20 Απρ 2024
READING

Το Airbnb χρηματοδοτεί περίεργα σπίτια για ενοικίαση

3 MIN READ

Το Airbnb χρηματοδοτεί περίεργα σπίτια για ενοικίαση

Το Airbnb χρηματοδοτεί περίεργα σπίτια για ενοικίαση

Πριν λίγο καιρό, το Airbnb ανακοίνωσε ότι θέλει να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε και εξέφρασε την επιθυμία του να διευρύνει τους ορίζοντες των ταξιδιωτών, αλλάζοντας τα κριτήρια αναζήτησης καταλυμάτων στην πλατφόρμα του. Πλέον, μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αναζήτηση καταλύματος με βάση όχι τον προορισμό ή τις ημερομηνίες, αλλά ανάλογα με το είδος του σπιτιού που αναζητά, τα ενδιαφέροντά του ή τις δραστηριότητες που θέλει να απολαύσει στο ταξίδι του.

Ανάμεσα στις κατηγορίες «Απίθανες Πισίνες», «Γκολφ», «Πύργοι» και άλλες παρόμοιες, υπάρχει και μια κατηγορία «OMG», που συγκεντρώνει τα πιο περίεργα και εξωφρενικά σπίτια του κόσμου, που μπορεί κανείς να βρει στην πλατφόρμα του Airbnb προς μίσθωση. Τώρα, η εταιρεία, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον και να δημιουργήσει ένα hype γύρω από την ανανεωμένη πλατφόρμα της, ανακοινώνει έναν διαγωνισμό που καλεί όποιον θέλει να υποβάλει τα σχέδιά του για ένα τέτοιο τρελό σπίτι, αντάξιο της κατηγορίας OMG, ώστε να μπορέσει να κερδίσει 100.000 δολάρια για να το κάνει πραγματικότητα.

Πρόκειται για το κονδύλι «OMG Fund», ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα διατεθεί από το Airbnb για τη χρηματοδότηση 100 νέων σπιτιών, με την προϋπόθεση, βέβαια, όταν ολοκληρωθούν, να ενταχθούν και ως καταλύματα στην πλατφόρμα.

«Η δημιουργικότητα εκφράζεται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Θα βρείτε τη συλλογή μας με τα πιο περίεργα σπίτια στο Airbnb. Αν έχετε μια απίστευτη δική σας ιδέα, στείλτε τη σε μας. Μπορεί να κερδίσετε 100.000 δολάρια από το OMG Fund για να βάλετε μπρος την ασυνήθιστη κατασκευή σας», λέει η ανακοίνωση του Airbnb που καλεί για συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Airbnb πιστεύει ότι έρχεται μια επανάσταση στα ταξίδια – και πώς ετοιμάζεται για αυτήν

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Ιουλίου και οι κριτές που θα αποφασίσουν για τους νικητές που θα χρηματοδοτηθούν για τη δημιουργία του OMG σπιτιού τους, είναι o αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας Koichi Takada, το θρυλικό icon του στυλ Iris Apfel, η Kirstie Wolf, στην οποία ανήκουν μερικά επιτυχημένα καταλύματα της κατηγορίας OMG στο Airbnb, και ο Bruce Vaughn, αντιπρόεδρος πειραματικών δημιουργικών προϊόντων της πλατφόρμας.

Εκτός από μια προωθητική ενέργεια σχεδιασμένη να τραβήξει τα βλέμματα και ίσως να προβληματίσει τους ιδιοκτήτες πιο «κοινών» καταλυμάτων στην τουριστική βιομηχανία – εφόσον αποδειχθεί ότι η κατηγορία αυτή έχει επιτυχία, βέβαια -, το fund αυτό είναι ουσιαστικά σχεδιασμένο για να λειτουργήσει ως ένα είδος επιχορήγησης για να μετατρέψουν οι επίδοξοι οικοδεσπότες τις ιδιοκτησίες τους σε κάτι εξωφρενικό, που όμως πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να διαπρέψουν στην πλατφόρμα του Airbnb. Οφείλουν, ωστόσο, να δεσμευτούν, όχι μόνο ότι θα καταχωρήσουν την ιδιοκτησία τους εκεί, αλλά και ότι δεν πρόκειται να τη νοικιάσουν σε άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα για ένα χρόνο.

Ο διαγωνισμός αυτός του Airbnb ρίχνει εκ νέου φως στην πρόσφατη τάση στα ταξίδια, που βλέπει τους ταξιδιώτες να εκτιμούν την εμπειρία πέρα από οτιδήποτε άλλο, κάτι που οι ειδικοί θεωρούν απότοκο της πανδημίας, η οποία μετατόπισε σε πολλά ζητήματα τις προτεραιότητες των ανθρώπων. Το experiential μάρκετινγκ, η έμφαση στην προσφορά εμπειριών και τη δημιουργία αναμνήσεων, έχει αρχίσει να τραβά το ενδιαφέρον των brands όλων των βιομηχανιών, και το Airbnb δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό, αναγάγοντας την αξία της αξιομνημόνευτης εμπειρίας σε πυρήνα του ταξιδιού, θέλοντας να πρωτοστατήσει στην είσοδο σε μια νέα εποχή για τα ταξίδια. Μένει να φανεί πόσοι ταξιδιώτες λαχταρούν να μείνουν στις διακοπές τους σε ένα σπίτι που μοιάζει με μια τεράστια μπότα.

Με πληροφορίες από The Drum και Fast Company
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.