25 Απρ 2024
READING

Πώς το Asos προσελκύει τους πελάτες της Γενιάς Ζ

4 MIN READ

Πώς το Asos προσελκύει τους πελάτες της Γενιάς Ζ

Πώς το Asos προσελκύει τους πελάτες της Γενιάς Ζ

Η γενιά Z είναι η πιο ποικιλόμορφη, η πιο μορφωμένη και, φυσικά, η πιο εξοικειωμένη με την ψηφιακή τεχνολογία γενιά. Γεννημένοι μεταξύ 1995 και 2010, αποτελούν αυτή τη στιγμή σχεδόν το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτή η δημογραφική ομάδα ήδη τα μέλη της αποτελούν καταναλωτές-στόχους, ως μία από τις μελλοντικές σημαντικότερες αγοραστικές δυνάμεις.

Ένας τομέας για τον οποίο οι καταναλωτές της γενιάς Ζ είναι ζωτικής σημασίας είναι αυτός της μόδας. Ειδικά για τις διαδικτυακές πλατφόρμες λιανικής πώλησης, όπως το Asos, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που αγαπά τη μόδα αποτελεί ήδη το ήμισυ του κοινού-στόχου τους, ενώ στο μέλλον θα ξεπεράσει πλήρως τους Millennials.

Η μετατόπιση της προσοχής από τους Millennials στην Gen Z είναι κάτι για το οποίο η Asos εργάζεται ενεργά τα τελευταία δύο χρόνια. Η εταιρεία τονίζει ότι αυτή η γενιά έχει πολύ διαφορετικές προτεραιότητες και απαιτεί πολύ διαφορετική προσέγγιση. Στο παρελθόν, το παν ήταν να προσφέρει ένας online retailer μια άνετη εμπειρία και διάφορες επιλογές παράδοσης και πληρωμής. Τώρα, όμως, πέρα από αυτά, η γενιά Ζ στρέφεται σε brands με τα οποία χτίζει συναισθηματική σύνδεση.

Οι καταναλωτές της γενιάς Ζ έρχονται σε επαφή με τη μόδα σε πολύ περισσότερα και διαφορετικά κανάλια απ’ ό,τι οι Μillennials. Ένα βασικό κανάλι είναι τα social media, τα οποία επιτρέπουν στις εταιρείες να προσεγγίζουν και να στοχεύουν την ομάδα των πελατών τους ανά πάσα ώρα και στιγμή και οπουδήποτε. Συνεπώς, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι τα brands που θέλουν να προσελκύσουν τους συγκεκριμένους καταναλωτές πρέπει να έχουν δυναμική παρουσία στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι κάτι που το Asos έχει ήδη εφαρμόσει.

Αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Φυσικά, το Asos φροντίζει να έχει ισχυρή παρουσία σε αναδυόμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει με επιτυχία τη γενιά Z, δίνοντάς της ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με το brand. Για παράδειγμα, για την Black Friday 2021, δημιούργησε την καμπάνια “#AsosAlterEgo”, προκαλώντας τους χρήστες να παρουσιάσουν τις καλύτερες και πιο τρομακτικές μεταμορφώσεις τους κατά τη διάρκεια του Halloween για να προωθήσει τη σειρά προϊόντων προσώπου και σώματος.

Ο λιανοπωλητής αξιοποίησε διάφορες μορφές διαφήμισης και λύσεις που έχει να προσφέρει το TikTok, όπως ένα προσαρμοσμένο ‘Branded Effect’ που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι TikTokers. Συνεργαζόμενη με επαγγελματίες δημιουργούς και προκαλώντας engagement, η Asos κατάφερε να επιτύχει αύξηση 219% στη σχετική συμμετοχή καθώς και αύξηση 7,8% στην αναγνωρισιμότητα της μάρκας, σύμφωνα με τα στοιχεία του TikTok.

Διαβάστε επίσης: Tώρα τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν Επαυξημένη Πραγματικότητα στο TikTok

Πέρα από τις ενεργοποιήσεις και την παρουσία στα social media, το Asos αξιοποιεί την οντότητα τους και με άλλους πρωτότυπους τρόπους. Συγκεκριμένα, έχει ενσωματώσει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά των social media στον ιστότοπό του, όπως οι προτάσεις “Buy the look” ή “You might also like”. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες και να μοιράζονται τη λίστα επιθυμιών τους με φίλους.

Νέο Brand για τους Gen Zers

Το Asos σχεδίασε το 2018 το “Collusion”, ένα νέο brand που σχεδιάστηκε ειδικά για τους καταναλωτές της γενιάς Z. Σε αυτό συμμετέχουν δημιουργοί που είναι φοιτητές, στυλίστες, ακτιβιστές, image-makers, συγγραφείς και Youtubers, ο καθένας από τους οποίους επιλέχθηκε επειδή έχει τη δική του επιρροή. Αυτά τα άτομα ενεπλάκησαν δημιουργώντας σχέδια και προτάσεις που να έχουν απήχηση στα υπόλοιπα άτομα της Gen-Z.

Για να υποστηρίξει το λανσάρισμα του brand, η Asos είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή 100 Βρετανών εφήβων που έχουν κλείσει ή θα έκλειναν τα δεκαοκτώ τους χρόνια εκείνη τη χρονιά. Αυτοί έπρεπε να απαντήσουν στο ερώτημα σχετικά με το ποια θα ήταν η ευχή τους για τον χρόνο της ενηλικίωσης τους.

Συμπερίληψη και ποικιλομορφία

Έρευνα με ανθρώπους της γενιάς Ζ έδειξε ότι το 61% της Gen Z πιστεύει ότι οι μάρκες θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να αποδείξουν ότι “το στυλ δεν πρέπει να έχει φύλο”. Σχεδόν οι μισοί, μάλιστα, είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν από μια μάρκα που έχει καλύτερη εκπροσώπηση των φύλων και συμμετοχικότητα στο marketing της. Ωστόσο, το Asos είναι μία από τις μάρκες που πρωτοπορούν στην ενσωμάτωση και την αμφισβήτηση των στερεοτύπων των φύλων, γεγονός που κάνει τη μάρκα ιδιαίτερα αγαπητή και προτιμητέα στους αγοραστές της γενιάς Ζ.

Διαβάστε επίσης: Το Asos εστιάζει στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη επενδύοντας σε marketing

Αυτό το πετυχαίνει μεταξύ άλλων μέσα από συνεργασίες με influencers, οι οποίοι χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικό μέσο για να συνδεθεί με το κοινό τής γενιάς αυτής. Με αυτόν τον τρόπο προωθεί την ποικιλομορφία και τα διαφορετικά πρότυπα στην εμφάνιση μέσα από συνεργασίες με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτές οι αξίες είναι πολύ σημαντικές για τα άτομα της γενιάς Ζ και όταν μια μάρκα δείχνει έμπρακτα ότι τις μοιράζεται αυτό ενισχύει τη συναισθηματική τους σύνδεση μαζί της.

Mε πληροφορίες από το Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.