Henkel, Dixan & My Market ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό λιμνών της Ελλάδας

Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού της Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 εθελοντών από οργανώσεις, φορείς, το μητρώο του Δήμου και τις εταιρείες Henkel Hellas και My Market.

Οι εθελοντές καθάρισαν τους καλαμιώνες κατά μήκος του ποδηλατόδρομου, το παραλίμνιο τουριστικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου και του ποδηλατόδρομου, από την θέση Θεατράκι έως το τρίτο γεφυράκι σε απόσταση 7χλμ, καθώς και αυτοσχέδιους χώρους εναπόθεσης στερεών αστικών αποβλήτων στην περιοχή του Περάματος, με τη βοήθεια βαρέων οχημάτων. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας και ήταν μέρος του προγράμματος αειφορίας της Henkel και του DIXAN: «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή». Από νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι με τις οικογένειές τους, με τους εργαζόμενους των My Market της πόλης των Ιωαννίνων να πρωτοστατούν, «πλημμύρισαν» την περιοχή γύρω από τη λίμνη με έναν κοινό στόχο: να απομακρύνουν πλαστικά και άλλα απορρίμματα και να δώσουν το καλό παράδειγμα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προστασίας του οικοσυστήματος, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της χώρας.

«Η πόλη μας έχει επιλεγεί να είναι μία από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, μέχρι το 2030», σημειώνει ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Iωαννιτών. «Η σημερινή δράση, επιβεβαιώνει με την μαζική συμμετοχή των πολιτών, ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και ότι πραγματικά μπορούμε, εάν θέλουμε και εάν προσπαθήσουμε, να πετύχουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, με την προστασία του περιβάλλοντος και με τη μείωση των ρύπων», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, απευθυνόμενος στους δεκάδες εθελοντές.

«Σήμερα από την πόλη μας εκπέμπουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα στους πολίτες. Οφείλουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τη λίμνη Παμβώτιδα, γιατί αυτή είναι η αξία, αυτός είναι ο πλούτος της περιοχής μας», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Βλέτσας, Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος Λίμνης και Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

«Σήμερα καθαρίζουμε τη λίμνη Παμβώτιδα, με την υποστήριξη και την συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών και του πολύτιμου συνεργάτη μας, των My market, και στέλνουμε το μήνυμα πως όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε για έναν κόσμο πιο καθαρό», δήλωσε η κα. Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών και Καθαριστικών της Henkel Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς συνάδελφοι από τέσσερα My Market των Ιωαννίνων και το METRO Cash and Carry της πόλης, μαζί με τις οικογένειές μας ενώσαμε τις δυνάμεις μας με δημότες της πόλης και το Dixan, για να βοηθήσουμε ενεργά στον καθαρισμό και να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε η κα. Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ.

«Εμείς καταφέραμε να διακριθούμε στον αθλητισμό, τραβώντας κουπί συντονισμένα, ομαδικά. Αν γίνει μια τέτοια προσπάθεια και τραβήξουμε όλοι μαζί «κουπί» είμαι βέβαιος πως θα έχουμε πολύ ωραίο αποτέλεσμα για τη λίμνη και το περιβάλλον», δήλωσε ο Γιάννης Τσίλης, Ολυμπιονίκης και Προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που πήρε μέρος στη δράση με νεαρούς αθλητές και τις βάρκες αλιέων της λίμνης.

Στην δράση συμμετείχαν: Κοινότητα Νήσου, Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Ιωαννιτών,  Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, TAKE ACTION, Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, Κέντρο Νεότητας Ηπείρου, LIONS.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr