19 Απρ 2024
READING

Η L’Oréal επενδύει σε startups βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο

3 MIN READ

Η L’Oréal επενδύει σε startups βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο

Η L’Oréal επενδύει σε startups βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο

Αναγνωρίζοντας τη συνεχή πίεση που ασκείται από τις εταιρείες στους φυσικούς πόρους, η L’Oréal ανακοίνωσε τη δημιουργία του Circular Innovation Fund, σε μία προσπάθεια στήριξης startup εταιρειών που δρουν με γνώμονα τη βιωσιμότητα σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Αφουγκραζόμενη την επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί η κυκλική οικονομία στον επιχειρηματικό τομέα, η L’Oréal δώρισε στο πλαίσιο της L’Oréal for the Future καμπάνιας της, 50 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το fund των 150 εκατομμυρίων, τη διαχείριση του οποίου έχουν αναλάβει η Demeter και η Cycle Capital, πρωτοπόρες στο χώρο της πράσινης  τεχνολογίας, ενώ αναμένεται να ληφθεί επιπλέον στήριξη και από άλλους επενδυτές.

Από το Circular Innovation Fund αναμένεται να λάβουν στήριξη προσπάθειες startup εταιρειών όπως η For Days, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της κυκλικής μόδας, καθώς ανακυκλώνει τα παλιά ρούχα των καταναλωτών και προσφέρει έναn κατάλογο από 100% ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα, αλλά και projects όπως η Alphea.Bio, οι ενέργειες της οποίας επικεντρώνονται στην αντικατάσταση των χημικών που χρησιμοποιούνται στη γεωργία με νέα, αποτελεσματικότερα, βιολογικής προέλευσης πρόσθετα.

Διαβάστε ακομα: Η L’Oréal θέλει να διδάξει πώς να αντιμετωπίζεται η παρενόχληση στον δρόμο

Το Circular Innovation Fund θα υιοθετεί δυναμικές μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, καθώς θα παρακολουθεί και θα καταγράφει λεπτομερώς τα αποτελέσματα των δράσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά και η αλόγιστη κατανάλωση φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με τα λόγια του Christophe Babule, CFO της L’Oréal, η εμπλοκή των εταιρειών σε τέτοιου είδους projects μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για μια μορφή βιώσιμης οικονομίας, ενώ η Aexandra Palt, CEO της Fondation L’Oréal δήλωσε απερίφραστα πως όσον αφορά τη δράση για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, «είναι ή τωρα ή ποτέ», κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης IPCC, της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ.

Διαβάστε ακόμα: Η κοινοπραξία μεγάλων εταιρειών ομορφιάς με στόχο τη βιωσιμότητα 

Μένει να αποδειχτεί στην πράξη αν η οικονομική υποστήριξη από εταιρείες ανάλογου βεληνεκούς δύναται να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την στροφή προς τη βιωσιμότητα, κερδίζοντας έδαφος στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Πάντως, η κίνηση της L’Oréal είναι ενδεικτική της ενθαρρυντικής τάσης μεγάλων εταιρειών να προχωρούν σε πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες βιωσιμότητας, στηρίζοντας εκείνους που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στον τομέα. Πέρα από τα πρακτικά, ουσιαστικά οφέλη που μπορούν να έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες, εφόσον είναι αποτελεσματικές, τραβούν και το ενδιαφέρον στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, παρακινώντας προς αυτήν την κατεύθυνση και άλλους, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Με πληροφορίες από το Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.