25 Απρ 2024
READING

H Disney μεγαλώνει τον στόλο της με νέο κρουαζιερόπλοιο

3 MIN READ

H Disney μεγαλώνει τον στόλο της με νέο κρουαζιερόπλοιο

H Disney μεγαλώνει τον στόλο της με νέο κρουαζιερόπλοιο

Πάνω από έξι χρόνια χρειάστηκε η Disney για να ετοιμάσει το κρουαζιερόπλοιο «Disney Wish», το πέμπτο του στόλου του κολοσσού της διασκέδασης και το μεγαλύτερο βήμα «στην ιστορία της Disney Cruise Line», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος Πάρκων της εταιρείας.

Τον ίδιο ενθουσιασμό είχει και ο CEO της εταιρείας Bob Chapek, για τον οποίο μάλιστα η ολοκλήρωση αυτού του project – που έρχεται ακριβώς με την ανανέωση της θητείας του στο τιμόνι της εταιρείας, αποτελούσε προσωπικό στοίχημα και κορυφαία στιγμή της παρουσίας του εκεί.

Το Wish είναι το πρώτο νέο πλοίο της Disney εδώ και μία δεκαετία, και η φιλοδοξία της εταιρείας είναι ότι θα ενισχύσει τη μονάδα πάρκων, εμπειριών και προϊόντων της, που είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία, καθώς οι εμπειρίες αποτελούν σημαντικό κομμάτι αυτού που σημαίνει η Disney στη συνείδηση του κοινού. Έπειτά λοιπόν από ένα 2021 με απώλειες 535 εκατομμυρίων  δολαρίων ,το πρώτο μισό του 2022 έρχεται να αντιστερέψει τη συνθήκη, με διαχειριστικά έσοδα 4,2 διεσκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα: H Disney μπαίνει στον χώρο των ειδών σπιτιού

Η καθέλκυση και βάφτιση του νέου κρουαζιερόπλοιου δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς πυροτεχνήματα και την παρουσία των θρυλικών ηρώων της Disney, με τον Chapek να υπόσχεται ότι οι επιβάτες θα βιώσουν «εντελώς νέες εμπειρίες», χάρη στον συνδυασμό των ηρώων αυτών με «απίστευτες τεχνολογίες».

Η Disney δεν παραθέτει στοιχεία για τον βαθμό στον οποίο συνεισφέρει η Disney Cruise Line στα έσοδά της, αλλά το γεγονός ότι μέχρι το 2025 αναμένεται να έχει έτοιμα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ένδειξη ότι τα πλοία της είναι αρκετά δημοφιλή – αλλά και ότι η Disney ποντάρει στο ότι οι εμπειρία της Disney-κής κρουαζιέρας θα προσελκύσει ένα ενθουσιώδες κοινό, έπειτα από 15 μήνες απραξίας λόγω Covid.

Βέβαια, η αισιοδοξία της Disney και των επικεφαλής της – που δηλώνουν σίγουροι ότι «όταν όλα γίνουν και τελειώσουν, θα έχουμε επτά τέτοια, και όλα τους θα είναι γεμάτα» -, δε συμφωνεί ακριβώς με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Γραμμών Κρουαζιέρας, ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του 2023, για να δούμε τα νούμερα των επιβατών να ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019, τότε που περίπου 29,7 εκατομμύρια άνθρωποι γυρνούσαν τον κόσμο πλέοντας σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο, καθώς θεωρείται ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα στους περιορισμένους χώρους των πλοίων, ακόμα και σε επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Disney δυσκολεύεται να διαχειριστεί την πραγματικότητα

Πάνω στο πλοίο, οι επιβάτες, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να ζήσουν μερικές μέρες μέσα στον κόσμο της Disney, μέσα από εμπειρίες εμπνευσμένες από δημοφιλείς ταινίες όπως το Frozen, αλλά και από τον Πόλεμο των Άστρων για τους μεγαλύτερους, ενώ πλέον υπάρχει διαθέσιμη και εφαρμογή, ένα interactive παιχνίδι, που αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της Disney να συνενώσει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο και να έρθει πιο κοντά στη φιλοδοξία του επικεφαλής του brand να αποκτήσει παρουσία στο metaverse.

Όπως και να’χει, το ζητούμενο για την εταιρεία είναι να προσφέρει στο κοινό της αξιόλογες εμπειρίες, κάτι που σε ολόκληρη την αγορά το τελευταίο διάστημα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Ίσως το γεγονός ότι η Disney ανέκαθεν επικεντρωνόταν σε αυτές και ότι αναγνωρίζει την αξία τους, καθώς αυτό είναι που προσφέρουν κατ’ αρχάς τα θεματικά της πάρκα – και τα κρουαζιερόπλοια -, να της δίνει σήμερα τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ευκολότερα στις ανανεωμένες ανάγκες του κοινού, έστω και αν παράλληλα μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις με τις πολιτικές και τις αντιδράσεις της σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

To κρουαζιερόπλοιο Fantasy
Με πληροφορίες από το Reuters
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.