23 Απρ 2024
READING

H καμπάνια της χορηγού της UEFA Heineken, για να διορθώσει τις στατιστικές στο ποδόσφαιρο

3 MIN READ

H καμπάνια της χορηγού της UEFA Heineken, για να διορθώσει τις στατιστικές στο ποδόσφαιρο

H καμπάνια της χορηγού της UEFA Heineken, για να διορθώσει τις στατιστικές στο ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2020, τα δύο τρίτα των γυναικών που εργάζονται στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν βιώσει διακρίσεις με βάση το φύλο, ενώ είναι εύκολα κατανοητό στον παρατηρητή πως οι γυναίκες δεν έχουν επαρκή εκπροσώπηση στο άθλημα.

Σε μια εκστρατεία προς ανατροπή των προκαταλήψεων στον χώρο του ποδοσφαίρου όσον αφορά το φύλο επιδίδεται η Heineken, ξεκινώντας μια νέα πορεία στην 25ετή χορηγία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος UEFA, καθώς θα επηρεάσει τους ανδρικούς αλλά και τους γυναίκειους αγώνες.

Διαβάστε ακόμα: H UEFA μπαίνει στο metaverse για να ενθαρρύνει τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο

Η πρώτη κίνηση της Heineken στη νέα της καμπάνια θα είναι το λανσάρισμα ενός νέου site με την ονομασία Fresher Football και με σκοπό τη διόρθωση των στατιστικών λαθών στις απαντήσεις των πιο δημοφιλών online ερωτημάτων όσον αφορά το UEFA Champions League. Για παράδειγμα, στο online ερώτημα «πόσες φορές έχει κερδίσει η Arsenal τo UEFA Champions League», η απάντηση είναι 0, ενώ στην πραγματικότητα η γυναίκεια ομάδα της Arsenal κέρδισε το πρωτάθλημα το 2007.

Το project Fresher Football σκοπεύει να ενθαρρύνει τις μηχανές αναζήτησης και τις ιστοσελίδες να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό τους με γνώμονα τα 2 φύλα, αγοράζοντας λέξεις κλειδιά που αφορούν το ποδόσφαιρο και διορθώνοντας τις απαντήσεις σε αναζητήσεις, στοχεύοντας να αναδείξει γυναίκειες επιτυχίες στο άθλημα.

Διαβάστε ακόμα: H Heineken προσπαθεί να τρολάρει τα brands του metaverse λανσάροντας virtual μπύρα

Επιπροσθέτως, η Heineken λάνσαρε μια νέα διαφήμιση η οποία αποσκοπεί στο να αποκαθηλώσει τον μύθο του ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι αποκλειστικά άνδρες. Στη συγκεκριμένη διαφήμιση βλέπουμε γυναίκες να παρακολουθούν ποδόσφαιρο σε διάφορα σενάρια, όπως μια γυναίκα σε ένα ραντεβού να επισκέπτεται την τουαλέτα με σκοπό να δει το σκορ του αγώνα στο κινητό της. Η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν «Cheers to all fans. Men included», δίνοντας μια αναπάντεχη τροπή στο ανδρικό πρότυπο του ποδοσφαιρόφιλου.

Διαβάστε ακόμα: Η Heineken κάνει «άνοιγμα» στο γυναικείο και νεανικό κοινό με την προώθηση νέων low alcohol προϊόντων

Στο πλαίσιο της παραπάνω καμπάνιας, η Heineken θα συνεργαστεί με την Alex Scott, παλαίμαχη ποδοσφαιρίστρια της Arsenal, μέλος της γυναικείας ομάδας της Arsenal που κέρδισε το  2007 το UEFA Champions League και αθλητική ρεπόρτερ, δίνοντάς της τον τίτλο της πρώτης γυναίκας πρέσβη της Heineken. Σε συνεργασία με τον έως τώρα πρέσβη της, Thierry Henry, παλαίμαχο αστέρα των γηπέδων, θα προωθήσουν την ιδέα της ισότητας των δύο φύλων στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τον Bram Westenbrink, γενικό διευθυντή της Heineken, η εταιρεία σκοπεύει μέσω των χορηγιών της να κάνει το ποδόσφαιρο ασφαλές και ανοιχτό στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου, καθώς και η φιλοσοφία της Heineken ακολουθεί τις ίδιες αξίες.

Mε πληροφορίες από το AdWeek
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.