Αυτή είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια καμπάνια της Absolut εδώ και 10 χρόνια

Ασφαλώς είναι νωρίς να το προδικάσουμε, ωστόσο η Absolut ισχυρίζεται ότι η παγκόσμια καμπάνια «The World of Absolut Cocktails. Born to Mix», που παρουσίασε αυτές τις μέρες, αποτελεί τη μεγαλύτερή της την τελευταία δεκαετία, έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία η προώθησή της γινόταν ως επί το πλείστον με τοπικά λανσαρίσματα και διαφημίσεις.

Το κεντρικό concept της καμπάνιας βασίζεται στα κοκτέιλ και την ιδέα της «ανάμειξης». Στο βίντεο και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε, τα κλασικά κοκτέιλ που βασίζονται στη βότκα παίρνουν ανθρώπινη μορφή και όλα τα κοκτέιλ μαζί συνθέτουν τους πολύχρωμους χαρακτήρες ενός τεράστιου πάρτι.

Ο επικεφαλής του marketing του brand της Pernod Ricard εξηγεί ότι η ιδέα αυτή έχει τις ρίζες της στο DNA του brand: «Είναι σημαντικό να είσαι μια δυνατή προσωπικότητα, αλλά δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο όταν αναμειγνυόμαστε και συναντιόμαστε». Η Absolut θέλει λοιπόν να δημιουργήσει μια μεταφορά για το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, και η προσέγγισή της φιλοδοξεί να έρθει και ως αντίδραση στα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Στόχος της καμπάνιας δηλαδή είναι τόσο να αναδείξει το brand identity της Absolut, όσο και να κάνει ένα σχόλιο στην παρούσα συνθήκη.

Διαβάστε ακόμα: Tι θέλει να πετύχει η Absolut με το pop-up store της στο metaverse

Η καμπάνια θα τρέξει σε μια ποικιλία καναλιών, στην τηλεόραση, τα social media, σε βίντεο, και σε υπαίθριες διαφημίσεις, με πρωταγωνιστές τα προσωποποιημένα κοκτέιλ, από την Bloody Mary μέχρι τον Dry Martini και από την Cosmopolitan μέχρι τον Madras. Όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται στο βίντεο με το voice over του οσκαρούχου ηθοποιού Rami Malek.

Η ποικιλία των χαρακτήρων και η camp αισθητική του με τα χρώματα του ουράνιου τόξου πραπέμπουν επίσης στο Pride Month, μιας που, επιπλέον, το λανσάρισμα της καμπάνιας γίνεται τον Ιούνιο. Όπως εξηγούν από την Absolut, το brand έχει μια ισχυρή σύνδεση με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, εδώ και σαράντα χρόνια, οπότε η καμπάνια αυτή «βγαίνει εντελώς φυσικά»· μπορεί δηλαδή να λανσάρεται τον μήνα του Pride, αλλά ουσιαστικά ανήκει στο DNA της μάρκας και, εξάλλου, θα συνεχίσει να τρέχει και μετά τον Ιούνιο, διεθνώς.

Διαβάστε ακόμα: Contextual διαφήμιση | Πώς οι μάρκες αλλάζουν τον τρόπο που διαφημίζονται

Ειδικότερα, οι ενέργειες της πλατφόρμας «The World of Absolut Cocktails» ξεκινούν από τις ΗΠΑ το καλοκαίρι, το φθινόπωρο μπαίνει στο παιχνίδι ο Καναδάς και ακολουθούν άλλες διεθνείς αγορές.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί, βέβαια, αν από αυτήν την καμπάνια υπάρχει η φιλοδοξία ή η ελπίδα να υπάρξει ο πολιτισμικός αντίκτυπος που είχε η θρυλική καμπάνια του brand, στην οποία πρωταγωνιστούσε το χαρακτηριστικό του μπουκάλι. Εκείνη η σειρά διαφημίσεων είχε ξεκινήσει με το «Absolut Perfection», το μπουκάλι με το φωτοστέφανο, και άρχισε σταδιακά, με κάθε νέο μπουκάλι, να στολίζει φοιτητικούς τοίχους στα ‘90s, να δημιουργεί μια κοινότητα συλλεκτών διαφημίσεων, αργότερα να δημιουργεί groups στο facebook, ακόμα και να μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ιστορία της, που μάλιστα έγινε και best-seller.

Η τωρινή καμπάνια, πάντως, φαίνεται ότι θέλει να ενσωματώσει το πνεύμα αυτής της διαφορετικής εποχής, καθώς και να έχει και μια κοινωνική διάσταση, κάτι που δε θεωρούνταν αυτονόητο στις διαφημιστικές εκστρατείες των ‘80s και ‘90s, ενώ η Absolut δείχνει ότι θέλει να απευθυνθεί σε ένα διευρυμένο κοινό, πατώντας και στη φιλοσοφία των κοκτέιλ, που τα τελευταία χρόνια γίνονται εκ νέου δημοφιλή στους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από Marketing Dive και Vinepair