18 Απρ 2024
READING

Το επόμενο βήμα των εφαρμογών Buy Now Pay Later είναι το virtual shopping

5 MIN READ

Το επόμενο βήμα των εφαρμογών Buy Now Pay Later είναι το virtual shopping

Το επόμενο βήμα των εφαρμογών Buy Now Pay Later είναι το virtual shopping

Η Klarna ιδρύθηκε το 2005 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα ως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών buy now, pay later (Αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα) με παγκόσμια εμβέλεια 45 χωρών και πάνω από 147 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 38% το 2021 σε 1,6 δισ. δολάρια. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, η εταιρεία ανέπτυξε πολύ περισσότερες δυνατότητες πέραν αυτών για τις οποίες πρωτοέγινε γνωστή.

Διαβάστε επίσης: Είναι το Βuy Now Pay Later το μέλλον του λιανεμπορίου;

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Klarna λάνσαρε μια εφαρμογή που συνδυάζει λειτουργίες όπως η διαχείριση πληρωμών, η παρακολούθηση της παράδοσης μιας παραγγελίας και οι επιστροφές. Ακόμα, η Klarna έχει εξαγοράσει την Apprl, μια πλατφόρμα που διευκολύνει τις συνεργασίες μεταξύ δημιουργών περιεχομένου και εμπόρων λιανικής πώλησης.

Επιπλέον, η εταιρεία fintech εξαγόρασε το περασμένο έτος την Hero, μια πλατφόρμα social commerce, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους καταναλωτές συμβουλές και περιεχόμενο που παράγεται απευθείας από τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης. Σε συνεργασία με τη Hero, η Klarna ξεκίνησε πρόσφατα μια υπηρεσία virtual αγορών που ονομάζεται Virtual Shopping from Klarna.

Μέσω αυτής, οι αγοραστές μπορούν να συνδεθούν με υπαλλήλους λιανικής πώλησης μέσω ζωντανών συνομιλιών και βιντεοκλήσεων για να λάβουν συμβουλές. Από την πλευρά των retailers, η νέα υπηρεσία τούς επιτρέπει να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο των προϊόντων. Τους επιτρέπει επίσης να πραγματοποιούν live επιδείξεις προϊόντων από οπουδήποτε. Η προσφορά εικονικών αγορών είναι μόνο μία από τις πολλές δυνατότητες του κοινωνικού εμπορίου, στο οποίο πιστεύει ακράδαντα η εταιρεία.

Το Livestream Shopping είναι ένας συνδυασμός ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι θεατές αγοράζουν προϊόντα online από influencers που επιδεικνύουν τα τελευταία τους ευρήματα μέσω ζωντανών επιδείξεων και άμεσων πωλήσεων. Αλλά σε αντίθεση με τις παραδοσιακές οικιακές αγορές που βασίζονται στην τηλεόραση, οι θεατές δεν είναι παθητικοί και αλληλεπιδρούν με τον οικοδεσπότη και τους άλλους θεατές κατά τη διάρκεια των ζωντανών συνεδριών, οι οποίες δημιουργούν μια αίσθηση κοινότητας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία θέλει να επεκταθεί πολύ περισσότερο από την υπόστασή της ως μια απλή εταιρεία πληρωμών. Η Klarna φαίνεται να στρέφεται με έναν πιο ολιστικό τρόπο στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών marketing και επιλογών για τη σύνδεση των retailers με τους καταναλωτές.

