20 Απρ 2024
READING

H Apple στρέφεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming και διαφήμισης

3 MIN READ

H Apple στρέφεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming και διαφήμισης

H Apple στρέφεται στην ανάπτυξη των υπηρεσιών streaming και διαφήμισης

Η Apple είναι κυρίως μια εταιρεία που παρέχει προϊόντα και όχι τόσο υπηρεσίες, αν και οι συνδρομές έχουν γίνει πλέον σημαντικό μέρος της εταιρείας. Μάλιστα, φέρνουν περισσότερα έσοδα απ’ ό,τι προϊόντα όπως τo Mac και τo iPad. Εύλογα, λοιπόν, φαίνεται πως η Apple σκοπεύει να ενισχύσει τον κατάλογο υπηρεσιών της και να κάνει την κατηγορία ακόμα πιο κερδοφόρα προωθώντας πλατφόρμες streaming, αλλά και διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική της Apple για τις υπηρεσίες

Πραγματικά, οι υπηρεσίες της Apple έχουν σημειώσει ρεκόρ κερδών και αριθμού συνδρομητών. Τα έσοδα που προκύπτουν από το τμήμα υπηρεσιών της Apple – το οποίο συγκεντρώνει τα Apple Pay, iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple News, AppleCare, διαφήμιση και το App Store – αυξήθηκαν κατά 17,3% σε ετήσια βάση, στα 19,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2022, από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, η μοναδική πηγή διαφήμισης της Apple είναι οι διαφημίσεις αναζήτησης στο App Store, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 238% στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Προβλέπεται να φτάσουν τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μια έκθεση του Business Insider υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στις πολιτικές απορρήτου της Apple, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών, οδήγησαν περισσότερους να επενδύσουν σε διαφημίσεις App Store Search Ads. Τα συνολικά έσοδα της Apple στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση, στα 97,3 δισ. δολάρια, ένα ακόμη ρεκόρ για το τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Πως το update privacy της Apple επηρέασε τις φετινές καμπάνιες marketing

Στο μεταξύ, η Apple σχεδιάζει να προβάλει αγώνες από το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Apple TV+, κάτι που ενδεχομένως να προσελκύσει ακόμα περισσότερους συνδρομητές στην πλατφόρμα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, ακόμα, περισσότερο περιεχόμενο σχετικό με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο προσθέτοντας διαφημίσεις ή μέσω ενός πρόσθετου πακέτου για αθλητικά είδη. Το Business Insider αναφέρει ότι η Apple επιδιώκει επίσης να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του NBA στην πλατφόρμα Apple TV+.

Η Apple εργάζεται επίσης για να φέρει περισσότερες διαφορετικές υπηρεσίες στο προσκήνιο, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής χρηματοπιστωτικής υπηρεσίας Buy Now, Pay Later, καθώς και, σύμφωνα με μια έκθεση του PYMNTS, εξετάζει επίσης μια υπηρεσία παραγγελίας τροφίμων. Η υπηρεσία παράδοσης μπορεί να συνδυαστεί με μια άλλη υπηρεσία παρακολούθησης της διατροφής ή μπορεί να είναι σε θέση να ενσωματωθεί στην εφαρμογή Health, προσθέτοντας απευθείας διατροφικά δεδομένα. Ακόμα, η Apple πιθανότατα θα προσθέσει επιπλέον ενημερώσεις και για το Apple Fitness+ και το Apple Pay. Συγκεκριμένα, η Apple μπορεί να προσθέσει περισσότερους τύπους προπόνησης Apple Fitness+. Πέρα από αυτό, συνεργάζεται με το Google και τη Microsoft για την ανάπτυξη υποστήριξης για sign-ins χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται ανέπαφες συναλλαγές με το iPhone

Φαίνεται, συνεπώς, ότι η Apple, όχι μόνο θέλει να ενισχύσει τον τομέα των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά θέλει να το κάνει και με έναν ολοκληρωμένο τρόπο. Με άλλα λόγια, η Apple έχει σχέδια για τον εμπλουτισμό πολλών διαφορετικών υπηρεσιών, πράγμα που μπορεί να την κάνει την προτιμώμενη εταιρεία σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και θέματα. Η κατεύθυνση της Apple σε μια επιχείρηση υπηρεσιών και συνδρομών, και όχι μόνο προϊόντων, βέβαια, θα απαιτήσει τον επαναπροσδιορισμό της σχέση της με τους καταναλωτές.

Με πληροφορίες από 9to5mac.com
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.