Πάνος Σαμπράκος Chief Creative Officer-Ogilvy | “Δημιουργικός είναι κάποιος που παρατηρεί τους ανθρώπους”

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Πάνο Σαμπράκο, Chief Creative Officer της Ogilvy μιλήσαμε για την διαφήμιση, την δημιουργικότητητα, τις μάρκες και την ευθύνη τους απένταντι στην κοινωνία.

Ο Πάνος Σαμπράκος είναι ο Chief Creative Officer της Ogilvy Greece, και ένας από τους πιο βραβευμένους δημιουργικούς στην Ελλάδα, με πολλαπλές διακρίσεις στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ διαφήμισης, όπως τα Cannes Lions, τα Clio Awards, το One Show, τα D&AD, τα Webbys και τα London International Awards, καθώς και περισσότερα από 18 Grand Ermis στα Ermis Awards στην Ελλάδα, ένα Grand Effie Hellas και ένα Effie Europe.

Ο Πάνος είναι πρωτοπόρος στον τομέα του Branded Entertainment, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 10 δημοφιλείς ταινίες, online σειρές και ντοκιμαντέρ που έχουν προβληθεί με επιτυχία στο Internet, την τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο. Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή των σεναρίων ταινιών που έχουν κερδίσει συνολικά 7 Cannes Lions, συμπεριλαμβανομένου ενός Gold Lion το 2017 για την σειρά “Από την Αρχή” της Lacta, ενός Silver Lion για το ντοκιμαντέρ της COSMOTE “The Real Robokids” το 2020, ενός Silver Lion για την ταινία “Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο” καθώς και 3 Cannes Lions για την κινηματογραφική επιτυχία “Love in the end” της Lacta, που επίσης κατέκτησε ένα Gold Clio.

Ο Πάνος ήταν μέλος της επιτροπής των Entertainment Lions στο Φεστιβάλ του 2020/21, και έχει υπάρξει κριτής στα D&AD στο Λονδίνο και πρόεδρος των Ermis Awards.

Πρόσφατα, ο Πάνος βοήθησε την Ogilvy Greece να ανακηρυχτεί Digital, Direct και PR Agency of the Year στην Ελλάδα στα Ermis Awards 2021, αλλά και Agency of the Year στα Effie Awards Hellas το 2020, και τα Ermis Awards 2019, για δουλειές που συνέβαλαν στην ανάπτυξη μερικών από τα μεγαλύτερα brands στην Ελλάδα.

Προηγούμενα, έχοντας επιμεληθεί κάποιες από τις πιο γνωστές integrated καμπάνιες στην χώρα, ο Πάνος συνέβαλε στην καθιέρωση της OgilvyOne Athens ως πρωτοπόρου στον τομέα του Digital Marketing, κατακτώντας τον τίτλο του Digital και Direct Agency of the Year, για 10 συνεχόμενες χρονιές.

Ο Πάνος διατηρεί ένα blog στο panos.gr και ήταν ιδρυτής ενός από τα ιστορικότερα James Bond fan sites, το Mr. Kiss Kiss Bang Bang

Η Ogilvy στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερους από 300 κορυφαίους επαγγελματίες της διαφήμισής και της επικοινωνίας. Με 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, είναι ο πιο σημαντικός και πολυβραβευμένος οργανισμός επικοινωνίας της χώρας με τις περισσότερες διακρίσεις και βραβεία στο εξωτερικό. Εκτός από 1.237 Βραβεία Ermis και 51 Βραβεία Effie στην Ελλάδα, η Ogilvy έχει κατακτήσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, όπως 7 Cannes Lions, 2 Clio Awards, 1 One Show Pencil, 1 D&AD Pencil, 4 London International Awards, 2 Webby Awards, κ.α.

Οι εξειδικεύσεις της καλύπτουν ολιστικά τις σύγχρονες ανάγκες της επικοινωνίας και του modern marketing: Brand Strategy, Advertising, Customer Engagement & Digital, PR & Influence, Activation & Shopper Marketing, Performance Marketing, Talent, Sports & Content Management και Branded Entertainment.

“We make brands matter”. Αυτό είναι το όραμα και ο σκοπός της εταιρείας και η Ogilvy ήταν πάντα γνωστή ως η εταιρεία επικοινωνίας που εμπιστεύονται περισσότερο τα brands.

“We Sell or Else”. Το πασίγνωστο απόφθεγμα του David Ogilvy ακολουθούν καθημερινά τα στελέχη της Ogilvy, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλες ιδέες φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα στους πελάτες και τα brands.