24 Απρ 2024
READING

H IKEA λανσάρει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για interactive σχεδιασμό χώρων

3 MIN READ

H IKEA λανσάρει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για interactive σχεδιασμό χώρων

H IKEA λανσάρει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για interactive σχεδιασμό χώρων

Η IKEA παρουσίασε τη νέα διαδραστική εμπειρία σχεδίασης βασισμλενη στην τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται IKEA Kreativ, για το IKEA.com και την εφαρμογή IKEA.

Πέντε χρόνια μετά τη λειτουργία της εφαρμογής ΑR της IKEAPlace το 2017, η σουηδική εταιρεία παρέχει μια νέα δυνατότητα στους πελάτες των ΗΠΑ να σχεδιάσουν τους χώρους με ψηφιοποιημένα έπιπλα στα smartphones τους χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο φυσικό κατάστημα.

Πιο αναλυτικά, το IKEA Kreativ καταγράφει μια ευρυγώνια 3D προβολή και επιτρέπει στους χρήστες να επιπλώσουν ολόκληρο τον χώρο. Έτσι, οι πελάτες έχουν την επιλογή να σχεδιάσουν τους δικούς τους χώρους ή να επιλέξουν από πάνω από 50 τρισδιάστατους εκθεσιακούς χώρους που είναι είτε πλήρως επιπλωμένοι, είτε ημιεπιπλωμένοι, είτε άδειοι. Επίσης, το IKEA Kreativ μπορεί να διαγράψει υπάρχοντα έπιπλα από μια εικόνα, ώστε να μπορεί ο χρήστης να ξεκινήσει από την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Η Ikea συνεργάζεται με τη WWF για διαφορετικά σουηδικά κεφτεδάκια

Οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν, να στοιβάζουν και να μετακινούν αντικείμενα. Τα διαθέσιμα αντικείμενα είναι όσα υπάρχουν σε έναν κατάλογο ΙΚΕΑ, δηλαδή 12.000 κομμάτια. Στη συνέχεια, όλα τα επιλεγμένα προϊόντα μπορούν να προστεθούν στο καλάθι αγορών ή να αποθηκευτούν σε λογαριασμό IKEA για αργότερα. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα οι χρήστες να μοιραστούν ένα τελικό σχέδιο με φίλους, οικογένεια ή ακόμα και με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων στο IKEA.

H εφαρμογή αξιοποιεί τον χωρικό υπολογισμό, τη μηχανική μάθηση και τις τεχνολογίες μικτής πραγματικότητας 3D που αναπτύχθηκαν από τους ειδικούς της Silicon Valley AI Geomagical Labs, τα οποία εξαγόρασε ο όμιλος Ingka, μητρικός της ΙΚΕΑ, το 2020. Παρόμοιες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και όρασης υπολογιστών χρησιμοποιούνται από αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Αυτά τα νευρωνικά δίκτυα τεχνητής νοημοσύνης έχουν κατασκευαστεί ώστε να αναγνωρίζουν τα αντικείμενα και τη γεωμετρία των εσωτερικών χώρων, και χρησιμοποιούν αλγόριθμους στερεοσκοπικής όρασης για προβολή σε 3D, αλγόριθμους υπολογιστικής φωτογραφίας και γραφικά 3D μικτής πραγματικότητας.

Με την IKEA Kreativ, η εταιρεία συνεχίζει να κάνει βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Άλλες εταιρείες όπως οι Amazon, Wayfair, Target, The Home Depot, έχουν εφαρμόσει εφαρμογές AR για να βοηθήσουν τους πελάτες να σχεδιάσουν ένα δωμάτιο με προϊόντα που μπορούν να αγοραστούν. Ωστόσο, η ΙΚΕΑ είναι η πρώτη που προσφέρει μία πλήρως εξοπλισμένη εμπειρία σχεδιασμού μικτής πραγματικότητας στη βιομηχανία οικιακής λιανικής, για ρεαλιστική και ακριβή εσωτερική διακόσμηση, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ταξιδιού του πελάτη εντός καταστήματος.

Προς το παρόν, η IKEA Kreativ είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS και υπολογιστές και αναμένεται να είναι διαθέσιμη για Android αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η νέα εφαρμογή AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) αναμένεται να κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες λανσαρίσματος.

Mε πληροφορίες από TechCrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.