19 Απρ 2024
READING

Η Praktiker Hellas δίνει μία ισχυρή περιβαλλοντική υπόσχεση 

4 MIN READ

Η Praktiker Hellas δίνει μία ισχυρή περιβαλλοντική υπόσχεση 

Η Praktiker Hellas δίνει μία ισχυρή περιβαλλοντική υπόσχεση 

Η Praktiker Hellas βοηθά κάθε σπίτι να γίνει μία δεξαμενή οξυγόνου με ένα στοχευμένο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας αλλά και με μία ευρεία γκάμα προϊόντων που μας ενθαρρύνουν να ζήσουμε καλύτερα έξω… σπίτι μας. 

Οι σύγχρονες εταιρίες καλούνται να λειτουργήσουν με το εξής παράδοξο. Να αφήνουν αποτύπωμα στην οικονομία μιας χώρας αλλά μηδενικό ή και θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Σε μία εποχή μάλιστα που όλοι μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να υιοθετήσουμε μία φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά και τρόπο ζωής γενικότερα, είναι σημαντικό να υπάρχουν σύμμαχοι που μας βοηθούν για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η Praktiker έχει συνδέσει το όνομά της με την απόλαυση του ΕΞΩ και τη φύση. Αποτελεί άλλωστε τον νούμερο ένα προορισμό για προϊόντα κήπου, φυτά και όλα όσα θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε μικρές πράσινες οάσεις ακόμη και σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα, στις πόλεις μας. Η Praktiker δεν σταματά όμως μόνο εκεί. Από το 1991 μέχρι σήμερα, φροντίζει να μας παρέχει τα πάντα και για το σπίτι και έχει ταυτιστεί με αξίες όπως η σπιτική θαλπωρή, η αγάπη για το DIY αλλά και ο ενθουσιασμός για κάθε νέο κεφάλαιο στη ζωή και το σπίτι μας. Τελικά, η Praktiker γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται το σπίτι μας. Και όχι μόνο το δικό μας σπίτι, αλλά και τα ευρύτερα μεγαλύτερα σπίτια μας, οι πόλεις μας!

Γι’ αυτό και φέτος εγκαινίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιωσιμότητας που αγγίζει κάθε της δραστηριότητα. Ένα πρόγραμμα με το οποίο η Praktiker δίνει μια μεγάλη περιβαλλοντική υπόσχεση: να συνεισφέρει στο αστικό πράσινο ουσιαστικά, να εκπαιδεύει το καταναλωτικό κοινό σε μία πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα και να δίνει έμπνευση για το πως μπορούμε να επηρεάσουμε προς το καλύτερο το κλίμα στις πόλεις μας.

Πώς το καταφέρνει; Μέσα από την πρωτοβουλία με το εύστοχο όνομα «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», που αποτελείται από στοχευμένες δράσεις στον πυλώνα του περιβάλλοντος, την όλο και πιο πράσινη λειτουργία της αλλά και διάφορες καινοτομίες που αλλάζουν το σπίτι και προσφέρουν βιώσιμες επιλογές συμβάλλοντας στο αστικό πράσινο. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας το οποίο κρύβεται και πίσω από το βιώσιμο πλάνο της. Μέσα από αυτό στόχος είναι να βοηθήσει κάθε σπίτι να μετατραπεί σε μια «δεξαμενή οξυγόνου» κάνοντας, τελικά συνολικά, κάθε πόλη πιο πράσινη.

Και φυσικά ξεκινάει από το δικό της σπίτι! Τα 16 Καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα και όλες τις εγκαταστάσεις της. Γιατί… η Praktiker αλλάζει το σπίτι μας, και το σπίτι μας αλλάζει την πόλη! Έτσι, η ίδια βιώσιμη φιλοσοφία χαρακτηρίζει και το επενδυτικό πλάνο της Praktiker η οποία έχει, τα τελευταία χρόνια, στραφεί σε ένα όλο και πιο πράσινο μοντέλο λειτουργίας. Έχει εξασφαλίσει πράσινες όψεις και πράσινα parking σε πολλά καταστήματά της και μάλιστα έχει τοποθετήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο 100% του δικτύου της. Εντός των καταστημάτων εντάσσει ολοένα κα περισσότερο πράσινο ενώ φροντίζει για ενέργειες «εξοικονόμησης ενέργειας», όπως ο φωτισμός LED και πολλές άλλες πρωτοβουλίες.

Πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης ακολουθούνται σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας η οποία, μάλιστα, σημειώνει και ενεργή συμμετοχή σε πράσινα προγράμματα όπως Εξοικονομώ, Κινούμαι Ηλεκτρικά, Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών. Ακόμα, διενεργεί ένα εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κεντρικά γραφεία και τα 16 καταστήματά της, καθώς και διάφορες πράσινες λύσεις στο δίκτυο των καταστημάτων όπως η δυνατότητα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευώνμπαταριώνλαμπτήρων και τα Walk/Cycle to stores parking ποδηλάτων και τετράποδων φίλων. Τέλος, η Praktiker Hellas έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές προϊόντων και μετακινήσεις ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της υπόσχεσης και με ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές αλλά και τη νέα γενιά, ανέλαβε δράση με σκοπό την ενημέρωσή μας. Έτσι, υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική μελέτη με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», σε συνεργασία με τον, Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχιτέκτονα Τοπίου Αντώνη Σκορδίλη και την επιστημονική ομάδα του. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας από εταιρία, μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα και ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.