20 Απρ 2024
READING

Πώς μπορούν οι e-tailers να στήσουν το ιδανικό ψηφιακό ράφι για μια άψογη αγοραστική εμπειρία

3 MIN READ

Πώς μπορούν οι e-tailers να στήσουν το ιδανικό ψηφιακό ράφι για μια άψογη αγοραστική εμπειρία

Πώς μπορούν οι e-tailers να στήσουν το ιδανικό ψηφιακό ράφι για μια άψογη αγοραστική εμπειρία

Η ευκολία και η μοναδική εμπειρία του eshopping που αγαπά ο καταναλωτής δεν είναι τόσο αυτονόητη – όπως κάθε etailer, και κάθε προμηθευτής αυτού του etailer, θα μπορούσε να επιβεβαιώσει. Γνωρίζουμε όμως ποιο είναι το κλειδί για να επιτευχθεί, ώστε ο eshopper να ψωνίσει και να επιστρέψει για να ξαναψωνίσει: η πλήρης πληροφορία για την δημιουργία της σωστής προϊοντικής εμπειρίας.

Ο καταναλωτής πρέπει να πλοηγηθεί σε έναν ωκεανό πληροφορίας για να βρει το προϊόν που θέλει και, όταν το βρει, χρειάζεται και άλλη πληροφορία, για να μάθει περισσότερα πράγματα για αυτό. Το πρόβλημα ξεκινά από το πώς συγκεντρώνεται όλη αυτή η πληροφορία, πώς οργανώνεται, πώς τακτοποιείται, πώς αντιστοιχίζεται κάθε κομμάτι της στο συγκεκριμένο προϊόν που περιμένει να το επιλέξουν από το ψηφιακό του ράφι.

Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους όσους δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εξού και ο κλάδος του Digital Asset Management βρίσκεται σε αναβρασμό, με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν τη λύση για να συγκεντρώσουν, να ελέγξουν και να διαχειριστούν όλες τις πληροφορίες που αφορούν ένα προϊόν, ώστε να τις προσφέρουν έτοιμες, τακτοποιημένες, στον καταναλωτή, και να διευκολύνουν την απόφασή του για αγορά, παρέχοντάς του μια εξαιρετική εμπειρία.

Το Product Εχperience Management

Γι’ αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι η διαχείριση των ψηφιακών δεδομένων, το Digital Asset Management, αφορά ουσιαστικά τη δημιουργία και τη διαχείριση μια εξαιρετικής προϊοντικής εμπειρίας. Συνεπώς, αυτό που χρειάζονται προμηθευτές, e-tailers και καταναλωτές, είναι μια εμπειρία που να απογειώνει το προϊόν.

Ο προμηθευτής θέλει να μπορεί να συνοδεύσει το προϊόν του με τις σωστές πληροφορίες για τον e-tailer – συστατικά/ μεγέθη/ είδος/ προέλευση/ ιδιότητες/ εικόνες 

– Ο e-tailer θέλει να μπορεί να προσφέρει στον πελάτη του τις σωστές πληροφορίες για το προϊόν του 

– Ο πελάτης θέλει να μπορεί να βρει τις σωστές πληροφορίες για το προϊόν, για να προβεί σε αγορά. 

Σε αυτήν την σκυταλοδρομία πληροφορίας, η ύπαρξη μίας και μόνο πλατφόρμας, που να μπορεί να συγκεντρώνει κάθε είδους προϊοντικά δεδομένα, ώστε αυτά να φτάνουν τακτοποιημένα στον καταναλωτή, προσφέροντάς του μια πλήρη εικόνα του προϊόντος και, τελικά, μια απολαυστική αγοραστική εμπειρία, αποτελεί την ιδανική λύση.

Αυτό προσφέρει το Keyvoto PXM (= Product eXperience Management), η πλατφόρμα – κιβωτός προϊοντικής πληροφορίας, που βοηθά αποτελεσματικά προμηθευτές και λιανεμπόρους να αναβαθμίσουν το ψηφιακό τους ράφι.

Το Κeyvoto απλοποιεί όχι μόνο τη διαδικασία καταχώρησης προϊοντικών δεδομένων για προμηθευτές και λιανεμπόρους, αλλά και τον διαμοιρασμό τους, την αντιστοίχισή τους στα ψηφιακά ράφια των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Οι προμηθευτές καταχωρούν στο Keyvoto όλες τις πληροφορίες των προϊόντων τους· οι λιανέμποροι έχουν μέσω του Keyvoto πρόσβαση σε αυτές, για να ανανεώσουν την εικόνα των προϊόντων στα e-shops τους· οι καταναλωτές πλοηγούνται σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πλούσιο και ενημερωμένο, απολαμβάνοντας μια αξιομνημόνευτη εμπειρία και κάνοντας τις αγορές τους.

Αυτή η απλή και οργανωμένη διαχείριση της πληροφορίας εξασφαλίζει ομαλή και ρέουσα συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα, μέχρι το ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά και, επιπλέον, στη στρατηγική του marketing. Γιατί το Keyvoto προσφέρει ακόμα το εργαλείο DSA (= Digital Shelf Audit), που εμπλουτίζει τις υπάρχουσες πληροφορίες με δεδομένα marketing, με στοιχεία για την απόδοση των προϊόντων, σε σύγκριση μάλιστα με τους ανταγωνιστές, ώστε να στοιχειοθετείται μια αποτελεσματική στρατηγική προώθησης και να προσαρμόζεται και το ίδιο το ψηφιακό ράφι αναλόγως.

To Keyvoto προσφέρει λοιπόν μια ολοκληρωμένη, εύχρηστη, πρακτική και κομψή λύση, για τη διαχείριση και την οργάνωση του ψηφιακού ραφιού ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, απλοποιώντας τις διαδικασίες και απογειώνοντας τελικά την εμπειρία του καταναλωτή.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.