25 Απρ 2024
READING

Amazon και Cartier συνεργάζονται εναντίον των απομιμήσεων

3 MIN READ

Amazon και Cartier συνεργάζονται εναντίον των απομιμήσεων

Amazon και Cartier συνεργάζονται εναντίον των απομιμήσεων

Οι απομιμήσεις προϊόντων αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για τα brands πολυτελείας. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και έχει ως αποτέλεσμα τον ευτελισμό της αξίας των brands, που επίσης το θεωρούν και προσβλητικό. Η Cartier, το γαλλικό brand υψηλής κοσμηματοποιίας, και ο διαδικτυακός κολοσσός Amazon έχουν προχωρήσει σε μια συνεργασία που έχει ως στόχο την καταπολέμηση των απομιμητικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα | Οι νεαροί Έλληνες πρώτοι σε αγορές απομιμήσεων στην Ευρώπη

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν δύο κοινές αγωγές κατά ενός influencer με το ψευδώνυμο Phym9y3v στα social media και οκτώ άλλων επιχειρήσεων, για διαφήμιση, προώθηση και διευκόλυνση της πώλησης απομιμητικών αγαθών πολυτελείας μέσω του Instagram και άλλων ιστότοπων. Η μήνυση αναφέρεται επίσης στην παραβίαση των καταχωρημένων εμπορικών σημάτων της Cartier και στην παραβίαση των πολιτικών του Amazon.

Σε ανακοίνωσή του, το Amazon δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι δημοσίευσαν ανοιχτά φωτογραφίες πλαστών κοσμημάτων Cartier, όπως το εμβληματικό βραχιόλι Love, με περιγραφή του προϊόντος στο Instagram. Παράλληλα, δημιούργησαν σελίδες προϊόντων για γενικά προϊόντα χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης στο Amazon και σε άλλους ιστότοπους. Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι παρείχαν στους πελάτες στο Instagram έναν σύνδεσμο προς το γενικό προϊόν στο Amazon ή σε άλλους ιστότοπους και έλεγαν στους πελάτες ότι αγοράζοντας το γενικό προϊόν, θα λάμβαναν ένα προϊόν απομίμηση Cartier.

Με άλλα λόγια, επεδίωξαν να αποφύγουν την ανίχνευση του Amazon, εισάγοντας στο κατάστημα της Amazon αυθεντικά προϊόντα, ενώ προωθούσαν μέσω αυτών σκόπιμα τις απομιμήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας τα social media για την προώθηση παραποιημένων προϊόντων, τα άτομα και οι φορείς αυτοί υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και παραπλανούν τους πελάτες.

Διαβάστε επίσης: Τεράστια αγορά με απομιμήσεις τσαντών Louis Vuitton, Gucci και Chanel σε Facebook και Instagram

Το Amazon δηλώνει βαθιά προσηλωμένο στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμπορικών σημάτων και απαγορεύει αυστηρά τα προϊόντα απομίμησης στα καταστήματά του, ενώ σημειώνει ότι θα συνεχίσει να επενδύει και να καινοτομεί για να καταπολεμήσει τις απομιμήσεις, καθώς και να συνεργάζεται με τις μάρκες και τις αρχές επιβολής του νόμου για να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους. Μάλιστα, το 2021 επένδυσε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια και απασχολούσε περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους για την προστασία των πελατών, των εμπορικών σημάτων, των συνεργατών πώλησης και του καταστήματος από τις απομιμήσεις, την απάτη και άλλες μορφές κατάχρησης. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο από τα 700 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους.

Οι προληπτικές επενδύσεις του Amazon για την αποτροπή των απομιμήσεων περιλαμβάνουν ισχυρό έλεγχο των πωλητών, προηγμένες τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και κορυφαία στον κλάδο εργαλεία προστασίας εμπορικών σημάτων, όπως το Project Zero, το Brand Registry και το Transparency.

Διαβάστε επίσης: Το Amazon χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αποτρέψει την παραχάραξη προϊόντων

Ταυτόχρονα και η Cartier έχει δραστηριοποιηθεί για των περιορισμό της απάτης με απομιμήσεις προϊόντων. Συγκεκριμένα, είχε προβεί σε συνεργασία με την LVMH και την Prada για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα κατά της παραποίησης που λειτουργεί με blockchain. Η συνεργασία ονομάστηκε «Aura Blockchain Consortium» και παρείχε στους πελάτες ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας ηλεκτρονικά κατά την αγορά.

Με πληροφορίες από το Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.