25 Απρ 2024
READING

Η νέα συνεργασία Google και Samsung θέλει να βελτιώσει τις εφαρμογές υγείας και γυμναστικής

3 MIN READ

Η νέα συνεργασία Google και Samsung θέλει να βελτιώσει τις εφαρμογές υγείας και γυμναστικής

Η νέα συνεργασία Google και Samsung θέλει να βελτιώσει τις εφαρμογές υγείας και γυμναστικής

Η Google και η Samsung ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία του Health Connect. Το Health Connect είναι ένα API (Application Programming Interface) που ενοποιεί δεδομένα από πολλαπλές συσκευές και εφαρμογές σε ένα οικοσύστημα. Είναι μια νέα πρωτοβουλία που θα απλοποιήσει τη συνδεσιμότητα των εφαρμογών υγείας και γυμναστικής, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται τα δεδομένα μεταξύ εφαρμογών.

Μέχρι τώρα, η πρόσβαση και ο συγχρονισμός αυτών των δεδομένων στις εφαρμογές ήταν σχετικά δύσκολα για τους προγραμματιστές Android. Τώρα, το Health Connect θα τους δώσει μια σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία για να το κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία, παρέχοντας μια ενιαία διεπαφή για την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων υγείας και φυσικής κατάστασης ενός χρήστη. Από την άλλη, για τους χρήστες Android, προσφέρει ένα μέρος για τον έλεγχο των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση ανάγνωσης ή/και εγγραφής σε διαφορετικούς τύπους δεδομένων. Το Health Connect παρέχει επίσης αποθήκευση στη συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Πώς το Google θέλει να καινοτομήσει στην υγεία με Τεχνητή Νοημοσύνη

Μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των wearables, και πολλές εφαρμογές υγείας, φυσικής κατάστασης και ευεξίας τρέχουν σε Android. Οι χρήστες Android επιθυμούν εύκολο και βολικό έλεγχο των δεδομένων υγείας και φυσικής κατάστασης από ένα ενιαίο σύνολο δεδομένων και αυτό ακριβώς είναι που θα κάνει το Ηealth Connect.

Το Health Connect, έπειτα από συγκατάθεση του χρήστη φυσικά, θα επιτρέπει την αποθήκευση και την πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία σε όλες τις συσκευές, φροντίζοντας τα θέματα ασφάλειας. Όλα τα δεδομένα θα βρίσκονται στη συσκευή κρυπτογραφημένα για να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα. Οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου τους, με λεπτομερείς πληροφορίες για το ποιες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στα δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να διακόψουν την πρόσβαση ή να διαγράψουν δεδομένα κατά την κρίση τους.

Διαβάστε επίσης: H Google ανακοινώνει αλλαγές στην προστασία προσωπικών δεδομένων στις συσκευές Android

Το Health Connect προσφέρει μια πολύ ευρεία γκάμα από τύπους δεδομένων, έτσι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν ένα πλήθος στοιχείων. Περιλαμβάνει κατηγορίες δεδομένων όπως η άσκηση, όπως τρέξιμο ή κολύμπι, διαλογισμό και ύπνο, καθώς και μετρήσεις σώματος, όπως το βάρος και τον βασικό μεταβολικό ρυθμό. Επιπλέον, παρακολουθεί τη διατροφή καταγράφοντας μετρήσεις θερμίδων και τα διατροφικά στοιχεία που έχει καταναλώσει ο χρήστης. Καταγράφει επίσης τα ζωτικά στοιχεία, από τον καρδιακό ρυθμό και τη γλυκόζη του αίματος μέχρι τη θερμοκρασία του σώματος και τον κορεσμό του οξυγόνου. Ακόμα, για τις γυναίκες, μπορεί να παρακολουθεί και τον εμμηνορροϊκό κύκλο και την ωορρηξία.

Διαβάστε ακόμα: Eίναι τα wearables το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης;

Το Google συνεργάστηκε με τη Samsung για αυτό το έργο, έτσι ώστε στο μέλλον, εφαρμογές όπως το Google Fit, το Samsung Health, το MyFitnessPal, το Leap Fitness, το Withings και άλλες να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το νέο API, το οποίο θα δώσει σε αυτές τις υπηρεσίες μια νέα δυνατότητα συγχρονισμού στη συσκευή. Το API, ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά, η Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών, είναι η διεπαφή των προγραμματιστικών διαδικασιών που παρέχει ένα λειτουργικό σύστημα, βιβλιοθήκη ή εφαρμογή προκειμένου να επιτρέπει την επικοινωνία με άλλα προγράμματα και την ανταλλαγή δεδομένων.

Η beta έκδοση του Health Connect είναι πλέον διαθέσιμη στους προγραμματιστές στο Google Play, ώστε να μπορούν να αρχίσουν να το αξιοποιούν και να το δοκιμάζουν στις εφαρμογές τους.

Με πληροφορίες από το TechCrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.