26 Απρ 2024
READING

To πλάνο της Kering για να διπλασιάσει τα έσοδα του Saint Laurent

3 MIN READ

To πλάνο της Kering για να διπλασιάσει τα έσοδα του Saint Laurent

To πλάνο της Kering για να διπλασιάσει τα έσοδα του Saint Laurent

Με τον οίκο Gucci να παραμένει η βασική κινητήριος δύναμη του ομίλου Kering, αφού ευθύνεται για πάνω από τα μισά του έσοδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις του οίκου Saint Laurent, για να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια σε έσοδα μέχρι το 2026.

Ο γαλλικός οίκος καταγράφει μια ανοδική πορεία ήδη από το 2013, όταν τα ετήσια έσοδά του έφταναν τα 500 εκατομμύρια. Έκτοτε, και με δημιουργικό διευθυντή τον Anthony Vaccarello, που φαίνεται να αγαπούν οι fans του brand, οι πωλήσεις του έχουν τετραπλασιαστεί.

Ειδικά για το 2021, τα έσοδα του οίκου άγγιξαν τα 2,52 δισεκατομύρια, μια άνοδος 46% σε σχέση με το δύσκολο 2020 και, ενώ το 2019 οι πωλήσεις από το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελούσαν μόλις το 6% των συνολικών, πλέον και αυτό το κανάλι γνωρίζει σημαντική άνοδο, φτάνοντας στο 18% το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το πλάνο του για να μπει σε μια τροχιά που ίσως μπορέσει στο μέλλον να τον τοποθετήσει κοντά σε brands όπως η Chanel, η Gucci, ο Louis Vuitton και ο Hermès – που θεωρούνται τα powerhouses της μόδας, αγγίζοντας περίπου τα 10 δισεκατομμύρια σε έσοδα -, αφορά τους τομείς του πελατολογίου, της επικοινωνίας, των προϊόντων, των επιχειρήσεων και της διανομής. Αλλά, όπως λένε εκπρόσωποι της μητρικής του, Kering, για να διατηρηθεί το brand επιθυμητό, πρέπει να συνεχίσει να χτίζεται μέσα στον χρόνο η ιστορική κληρονομιά του, σε συνδυασμό με το να μπορεί να προσφέρει αυτά που το κρατούν επίκαιρο και ζητά η εποχή, ενώ η εικόνα του και η θέση του στη συνείδηση του κοινού και τον κόσμο της μόδας παραμένουν ισχυρά.

Διαβάστε ακόμα: Η Kering θα καταργήσει ολοκληρωτικά τη γούνα

Αυτήν τη στιγμή, το 39% των πελατών του Saint Laurent ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 25-34 και το πλάνο είναι να ενισχυθεί η δημοτικότητά του στους νεότερους, χωρίς όμως να χαθεί η γοητεία που ασκεί ως ιστορικός οίκος στις μεγαλύτερες γενιές.

Έμφαση πρόκειται να δοθεί στη γεωγραφική παρουσία του brand. H Ευρώπη και η Αμερική παραμένουν σημαντικές αγορές, αλλά η Kering θα συνεχίσει να επενδύει στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει σε όλο τον κόσμο νέα φυσικά καταστήματα, μια τακτική που παρατηρείται από τα περισσότερα μεγάλα brands, παρόλη την παράλληλη και εντυπωσιακή άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Συγκεκριμένα, σε αυτό το διάστημα οι μπουτίκ του οίκου αναμένεται να φτάσουν από 267 που ήταν τον Μάρτιο, τις 300 με 350. Στόχος, να αυξηθούν οι πωλήσεις στους τοπικούς πελάτες, που ξοδεύουν περισσότερα ανά έτος από τους τουρίστες-επισκέπτες των καταστημάτων.

Όσον αφορά τα προϊόντα, στο επίκεντρο μπαίνουν τα δερμάτινα είδη· εξάλλου, τα αξεσουάρ αποτελούν παραδοσιακά πολύ σημαντικό κομμάτι των εσόδων των οίκων μόδας και, στην περίπτωση του Saint Laurent, είναι ήδη υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών του. Έμφαση θα δοθεί και στα παπούτσια, αλλά ο όμιλος επιθυμεί και οι εποχικές συλλογές ρούχων του οίκου να κινητοποιούν το ενδιαφέρον του κοινού και να εμπλουτίζουν το storytelling του brand.

Διαβάστε ακόμα: Τα νέα δερμάτινα | H μητρική του Gucci επενδύει σε δέρμα καλλιεργημένο από ζωικά κύτταρα

Μάλιστα, η Kering σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή του οίκου, ιδρύοντας νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή των δερμάτινων ειδών του, στην Τοσκάνη.

Αν και οι αναλυτές δε δείχνουν βεβαιότητα ότι οι στόχοι του ομίλου πολυτελείας για τον οίκο Saint Laurent θα επιτευχθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πάντως οι προσδοκίες για ανάπτυξη συμφωνούν με την τάση που καταγράφεται συνολικά στον κλάδο της πολυτελούς μόδας. Η επιθυμία των καταναλωτών για πολυτελή αξεσουάρ και ρούχα, ενισχυμένη ενδεχομένως και από τους περιορισμούς της πανδημίας, δε φαίνεται να φθίνει, παρόλο που ο πληθωρισμός φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.

Με πληροφορίες από Fashion United και ΤheIndustry.Fashion
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.