23 Απρ 2024
READING

Το travel retail ανακάμπτει | H Estée Lauder εγκαινιάζει νέες εγκαταστάσεις για διπλασιασμό παραγωγής

3 MIN READ

Το travel retail ανακάμπτει | H Estée Lauder εγκαινιάζει νέες εγκαταστάσεις για διπλασιασμό παραγωγής

Το travel retail ανακάμπτει | H Estée Lauder εγκαινιάζει νέες εγκαταστάσεις για διπλασιασμό παραγωγής

Ο όμιλος προϊόντων ομορφιάς Estée Lauder Companies (ELC) εγκαινίασε επισήμως το νέο του κέντρο διανομής στο Γκάλγκενεν, στην Ελβετία, χάρη στο οποίο θα ενισχύσει την ανάπτυξή του στον χώρο του Travel Retail, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα κανάλια εσόδων για τη βιομηχανία των καλλυντικών.

Πρόκειται για το τέταρτο κέντρο διανομής της ELC στην Ελβετία και πρόκειται να διπλασιάσει τη δυνατότητα της εταιρείας να τροφοδοτεί το κανάλι του Travel Retail, για το οποίο, μάλιστα, τα αρμόδια στελέχη εκφράζουν αισιοδοξία για συνεχιζόμενη ανάπτυξη.

Η Estée Lauder Companies διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο, με brands καλλυντικών, πέρα από την Estée Lauder, όπως τα La Mer, Clinique, Mac, Bobbi Brown, Aveda, Jo Malone London, Tom Ford Beauty, Le Labo και Dr. Jart+, και δραστηριοποιείται στον κλάδο του διεθνούς Travel Retail εδώ και 30 χρόνια εξαιρετικά επιτυχημένα· μάλιστα, το οικονομικό έτος 2021, το 28% των πωλήσεών της προήλθε από αυτό το κανάλι.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί L’Oréal, Estée Lauder και μεγάλα brands καλλυντικών δεν επηρεάζονται από την κρίση

Η εταιρεία έχει δει μεγάλη ανάπτυξη στον κλάδο αυτό την τελευταία δεκαετία, καλύπτοντας όλα τα duty-free περιβάλλοντα και αλληλεπιδρώντας με πάνω από τρία δισεκατομμύρια πελάτες τον χρόνο, και, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών με αφορμή την παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων – οι οποίες λειτουργούν από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά παρουσιάστηκαν τώρα, λόγω των πανδημικών συνθηκών -, αναμένουν σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον, για την οποία μάλιστα δείχνουν μια βεβαιότητα, καθώς η παρούσα οικονομική αστάθεια πιστεύουν ότι θα επηρεάσει μόνο βραχυπρόθεσμα την αγορά.

Το νέο κέντρο, που καλύπτει επίσης τις δεσμεύσεις της εταιρείας αναφορικά με τη βιωσιμότητα, προσεγμένο ώστε να έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και νερού, με ηλιακά πάνελ και σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο την αισιοδοξία της ELC για τις δραστηριότητές της στον χώρο, αλλά και τη συνολική ανάκαμψη που βλέπουν οι ιθύνοντες του κλάδου του Travel Retail να ξεκινά τώρα, καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν.

Μάλιστα, σχετική εξειδικευμένη έκθεση παραθέτει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τώρα σε έναν κλάδο που επλήγη σημαντικά από την πανδημία, ενώ επαγγελματίες του χώρου βλέπουν νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του ταξιδιωτικού εμπορίου στα αεροδρόμια, οι οποίες μπορούν να μπουστάρουν τον κλάδο, αν τύχουν της απαραίτητης προσοχής από τις αρχές, έπειτα από μια περίοδο με ζημιές-ρεκόρ για τα αεροδρόμια. Μάλιστα, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του κλάδου, η πανδημία ανέδειξε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το Travel Retail στην ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία.

Οι λιανέμποροι βλέπουν ευκαιρίες ανάπτυξης με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους σε τομείς όπως η κατ’ οίκον διανομή αλλά και τα duty free στις αφίξεις, κάτι που θα ενίσχυε τα έσοδα όχι μόνο των ίδιων, αλλά και του ευρύτερου οικοσυστήματος των αερομεταφορών, καθώς θα εμπλούτιζε την γκάμα των πηγών εσόδων τους.

Εν τω μεταξύ, ειδικά η κατηγορία των καλλυντικών θεωρείται ότι θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη συνολική αναγέννηση ουσιαστικά του Travel Retail, με έμφαση στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, που θεωρούνται μάλιστα η κινητήριος δύναμη του κλάδου, όπως σχολιάζουν στελέχη του χώρου. Αναμένεται, λοιπόν, ότι, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αίρονται, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών στα ταξίδια θα δώσει περισσότερο χρόνο στους επιβάτες να δοκιμάσουν και να αγοράσουν καλλυντικά.

Με πληροφορίες από TR Business και CosmeticsDesign-Asia

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.