25 Απρ 2024
READING

Τρεις διεθνούς βεληνεκούς λιανέμποροι που έρχονται στην Ελλάδα

4 MIN READ

Τρεις διεθνούς βεληνεκούς λιανέμποροι που έρχονται στην Ελλάδα

Τρεις διεθνούς βεληνεκούς λιανέμποροι που έρχονται στην Ελλάδα

Τρεις νέοι διεθνούς βεληνεκούς λιανέμποροι θα κάνουν την άφιξή τους στην Ελλάδα το προσεχές χρονικό διάστημα και το πιθανότερο, εκτός απροόπτου, εντός του 2022.

Η πρώτη εκ των αφίξεων αυτών είναι η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων πώλησης προϊόντων ευεξίας και τροφίμων, Holland & Barrett. Η αλυσίδα θα έρθει στην Ελλάδα υπό τη σύμπλευση και τη συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή, ο οποίος θα είναι ο master franchisee και υπεύθυνος για την ανάπτυξη των καταστημάτων της και της ευρύτερης εμπορικής δραστηριότητάς της στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, όπου προβλέπεται να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Holland & Barrett: To φθινόπωρο η άφιξη της αλυσίδας προϊόντων ευεξίας στη χώρα μας

Η εκτιμώμενη άφιξη της Holland & Barrett τοποθετείται για το φετινό φθινόπωρο. Τα πρώτα 4 έως 5 από τα καταστήματά της, που θα δημιουργηθούν στη χώρα μας, θα βρίσκονται στο σύνολό τους στην Αττική. Η Holland & Barrett και ο όμιλος Φουρλή στοχεύουν στην ανάπτυξη συνολικά 120 καταστημάτων στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία. Πρόκειται για δύο χώρες όπου ο όμιλος Φουρλή διατηρεί επίσης δραστηριότητα μέσω της IKEA αλλά και της Intersport και επομένως για δύο αγορές που γνωρίζει αρκετά καλά. Η λειτουργία των πρώτων φυσικών καταστημάτων στη χώρα μας θα γίνει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του eshop.

Διαβάστε ακόμα: Μπορούν οι πολυεθνικές Carrefour, Spar και Mere να επιβιώσουν στην Ελλάδα;

Η βρετανική αλυσίδα ιδρύθηκε το 1870 και έγινε σταδιακά ο μεγαλύτερος λιανέμπορος προϊόντων υγείας και ευεξίας στην Ευρώπη, προσφέροντας βιταμίνες και συμπληρώματα, προϊόντα φυσικής ομορφιάς, με καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο. Επιπλέον διαθέτει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαθέτει πάνω από 6.000 προϊόντα στους πελάτες της μέσω ενός ευρύτατου χαρτοφυλακίου. Στην Ελλάδα εκτός από τους διεθνείς κωδικούς που θα πωλούνται, θα ενταχθούν στην γκάμα της και προϊόντα προερχόμενα από εγχώριες επιχειρήσεις.

Για το 2023 ο προγραμματισμός λειτουργίας των πρώτων H&B σε Ρουμανία και Βουλγαρία

H ανάπτυξη των καταστημάτων της Holland & Barrett σε Βουλγαρία και Ρουμανία είναι προγραμματισμένη για το 2023. Η δημιουργία των κατά τόπους καταστημάτων λιανικής πώλησης θα γίνεται είτε μέσα από αυτόνομα σημεία υψηλής εμπορικής κίνησης είτε και μέσα από εμπορικά κέντρα.

Οι δύο «Πολωνοί»

Δύο ακόμα αλυσίδες ειδών ένδυσης έρχονται στην Ελλάδα και θεωρούνται αμφότερες ευθέως ανταγωνιστικές για αλυσίδες όπως η Jumbo και η Zara στην περίπτωση της Pepco αλλά και της Zara στην περίπτωση του ομίλου LPP, αμφότερες πολωνικής προέλευσης.

Ο όμιλος LPP θα έρθει με τη μάρκα Sinsay, για να ακολουθήσει η Κύπρος όπου πρόκειται να αναπτυχθεί η άλλη από της μάρκες της, η Reserved, με το σύστημα του franchise. Οι αγορές της νοτίου Ευρώπης, και συγκεκριμένα η Ιταλία και η Ελλάδα, παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης σύμφωνα με τον πολωνικό όμιλο. Η εν λόγω επιχείρηση δραστηριοποιείται παγκοσμίως με τις μάρκες Reserved, Cropp, House, Mohito και Sinsay. Διατηρεί παρουσία σε 40 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Διαχειρίζεται συνολικά 2.000 καταστήματα σε περισσότερες από 27 αγορές ανά τον κόσμο, συνολικής επιφάνειας άνω των 1,7 εκατ. τ.μ. και απασχολεί 27.000 εργαζόμενους, ενώ τα ηλεκτρονικά της καταστήματα εξυπηρετούν περισσότερες από 30 αγορές.

Με δώδεκα καταστήματα σε πρώτη φάση η άφιξη της Pepco στην Ελλάδα

H Pepco έχει προγραμματίσει την άφιξή της στην Ελλάδα με 12 καταστήματα σε πρώτη φάση, τα οποία θα δημιουργηθούν αρχής γενομένης μέσα στο 2022. Η αλυσίδα ξεκίνησε από την Πολωνία το 1999 και σήμερα αποτελεί έναν πολυεθνικό όμιλο με ευρύ εκτόπισμα σε πολλές αγορές του πλανήτη. O κύκλος εργασιών για τον όμιλο Pepco το 2021 ανήλθε στα 4,12 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ που ήταν το 2020 με τo EBITDA να κινείται στα 647 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 46% – το 2020 ήταν 442 εκατ. ευρώ – σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο συνολικός αριθμός καταστημάτων του ομίλου παγκοσμίως αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περισσότερα από 3.250, ενώ απασχολεί τουλάχιστον 37.000 άτομα προσωπικό, εξυπηρετώντας πλέον των 50 εκατομμυρίων πελατών σε μηνιαία βάση.

Το πρώτο κατάστημα της Pepco θα βρίσκεται στο εμπορικό πάρκο που απέκτησε πρόσφατα η θυγατρική του ομίλου Φουρλή, Trade Estates ΑΕΕΑΠ από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, Ten Brinke.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.