19 Απρ 2024
READING

Η νέα προσπάθεια της Hershey για νόστιμη plant-based σοκολάτα

4 MIN READ

Η νέα προσπάθεια της Hershey για νόστιμη plant-based σοκολάτα

Η νέα προσπάθεια της Hershey για νόστιμη plant-based σοκολάτα

Η εταιρεία Hershey υπάρχει εδώ και περίπου 128 χρόνια. Ιδρυμένη το 1894, αυτή η εμβληματική μάρκα σοκολάτας βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να περάσουν τη Μεγάλη Ύφεση και δύο παγκόσμιους πολέμους. Σύμφωνα με τη Statista, το 2021, η Hershey έβγαλε 8,97 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία έχει σίγουρα αποδείξει τη μακροβιότητα και τη δύναμή της.

Διαβάστε επίσης: Η σοκολατοβιομηχανία Hershey ενίσχυσε τις πωλήσεις της ως αποτέλεσμα της παραμονής στο σπίτι

Η δημιουργία μιας οικονομικά προσιτής και λιγότερο ανθυγιεινής σοκολάτας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τις περισσότερες εταιρείες σοκολάτας. Αυτό, γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν τα κατάλληλα συστατικά και οι κατάλληλες διεργασίες για την παρασκευή ενός υλικού που να είναι αρκετά όμοιο με τη σοκολάτα γάλακτος σε γεύση, υφή και αίσθηση στο στόμα.

Η εταιρεία σοκολάτας Hershey επιδιώκει να κατοχυρώσει μια πατέντα με ψημένο άλευρο σιτηρών, και συγκεκριμένα ρύζι, σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, σόργο ή κεχρί, ως υποκατάστατο της πρωτεΐνης γάλακτος. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σοκολάτας γάλακτος, η οποία δε θα έχει γαλακτοκομικά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι περισσότερες υπάρχουσες σοκολάτες χωρίς γαλακτοκομικά χρησιμοποιούν στοιχεία που προέρχονται από ξηρούς καρπούς και σπόρους. Όταν φτιάχνονται σοκολάτες με αυτά, όμως, τείνουν να είναι πιο μαστιχωτές, δε δίνουν δηλαδή το ίδιο αποτέλεσμα. Άλλες μέθοδοι χρήσης δημητριακών για την αντικατάσταση των γαλακτοκομικών σε σοκολάτες επηρεάζουν επίσης αρνητικά την υφή.

Αυτή η νέα μέθοδος της Hershey ενδεχομένως είναι μια πιθανή λύση στο πρόβλημα καθώς μπορεί να παράγει μια υφή, την αίσθηση στο στόμα και γεύση παρόμοια με την τυπική σοκολάτα γάλακτος. Η σοκολάτα που προέρχεται από αυτό το μείγμα μπορεί επίσης να υποστεί εύκολα επεξεργασία για διάφορες χρήσεις.

Γενικότερα είναι πολλοί οι κατασκευαστές σοκολάτας που εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εύρεση τρόπων ώστε να φτιάξουν σοκολάτες χωρίς αλλεργιογόνα και με λιγότερα επιβλαβή συστατικά. Η Hershey έχει ήδη κυκλοφορήσει μια μπάρα σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, το Oat Made, το οποίο είναι μια πιο υγιεινή και vegan plant-based επιλογή.

Διαβάστε επίσης: Ας μιλήσουμε για τη σοκολάτα

Plantbased σοκολάτα

Σύμφωνα με το Abillion, μια διαδικτυακή κοινότητα φυτικών προϊόντων, η σοκολάτα φυτικής προέλευσης αντιπροσωπεύει το 40% της παγκόσμιας αγοράς vegan γλυκισμάτων και αξίζει σήμερα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η σοκολάτα με βάση τα φυτά είναι ένας τεράστιος αναδυόμενος τομέας και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ενώ 6 στους 10 καταναλωτές ηλικίας 18 έως 44 ετών αναμένουν από κάθε μάρκα τροφίμων να έχει plant-based επιλογές, μόνο το 45% από αυτούς είναι ικανοποιημένοι με τις τρέχουσες επιλογές plant-based σοκολάτας, σύμφωνα με έρευνα του 2021 από την Barry Callebaut.

Οι σοκολάτες χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από εταιρείες όπως η Mars και η Nestlé έχουν δεχθεί πολύ ανάμεικτες κριτικές. Αυτό φανερώνει την αναγκαιότητα περισσότερης καινοτομίας για τη δημιουργία ενός γλυκίσματος που οι καταναλωτές θα επιλέγουν εξίσου εύκολα με τη σοκολάτα γάλακτος.

Η Hershey έχει στραφεί στις vegan επιλογές σοκολάτας προσθέτοντας στην γκάμα τα γλυκίσματα Hershey vegan και Hershey χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, στο πλαίσιο της ευρύτερης, καθοδηγούμενης από τους καταναλωτές πρωτοβουλίας “Better-for-You” το προηγούμενο διάστημα. Γενικά, η εταιρεία έχει τονίσει ότι σκοπεύει να επεκτείνει το μελλοντικό της χαρτοφυλάκιο για να προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές βιολογικές λύσεις με μειωμένη ζάχαρη και φυτικής προέλευσης συστατικά, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να δημιουργεί την κλασική σειρά δημοφιλών προϊόντων της.

Ο κατασκευαστής σοκολάτας υψηλής ποιότητας, Lindt, μόλις μπήκε επίσης στον χώρο των σοκολάτων χωρίς γαλακτοκομικά, με σοκολάτες γάλακτος βρώμης που κέρδισαν το Βραβείο Καινοτόμου Νέου Προϊόντος στην έκθεση 2022 Sweets & Snacks Expo. Άλλες επιτυχημένες και αναγνωρισμένες σοκολάτες υψηλής ποιότητας χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά από κατασκευαστές όπως η Hu της Mondelēz και η Tcho.

Σε αντίθεση με τα πιο premium γλυκίσματα, τα οποία είναι αρκετά ακριβά, μια επιτυχημένη σοκολάτα Hershey χωρίς γαλακτοκομικά θα έχει το πλεονέκτημα να θεωρείται καθημερινή απόλαυση, καθώς θα είναι πιο οικονομική. Είναι συνεπώς, εύλογο το ότι η εταιρεία αφιερώνει πόρους για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου παρασκευής plant-based σοκολάτας και, παράλληλα, φροντίζει να διασφαλίσει την προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας. Ειδικά εφόσον έχει αποδειχθεί τόσο δύσκολο να παραχθεί μια τέτοια σοκολάτα που να προσεγγίζει επαρκώς την παραδοσιακή, η επίτευξη μιας τέτοια φόρμουλας θα είναι μεγάλο ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα.

Mε πληροφορίες από Food Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.