Γενικότερα, καθώς οι υπηρεσίες Buy now, Pay later γίνονται όλο και πιο διαδομένες στις εταιρείες, η Klarna επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από άλλες πλατφόρμες. Στο μεταξύ, όπως η Klarna, ορισμένες πλατφόρμες fintech έχουν επίσης επεκτείνει την εμβέλειά τους εκτός της βασικής τους προσφοράς πληρωμών. Η Affirm, για παράδειγμα, εξαγόρασε το περασμένο έτος την πλατφόρμα πληρωμών επιστροφών Returnly. Ακόμα, η Paypal κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο μια “all-in-one” εφαρμογή που συγκεντρώνει αγορές, αποταμιεύσεις, πληρωμές λογαριασμών και δυνατότητες κρυπτογράφησης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι πάροχοι πληρωμών επενδύουν στις αγορές μέσω livestream

Το Virtual Shopping της Klarna

Η υπηρεσία Virtual Shopping της Klarna είναι ήδη διαθέσιμη σε 300 ιστότοπους εμπορικών σημάτων, όπως των Levi’s, Hugo Boss και Herman Miller. Εναι διαθέσιμη σε 18 αγορές, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δυνατότητα εικονικών αγορών μέσα από την ιστοσελίδα της εκάστοτε μάρκας, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο εικονικών αγορών. Οι επαγγελματίες στα καταστήματα μπορούν να συνομιλούν με τους πελάτες μεταβαίνοντας στη νέα εφαρμογή Klarna Store App.

Οι αγοραστές δεν είναι απαραίτητο να πληρώσουν μέσω της Klarna για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία. Οι έμποροι που συνεργάζονται με την Klarna πληρώνουν ένα εφάπαξ τέλος εγκατάστασης για να χρησιμοποιήσουν το Virtual Shopping, το οποίο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του retailer. Οι υπάλληλοι των καταστημάτων μπορούν επίσης να κερδίζουν προμήθεια για τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω των εικονικών αλληλεπιδράσεών τους.

Το 2021, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελούσε μόνο το 19,1% των συνολικών λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ακόμη και παρά την πανδημία. Η Klarna διεξήγαγε έρευνα για να ανακαλύψει ποια ήταν τα σημεία που ικανοποιούσαν απόλυτα τους αγοραστές. Σύμφωνα με τη μελέτη της, το 68% των Αμερικανών καταναλωτών δήλωσε ότι ψωνίζει από κοντά μία φορά την εβδομάδα και το 58% των Αμερικανών αγοραστών δήλωσε ότι οι αγορές στο κατάστημα είναι καλύτερη εμπειρία. Οι κύριοι λόγοι για αυτό ήταν η κοινωνική αλληλεπίδραση και η καλύτερη εξυπηρέτηση. Παράλληλα, το 78% των Αμερικανών καταναλωτών δήλωσε ότι οι retailers θα πρέπει να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες, ενώ το 45% δήλωσε ότι επιθυμεί πιο προσωπικές προτάσεις προϊόντων και το 40% εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης: Τι μισούν και τι αγαπούν οι πελάτες στο online shopping

Αυτό που θα φιλοδοξεί να προσφέρει αυτή η υπηρεσία της Klarna, λοιπόν, είναι μια ανθρώπινη επαφή και μια εξατομικευμένη εμπειρία που, εκ φύσεως, λείπει από τις ηλεκτρονικές αγορές και συνδέεται περισσότερο με τις αγορές στα φυσικά καταστήματα.

Το μέλλον για την Klarna

Με τη συνομιλία μέσω βίντεο να αποτελεί βασικό μέρος του, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το Virtual Shopping θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μέλλον. Η Klarna βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία σε τομείς όπως το shoppable video, καθώς και άλλες εμπειρίες πελατειακής εξυπηρέτησης και θεωρεί το Virtual Shopping ως μια φυσική εξέλιξη, ενόσω απομακρύνεται από τον πρωταρχικό της χαρακτήρα ως εταιρεία πληρωμών.

Η εταιρεία θεωρεί το Virtual Shopping μια υπηρεσία που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν τις αγορές τους. Πέρυσι, η Klarna είχε αρχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις αγορών μέσω livestream, πραγματοποιώντας την πρώτη της εκδήλωση livestream στις ΗΠΑ στη ναυαρχίδα των Macy’s στη Herald Square.

Mε πληροφορίες από το Modern Retail
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.