01 Μάι 2024
READING

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στρατηγική προτεραιότητα του Γρηγόρη

3 MIN READ

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στρατηγική προτεραιότητα του Γρηγόρη

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στρατηγική προτεραιότητα του Γρηγόρη

Ήταν το 1972, όταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη Δάφνη Αττικής, με ένα και μόνο σκοπό. Να προσφέρει στους πελάτες του τα πιο νόστιμα προϊόντα που είχαν γευτεί ποτέ, συνοδευμένα με ένα χαμόγελο από καρδιάς. Το κατάστημα αυτό έμελλε να γράψει ιστορία και να συνδεθεί με τις λαχταριστές παραδοσιακές πίτες που εξακολουθούν να ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. 

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ο Γρηγόρης διαθέτει περισσότερα από 370 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία και αποτελεί μία διαχρονικά σταθερή αξία στην αγορά, με τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ, τα φρεσκοφτιαγμένα προϊόντα και τη ζεστή φιλοξενία του. Βρίσκεται σε κάθε γειτονιά, είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων και ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Θέτει στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s), που αφορούν στον Άνθρωπο και την Κοινωνία και ως ένα «πράσινο» brand έχει υιοθετήσει, εδώ και χρόνια, μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο Περιβάλλον:

  • έχει αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με βιοαποικοδομήσιμα υλικά

  • αξιοποιεί πλήρως στην κυκλική οικονομία τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκχύλιση του καφέ. Συγκεκριμένα, τα οργανικά απόβλητα του καφέ συλλέγονται από τα καταστήματα Γρηγόρης και μέσα από μία διαδικασία ειδικής επεξεργασίας μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικά, που περιέχουν ουσίες πολύτιμες για την ανάπτυξη των φυτών. Τον τελευταίο χρόνο  έχουν συλλεχθεί πάνω από 27 τόνοι καφέ, που  έχουν γίνει η πρώτη ύλη για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. 

  • εδώ και αρκετά χρόνια αναλαμβάνει δράσεις, ώστε να μην καταλήγει φαγητό στα σκουπίδια. Η σπατάλη τροφίμων έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον και η καταπολέμησή της αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την προστασία του πλανήτη. Ο Γρηγόρης λέει όχι στην σπατάλη τροφίμων και εκπαιδεύει συνεχώς το προσωπικό του σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, κάθε πρωί στα καταστήματα Γρηγόρης παρασκευάζονται & ψήνονται προϊόντα από εκλεκτές πρώτες ύλες για τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που τα επισκέπτονται καθημερινά. Ενώ, κάθε βράδυ προσφέρονται όσα τρόφιμα δεν έχουν διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς για την επισιτιστική στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Με αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, ο Γρηγόρης εκτιμά ότι κάθε χρόνο προσφέρονται πάνω από 1.500.000 μερίδες φαγητού από το σύνολο των καταστημάτων του, με κάθε κατάστημα να διαθέτει περισσότερες από 5.000 μερίδες ετησίως.

  • δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση με την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, συσκευασιών, λαμπτήρων, μελανιών και toners στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Συνεργάζεται με φορείς εναλλακτικής διαχείρισης, όπως ο ΑΦΗΣ για την ανακύκλωση των μπαταριών και η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, ενώ έχει προχωρήσει και στη δωρεά παλιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το Γρηγόρη ένα βασικό πυλώνα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και υπόσχεται να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και  καινοτόμες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του. 

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.