20 Απρ 2024
READING

H καμπάνια της Heineken για την ισορροπία δουλειάς – προσωπικής ζωής

3 MIN READ

H καμπάνια της Heineken για την ισορροπία δουλειάς – προσωπικής ζωής

H καμπάνια της Heineken για την ισορροπία δουλειάς – προσωπικής ζωής

Ένα πρωτότυπο εργαλείο εφηύρε η Heineken, που έχει στόχο να δώσει στους εργαζομένους fans της μπύρας τον έλεγχο της ζωής τους, όπως εξηγεί η εταιρεία, παρουσιάζοντας ένα concept βασισμένο σε μια πραγματικότητα που το κοινό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γνωρίζει.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορεί να έχουν ξανανοίξει, ώστε να μπορεί κανείς να πιει την μπύρα του έξω, ωστόσο η καθημερινότητα οπωσδήποτε, για πολύ κόσμο, δεν έχει επιστρέψει στους προπανδημικούς ρυθμούς. Η εξ αποστάσεως εργασία έγινε για πολλούς εργαζομένους μια μόνιμη συνθήκη, που εκτός από τα θετικά της, κουβαλά συχνά και κάποιες αρνητικές παραμέτρους, με βασική την αύξηση των ωρών εργασίας και το θόλωμα των ορίων προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, καθώς σε αυτό το νέο μοντέλο ο εργαζόμενος είναι συνήθως διαθέσιμος όλη την ημέρα.

Το νέο αυτό gadget της Heineken, το οποίο μάλιστα βάφτισε «The Closer», είναι ένα εξελιγμένο ανοιχτήρι μπύρας, που απενεργοποιεί μέσω Bluetooth τα κοντινά του λάπτοπ, στο άνοιγμα ενός μπουκαλιού μπύρας, ώστε να σταματήσει κανείς να δουλεύει και να την απολαύσει.

Διαβάστε ακόμα: H καμπάνια της χορηγού της UEFA Heineken, για να διορθώσει τις στατιστικές στο ποδόσφαιρο

Η Heineken λέει ότι θέλει να βοηθήσει να επιτευχθεί η πολυπόθητη ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής, και παραθέτει μάλιστα στοιχεία ότι μέσα στην πανδημία η εργάσιμη μέρα για τον μέσο εργαζόμενο επεκτάθηκε κατά 2,5 ώρες. Φιλοδοξώντας να βάλει μια δόση χιούμορ και να τραβήξει την προσοχή στο λανσαρισμά της, που εντάσσεται στο πλαίσιο την πλατφόρμας της «For a Fresher World», θα παρουσιάσει το νέο της ανοιχτήρι σε στυλ μεγάλου τεχνολογικού κολοσσού που παρουσιάζει τα νέα του μοντέλα, με τη συμμετοχή του ηθοποιού Billy Eichner.

Ανεξάρτητα από το χιουμοριστικό hype που προσπαθεί να δημιιουργήσει, η καμπάνια αυτή της Heineken μπορεί να τοποθετηθεί στο πλαίσιο μιας νέας τάσης, που θέλει τα brands να προσπαθούν να συντονιστούν με την πανδημική και μετα-πανδημική πραγματικότητα, να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται και νιώθουν τους προβληματισμούς του κοινού τους, αλλά και να προσαρμόσουν τα προϊόντα, τις προωθητικές τους ενέργειες καθώς και την εταιρική τους κουλτούρα στα νέα δεδομένα, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Το Τhe Closer, λέει η Heineken, αποτελεί ένα σύμβολο ελέγχου της προσωπικής ζωής των εργαζομένων, μια υπενθύμιση ότι, αν θέλουν, μπορούν να αποσυνδεθούν, να κοινωνικοποιηθούν ξανά και, αν και στο διαφημιστικό της σποτ φαίνεται ότι απευθύνεται κατά βάση σε υπαλλήλους γνώσης και στελέχη που δουλεύουν στο γραφείο, θεωρητικά το όλο concept θα μπορούσε να συσχετιστεί και με τον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο εργασιακό τοπίο, με τους εργαζομένους να προσπαθούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ.

Οι καταναλωτές μπορούν να κερδίσουν ένα The Closer στις 8 Ιουνίου, μέσω του ιντερνετικού πόρταλ της Heineken, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μόνο για διάστημα μίας ώρας.

Μέσα από αυτό το λανσάρισμα, η Heineken βρίσκει ακόμα την ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή στις δικές της κινήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία και την ευημερία των περίπου 80.000 υπαλλήλων της σε ολόκληρο τον κόσμο, και κυρίως στην πρωτοβουλία της να οργανώσει σε 80 περίπου χώρες 1000 workshops, σχετικά με την ανίχνευση αυτής ακριβώς της ανισορροπίας προσωπικού και επαγγελματικού χρόνου και την αντιμετώπισή του.

Με πληροφορίες από το Marketing Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.