25 Απρ 2024
READING

Coca-Cola και Jack Daniel’s λανσάρουν το κλασικό κοκτέιλ σε κουτάκι

3 MIN READ

Coca-Cola και Jack Daniel’s λανσάρουν το κλασικό κοκτέιλ σε κουτάκι

Coca-Cola και Jack Daniel’s λανσάρουν το κλασικό κοκτέιλ σε κουτάκι

Έναν κλασικό συνδυασμό φέρνει έτοιμο σε RTD (Ready-Tο-Drink) μορφή η συνεργασία της Coca-Cola με το Jack Daniel’s, το αμερικανικό ουίσκι της Brown-Forman Corporation. Το Jack Daniel’s & Coke cocktail σε κουτάκι θα έχει περίπου 5% αλκοόλ, ανάλογα με την αγορά, και θα λανσαριστεί πρώτα στο Μεξικό, στα τέλη της χρονιάς, πριν διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές σε όλο τον κόσμο, σε εκδοχές με και χωρίς ζάχαρη.

Το λανσάρισμα αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Coca-Cola να αποκτήσει μια ισχυρή παρουσία στον κλάδο των αλκοολούχων, ώστε να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της πέρα από τα αναψυκτικά, το νερό, το τσάι και τα ροφήματα για αθλητές, και να προσεγγίσει έτσι ένα πολύ πιο διευρυμένο κοινό. Η πρόθεση αυτή της Coca-Cola γίνεται ιδιαίτερα έκδηλη το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο πειραματίζεται με διάφορα λανσαρίσματα αλκοολούχων, καθώς βλέπει μια αναβράζουσα αγορά, με brands αλκοολούχων και μπύρας να παρουσιάζουν προϊόντα χωρίς αλκοόλ, και, αντίστοιχα, εταιρείες μη οινοπνευματωδών ποτών να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα αλκοολούχα, μέσα από συνεργασίες.

Το πρώτο λανσάρισμα της Coca-Cola στην αγορά των RTD είχε γίνει ήδη το 2018, με το Lemon Dou, στην Ιαπωνία. Πρόσφατα, την είδαμε να συνεργάζεται και με τη Molson Coors σε ένα Hard Seltzer που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, όπου τα Seltzers, ανθρακούχα αναψυκτικά με ιδιαίτερες γεύσεις και μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, γνωρίζουν εκρηκτική άνοδο.

Διαβάστε ακόμα: Το premiumization στη βιομηχανία των ποτών

Η συνεργασία με το Jack Daniel’s, ωστόσο, αποτελεί ένα νέο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση, μιας και φέρνει έναν ήδη δημοφιλή συνδυασμό με ένα «βαρύ» ποτό, σε μορφή έτοιμου προς κατανάλωση ποτού σε κουτάκι, αναδεικνύοντας άλλη μία τάση, αυτήν της αυξανόμενης προτίμησης στα RTD ποτά. Φαίνεται ότι οι καταναλωτές αγαπούν όλο και περισσότερο την ευκολία των έτοιμων ποτών και δηλώνουν πρόθυμοι να αγοράσουν RTDs όχι μόνο όταν βρίσκονται έξω, αλλά και για το σπίτι. Τουλάχιστον όσον αφορά την αμερικανική αγορά, ένα 73% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα έπιναν στο σπίτι τους ένα τέτοιο ποτό και οι άνθρωποι της αγοράς πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για μια παροδική τάση.

Τα διαδοχικά νέα λανσαρίσματα αποδεικνύουν ότι αυτή η πεποίθηση είναι ισχυρή· εξάλλου, στις ΗΠΑ, τη χρονιά που πέρασε, η πλειονότητα των νέων προϊόντων που κυκλοφόρησαν στην αγορά αφορούσε κάποιου είδους ποτό ή αναψυκτικό. Τον δρόμο αυτό ακολουθούν σχεδόν όλα τα μεγάλα brands, της PepsiCo συμπεριλαμβανομένης, που συνεργάζεται με την Boston Beer για ένα αλκοολικό Hard Mtn Dew.

Φυσικά, τα οφέλη των συμπράξεων αυτών, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν μόνο μέσα από παραγγελίες στους bartenders, αφορούν και τα δύο μέρη. Η Brown-Forman θα δει επίσης, χάρη στο RTD που δημιούργησαν με την Coca-Cola, το κοινό της να διευρύνεται και σε καταναλωτές που μπορεί να μην είχαν πιει ποτέ Jack Daniel’s ή έστω γενικότερα ουίσκι. Η εταιρεία, βέβαια, δεν ήταν ξένη σε αυτό το concept, αφού τα πρώτα της RTDs τα είχε λανσάρει πριν από 30 χρόνια, και επρόκειτο για μια σειρά από έτοιμα κοκτέιλ με Jack Daniel’s. Ωστόσο, ασφαλώς άλλο είναι το διεθνές reach που μπορεί να προσφέρει στο brand ένας κολοσσός όπως η Coca-Cola.

Aυτό λέει εξάλλου και ο CEO της Brown-Forman, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία ως μια ένωση δύο εμβληματικών αμερικανικών brands, αλλά και το ιδανικό συμπλήρωμα στα RTD προϊόντα της, που θα τη βοηθήσει «να επιταχύνει την επέκταση και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις επιχειρήσεις μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Με πληρροφορίες από Food Dive και The Drum
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.