26 Απρ 2024
READING

H Marriott λανσάρει την πρώτη στον κλάδο πλατφόρμα media για τα brands

3 MIN READ

H Marriott λανσάρει την πρώτη στον κλάδο πλατφόρμα media για τα brands

H Marriott λανσάρει την πρώτη στον κλάδο πλατφόρμα media για τα brands

Η Marriott μπαίνει στο παιχνίδι του δικτύου μέσων ενημέρωσης, δίνοντας στους διαφημιζόμενους μια πολυκαναλική λύση για να προσεγγίσουν ταξιδιώτες με υψηλές προθέσεις στην πορεία προς την αγορά, πριν από την άφιξη και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Συγκεκριμένα, η Marriott εγκαινιάζει ένα δίκτυο μέσων ενημέρωσης σε συνεργασία με τη Yahoo, το οποίο επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να στοχεύουν στους επισκέπτες της αλυσίδας ξενοδοχείων. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι έμποροι ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από τα third-party cookies και να υιοθετήσουν στρατηγικές που συνδέονται με first-party data.

Η Marriott υποστηρίζει ότι η omnichannel διαπλατφορμική διαφημιστική λύση που προσφέρει είναι το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο μέσων ενημέρωσης της βιομηχανίας της φιλοξενίας. Χρησιμοποιώντας δεδομένα πελατών της Marriott, οι διαφημιζόμενοι στο δίκτυο Marriott Media Network θα μπορούν να στοχεύουν τους επισκέπτες μέσω του ιστότοπου και της εφαρμογής της αλυσίδας ξενοδοχείων. Το δίκτυο στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας διαφημίσεων σε διάφορα κανάλια που ανήκουν στη Marriott.

Έτσι, μέσω του δικτύου οι διαφημιζόμενοι θα παρέχουν εξατομικευμένες εμπειρίες μάρκας, σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες για τους ταξιδιώτες, με την φιλοδοξία να επηρεάσουν τις αποφάσεις αγοράς των επισκεπτών των ξενοδοχείων σε όλη τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το δίκτυο θα απευθύνεται αρχικά σε ταξιδιώτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά στην πορεία θα επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για να συμπεριλάβει τα περισσότερα από 164 εκατομμύρια μέλη του προγράμματος loyalty Marriott Bonvoy.

To λανσάρισμα του δικτύου ακολουθεί την εκρηκτική ανάπτυξη των πλατφορμών media για την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών στο χώρο των εταιρειών λιανικής πώλησης, καθώς εμπορικά σήματα όπως η Walmart, η CVS, η Albertsons και η Macy’s ενισχύουν τα τμήματα πωλήσεων διαφημίσεων και αποκομίζουν μεγάλα οφέλη από τα έσοδα. Οι διαφημιζόμενοι αναζητούν καλύτερη στόχευση και παρακολούθηση των καταναλωτών εν μέσω της αυξανόμενης αυστηρότητας των κανόνων προστασίας των δεδομένων σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, και οι media πλατφόρμες των λιανεμπόρων αποδεικνύονται ιδανική λύση, καθώς τις δυνατότητές τους ενισχύουν τα πλούσια δεδομένα των πελατών, που διαθέτουν οι λιανέμποροι από τις αγορές και τις συναλλαγές τους.

Διαβάστε επίσης: Η Marriott αναζητά δημιουργούς TikTok για διαμονή 300 ημερών σε 30 ξενοδοχεία της

Η Marriott αναφέρει ότι επέλεξε τη Yahoo ως συνεργάτη μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης, με το Yahoo SSP να λειτουργεί ως το αποκλειστικό σημείο πρόσβασης για την ενεργοποίηση του δικτύου. Από την πλευρά της ζήτησης, η ομάδα πωλήσεων διαφημίσεων της Yahoo θα ηγηθεί επίσης της διαχείρισης των πωλήσεων στο δίκτυο Marriott Media Network. Το Marriott Media Network είναι μια συνεργασία πλήρους κλίμακας που αξιοποιεί την πλατφόρμα πώλησης (SSP) και την πλατφόρμα ζήτησης (DSP) της Yahoo.

Διαβάστε επίσης: Συγκρατημένη αισιοδοξία από την Marriott έπειτα από την αύξηση της ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα

Το δίκτυο μέσων ενημέρωσης έρχεται καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στις δραστηριότητες προ πανδημίας, όπως τα ταξίδια, παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Η Marriott κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 είδε τη μεγαλύτερη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης από την έναρξη της κρίσης COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της. Μάλιστα, η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, αλλά έδωσε επιφυλακτική πρόβλεψη για το μέλλον.

Mε πληροφορίες από το Marketing Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.