23 Απρ 2024
READING

To Amazon λανσάρει εργαλείο για virtual δοκιμή παπουτσιών

4 MIN READ

To Amazon λανσάρει εργαλείο για virtual δοκιμή παπουτσιών

To Amazon λανσάρει εργαλείο για virtual δοκιμή παπουτσιών

Το Amazon μέχρι πρότινος ήταν ένας online retailer ως επί το πλείστον, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να επιλέξουν προϊόντα προς αγορά και να τα παραγγείλουν για παράδοση στο σπίτι. Το Amazon διέθετε ορισμένα φυσικά καταστήματα, αλλά η βασική του επικέντρωση ήταν στον ψηφιακό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, το Amazon έχει ξεκινήσει να ενισχύει τη φυσική του παρουσία με νέα φυσικά καταστήματα σε διάφορες τοποθεσίες.

Τον Μάιο, μάλιστα, άνοιξε τον το πρώτο του κατάστημα ενδυμάτων με την ονομασία Amazon Style. Το κατάστημα επιτρέπει στους πελάτες να σαρώνουν κωδικούς QR για να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τα μεγέθη και τα χρώματα μέσω της εφαρμογής Amazon Shopping και να στέλνουν αντικείμενα σε ένα δοκιμαστήριο. Με αυτό τον τρόπο παντρεύει τη virtual και τη φυσική εμπειρία.

Φαίνεται πως, μετά το πέρας των περιορισμών της πανδημίας, οι άνθρωποι επιθυμούν την εμπειρία στα φυσικά καταστήματα. Έτσι, το Amazon, πέρα από νέα φυσικά καταστήματα, επενδύει στο να κάνει την online εμπειρία όσο πιο κοντά στην φυσική γίνεται. Τώρα, επιτρέπει τη δοκιμή παπουτσιών, εγκαινιάζοντας ένα νέο εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά, με την ονομασία Virtual Try-On for Shoes. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Amazon Shopping μπορούν να επιλέξουν την ένδειξη Virtual Try-On στη σελίδα με τα παπούτσια και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάμερά τους για να δουν τα παπούτσια στα πόδια τους. Αν και δεν μπορούν να αισθανθούν το παπούτσι, οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν τις χρωματικές επιλογές των παπουτσιών για να δουν πώς θα έμοιαζε να το φορούν.

Διαβάστε επίσης: To 92% των Gen Z-ers θέλουν να ψωνίζουν με Επαυξημένη Πραγματικότητα

Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη για τους χρήστες iOS στις ΗΠΑ και τον Καναδά και εφαρμόζεται σε χιλιάδες παπούτσια από μάρκες όπως Puma, Reebok, Adidas, New Balance και άλλες. Ο λιανοπωλητής σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερα brands και στυλ στο μέλλον και σύντομα θα επεκτείνει τη λειτουργία στους χρήστες Android.

Η εταιρεία λέει ότι η λειτουργία θα βοηθήσει τις μάρκες να προβάλλουν καλύτερα τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα βοηθά τους πελάτες στις αποφάσεις αγοράς τους. Το λανσάρισμα ακολουθεί την ανάπτυξη άλλης τεχνολογίας εικονικής δοκιμής για αθλητικές μπλούζες τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της υπηρεσίας προσαρμοσμένων ενδυμάτων “Made for You”. Σε εκείνη την περίπτωση, ωστόσο, η τεχνολογία αποδίδει την μπλούζα σε ένα avatar που αντιπροσωπεύει το σώμα του πελάτη, με βάση τις πραγματικές του μετρήσεις, και δεν χρησιμοποιεί AR.

Αξιοποίηση AR δυνατοτήτων από τα brands

Το Amazon δεν είναι ο μόνος retailer που εξερευνά τις δυνατότητες AR ώστε να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Snapchat πρόσθεσε νέα εργαλεία αγορών AR, επιτρέποντας στις μάρκες να εισάγουν τους καταλόγους των προϊόντων τους για να δημιουργήσουν φίλτρα αγορών AR που επιτρέπουν στους χρήστες να δοκιμάσουν προϊόντα. Ακόμα, το Pinterest πρόσθεσε μια λειτουργία AR try-on για να βλέπουν οι χρήστες τη διακόσμηση του σπιτιού στους χώρους τους.

Διαβάστε επίσης: Tώρα τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν Επαυξημένη Πραγματικότητα στο TikTok

Επιπλέον, το beauty brand βερνικιών νυχιών Sally Hansen έκανε το ντεμπούτο της τεχνολογίας AgileHand με την Perfect Corp, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να δοκιμάζουν επιλογές χρωμάτων νυχιών χρησιμοποιώντας τεχνολογία AR στις κινητές συσκευές τους. Τέλος, και η Nike, το 2019, χρησιμοποίησε τεχνολογία κάμερας για να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν το σωστό μέγεθος σε όλη την γκάμα υποδημάτων της. Η μάρκα αθλητικών ειδών κυκλοφόρησε μια λειτουργία εφαρμογής για κινητά όπου οι πελάτες μπορούσαν να σαρώσουν τα πόδια τους για να δουν τι μέγεθος παπουτσιού χρειάζονται.

Ο κορυφαίος ανταγωνιστής του Amazon στις ΗΠΑ, το Walmart, στράφηκε επίσης πρόσφατα στην εικονική δοκιμή, με την κυκλοφορία μιας δυνατότητας δοκιμής με τεχνητή νοημοσύνη, το “Choose My Model”, το οποίο βασίστηκε σε τεχνολογία που απέκτησε το προηγούμενο έτος από τη startup Zeekit. Εδώ, οι αγοραστές του Walmart μπορούν να δοκιμάσουν ρούχα σε μεγέθη XS έως XXXL σε εικονικά μοντέλα που κυμαίνονται σε ύψος από 5’2″ έως 6’0″. Ενώ αυτή είναι μια πιο σύνθετη χρήση της τεχνολογίας από την εικονική δοκιμή παπουτσιών της Amazon, δεν αξιοποιεί την AR.

Διαβάστε επίσης: Η Walmart είναι ο κορυφαίος retailer στον κόσμο για το 2022

Το Amazon έχει αργήσει αρκετά να αγκαλιάσει την τεχνολογία AR για online αγορές ενδυμάτων, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό από άλλες αντίστοιχες εταιρείες. Στο παρελθόν, θεωρούσε το AR περισσότερο εργαλείο ή παιχνίδι. Τα προηγούμενα χρόνια, πειραματίστηκε με το AR για αγορές επίπλων και χρησιμοποίησε το AR για ασήμαντα χαρακτηριστικά, όπως τα αυτοκόλλητα AR ή για να προσθέσει χαρακτηριστικά AR σε εποχικά κουτιά αποστολής. Τώρα, όμως, φαίνεται πως έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας και να την εντάξει στις επιλογές των πελατών της.Με πληροφορίες από Retail Dive

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.