοπορώντας. Συνεπώς, η νέα αυτή ενεργοποίηση έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει ότι η τάση, στην οποία η Honda μπήκε από τους πρώτους, ισχυροποιείται. Εξάλλου, όλο και περισσότερα brands ανακοινώνουν συνεργασίες με πλατφόρμες παιχνιδιών και σχεδιάζουν ενεργοποιήσεις που στοχεύουν στο κοινό των gamers, και μάλιστα από μια μεγάλη γκάμα βιομηχανιών, που περιλαμβάνει τη μόδα και τα καλλυντικά.

Διαβάστε ακόμα: H Coca-Cola επενδύει στο mobile gaming

Το Hondaverse – που από το όνομά του αναδεικνύεται επίσης μια προσπάθεια σύνδεσης με το metaverse, όπου η πλειονότητα των brands θέλουν να δηλώσουν ηχηρό «παρών», προσεγγίζοντας το κοινό του μέλλοντος – δεν είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με την Epic Games, δημιουργό του Fortnite. H Honda το ανέπτυξε ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας τα δημιουργικά εργαλεία που διαθέτει στους χρήστες το ίδιο το Fortnite. Αυτή η επιλογή δίνει στο brand μεγαλύτερη αυτονομία και έλεγχο στα όσα συμβαίνουν στον ψηφιακό του κόσμο. Ανάλογα είχε κινηθεί πρόσφατα και το Axe της Unilever, που επίσης σχεδίασε μια παρόμοια ενεργοποίηση στο Fortnite.

Ωστόσο, αν και το Twitch είναι μια πλατφόρμα που έχουν αναδείξει οι gamers, στόχος της Honda, από την πρώτη στιγμή, δεν ήταν να απευθυνθεί μόνο σε αυτούς, αλλά να τους συμπεριλάβει στο συνολικό κοινό της, προχωρώντας πέρα από αυτούς, τραβώντας το ενδιαφέρον με δραστηριότητες που ενισχύουν τη θέση της μάρκας πολιτισμικά. Το κανάλι της Honda στο Twitch έγινε έτσι το Honda DreamLab, όπου λανσαρίστηκε μια μουσική εμπειρία μικτής πραγματικότητας, εμπλουτίστηκε δηλαδή με περιεχόμενο lifestyle που περιλαμβάνει το gaming αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Εν ολίγοις, η εταιρεία χρησιμοποιεί τη δυναμική του μέσου του livestreaming, για να απευθυνθεί σε νεότερους καταναλωτές, gamers ή όχι.

Με πληροφορίες από Marketing Dive