19 Απρ 2024
READING

Greek Excellence 2022 | Ο θεσμός που τιμά επιχειρηματικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα

4 MIN READ

Greek Excellence 2022 | Ο θεσμός που τιμά επιχειρηματικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα

Greek Excellence 2022 | Ο θεσμός που τιμά επιχειρηματικές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα

Στις 26 Μαΐου 2022, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) βράβευσε για δεύτερη χρονιά σημαντικούς Έλληνες του επιχειρηματικού κόσμου, που προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς, θέτοντας στο επίκεντρο τη διευρυμένη φύση της εξυπηρέτησης του πελάτη/ πολίτη.

Ο Κώστας Σιγαλός, Μέλος ΔΣ του ΕΙΕΠ και CEO της Global Link, μιλά για τη σημασία των βραβείων αυτών και παρουσιάζει τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα GREEK EXCELLENCE AWARDS – Τι είναι; Ποιους αφορούν;

Στόχος του ΕΙΕΠ είναι η συνεχής προαγωγή της άριστης εξυπηρέτησης του πελάτη μέσα από τους πόρους των εταιρειών μελών μας, τωρινών και μελλοντικών. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε αποφασίσει να προβάλουμε τα επιτεύγματα της επιχειρηματικής κοινότητας και των ανθρώπων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας και μέσα από αυτό της ευημερίας της κοινωνίας μας συνολικά.

Σε αυτό το πλαίσιο θεσπίσαμε πέρσι και συνεχίζουμε φέτος τα Greek Excellence Awards προκειμένου να τιμήσουμε σημαντικούς Έλληνες που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς, με άξονα τη διευρυμένη φύση της εξυπηρέτησης του πελάτη / πολίτη.

Πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη και γιατί επιλέξατε φέτος να πραγματοποιηθούν;

Με δεδομένους τους στόχους του ΕΙΕΠ για την ανάπτυξη της πελατοκεντρικής στρατηγικής ως εργαλείου ανάπτυξης, η προβολή των επιτευγμάτων διακεκριμένων προσωπικοτήτων αποτελεί, όχι μόνο μια πράξη αναγνώρισης προς τους βραβευόμενους, αλλά και μια προτροπή προς όλους να συνεχίσουν την αναρρίχηση στην κορυφή του Excellence Mountain.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι κάτι που μπορεί να ξεκινά και να προχωρεί μέσα στην επιχείρηση από κάποιους «Customer Care Ambassadors», αλλά στη συνέχεια υφαίνεται μέσα στη κουλτούρα της επιχείρησης και δημιουργεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτή λοιπόν η διάσταση της εξυπηρέτησης του πελάτη, εμείς στο ΕΙΕΠ φροντίζουμε να περάσει όλο και σε περισσότερες επιχειρήσεις και να επιταχυνθεί έτσι η ανάπτυξή μας ως χώρα.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε τη διαδρομή της «πορείας προς τη κορυφή» εκείνων των ανθρώπων που δε συμβιβάστηκαν με μια ικανοποιητική απόδοση, αλλά έθεσαν στόχο τη συνεχή ανύψωση του στόχου καθ’ αυτού, ζώντας in search of excellence. Η στάση ζωής αυτή είναι αντίστοιχη με την αέναη προσπάθεια του αθλητή που πιστεύουμε ότι είναι η μόνη που προάγει ταυτόχρονα όλα τα κύτταρα της κοινωνίας μας, άτομα και οργανισμούς.

Ποια ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα για φέτος και με τι κριτήρια τα επιλέξατε;

Τα σημαντικά πρόσωπα που επιλέξαμε να τιμήσουμε φέτος αποτελούν λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων που κατήργησαν σύνορα και άγγιξαν την κορυφή.

– Σεμίραμις Παληού: CEO της Diana Shipping, Πρόεδρος της HELMEPA και μέλος ΔΣ σημαντικών ελληνικών και διεθνών οργανισμών. Η κυρία Παληού, ένα κυρίαρχο και καταξιωμένο όνομα στη ναυτιλία, προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε επιχειρηματική της δραστηριότητα, στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην κοινωνία ευρύτερα.

– Νίκος Σταθόπουλος: Επικεφαλής της BC Partners, ενός από τα μεγαλύτερα private equity funds. Έχει τοποθετηθεί από τους Financial Times στην επίλεκτη ομάδα (Hall of Fame) των 10 κορυφαίων ενός κλάδου που διαχειρίζεται 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ο μόνος Έλληνας που έχει λάβει αυτή τη διάκριση.

– Δρ Νικόλαος Δημητριάδης: Head of Neuro Consulting Services at Optimal Hr Group, Professor of Practice at University of York Europe Campus, Visiting Professor at School of Economics and Business in Slovenia. Ασχολείται με το Neuroscience για πάνω από 15 έτη έχοντας ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο αλλά παράλληλα και εμπειρία σε πλήθος πρακτικών εφαρμογών.

– Αλέξανδρος Καμάρας: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Imperial Tobacco στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει επανειλημμένα βραβευθεί υπό τον διεθνή όμιλο για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και κατόρθωσε να φέρει στην Ελλάδα το διοικητικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική εταιρεία είναι «σιτοβολώνας» ταλέντων διεθνώς για την Imperial Tobacco.

– Γιώργος Φατούρος: Επικεφαλής της Βόρειας Ευρώπης της Bayer Consumer Health, με έδρα την Ελβετία. Υπηρετώντας τον τομέα της υγείας και της φροντίδας μέσα από εμπορικές και διοικητικές θέσης ευθύνης και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cosmetics Europe, ο κύριος Φατούρος είναι ένα φωτεινό μυαλό με αθόρυβη ανθρωπιστική προσφορά.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για του χρόνου;

Μετά τη μεγάλη αποδοχή των Greek Excellence Awards στην επιχειρηματική κοινότητα, το ΕΙΕΠ δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να προάγει τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα των Ελλήνων στελεχών με διεθνή παρουσία. Σε αυτόν του το ρόλο, το ΕΙΕΠ λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα ανάδειξης του   πελατοκεντρικού προσανατολισμού των ελληνικών επιχειρήσεων και αντίστοιχων καλών πρακτικών με στόχο να δώσει ώθηση και να εμπνεύσει την νέα γενιά στελεχών που μας οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.