20 Απρ 2024
READING

Γιατί η Samsung μειώνει την παραγωγή κινητών κατά 30 εκατομμύρια

3 MIN READ

Γιατί η Samsung μειώνει την παραγωγή κινητών κατά 30 εκατομμύρια

Γιατί η Samsung μειώνει την παραγωγή κινητών κατά 30 εκατομμύρια

Ο κλάδος των smartphones είχε αρχίσει να βρίσκεται σε μια επιβράδυνση πολύ πριν την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Φυσικά, τα πράγματα επιδεινώθηκαν κατά πολύ από τα δύο χρόνια οικονομικών δυσχερειών και περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού που επέφερε η πανδημία. Τώρα, στο μείγμα δυσκολιών έχει προστεθεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός, επηρεάζοντας περισσότερο τον εφοδιασμό και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές μειώνουν την παραγωγή και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Μια νέα έκθεση από το Maeil Business News της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, η Samsung, μειώνει την παραγωγή κατά 30 εκατομμύρια μονάδες για το 2022. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδίαζε να κυκλοφορήσει περίπου 310 εκατομμύρια smartphones το 2022. Τώρα τα σχέδια έχουν μειωθεί στα 280 εκατομμύρια.

Αυτό θα μειώσει όχι μόνο τα οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας smartphones, καθώς η παραγωγή των πιο βασικών μοντέλων έχει επίσης μειωθεί. Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει ότι τα smartphones χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας θα πωλούνται πολύ πιο αργά λόγω του ανταγωνισμού. Η εταιρεία από τον Μάρτιο, στο μεταξύ, είχε ακολουθήσει τους άλλους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Apple αναστέλλοντας τις πωλήσεις στη Ρωσία. Από την άλλη, η Samsung κατέχει σήμερα το 24% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: H Samsung θέλει να δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες απολύουν

Οι πωλήσεις των smartphones υποχώρησαν κατά 12,5% κατά τη διάρκεια του 2020, καθώς τα καταστήματα λιανικής έκλεισαν τις πόρτες τους και οι καταναλωτές καθυστέρησαν τις αγορές, ενώ η επαναλειτουργία των αγορών και η διαθεσιμότητα των τηλεφώνων 5G σε περισσότερες τιμές συνέβαλαν σε αύξηση 6% το 2021.

Η Samsung δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μειώνει την παραγωγή. Η Apple, επίσης, περιορίζει τα σχέδια για την κατασκευή επιπλέον 20 εκατομμυρίων συσκευών το 2022, κρατώντας τα νούμερά της σταθερά από το 2021. Η Apple βέβαια, εδώ και αρκετά τρίμηνα πωλήσεων iPhone είχε καταφέρει να αντισταθεί στις πεσμένες οικονομικές τάσεις του κλάδου, ενώ τώρα ετοιμάζει και την επικείμενη άφιξη του iPhone 14.

Διαβάστε επίσης: H Apple στρέφεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming και διαφήμισης

Γενικά, δε θεωρείται ότι η βιομηχανία πρόκειται να πληγεί σημαντικά και σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει σε τέλμα. Ωστόσο, υπάρχουν ευρύτερα ερωτήματα για το μέλλον. Το μεγαλύτερο από όλα είναι αν πρόκειται για μια απλή μείωση μετά από μια δεκαετία ανοδικών πωλήσεων smartphones, ή αν ακόμη και η άφιξη νέων τεχνολογιών δε θα δώσει τελικά την απαραίτητη ώθηση για την επιστροφή στη χρυσή εποχή των κινητών τηλεφώνων.

Με πληροφορίες από το TechCrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.