18 Απρ 2024
READING

Πώς η Kraft Heinz θα λύσει το πρόβλημα της εφοδιαστικής αλυσίδας

3 MIN READ

Πώς η Kraft Heinz θα λύσει το πρόβλημα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Πώς η Kraft Heinz θα λύσει το πρόβλημα της εφοδιαστικής αλυσίδας

To «βιομηχανικό metaverse» ετοιμάζει η Microsoft για τον κολοσσό τροφίμων Kraft Heinz, που αποφάσισε να στραφεί στο πολυσυζητημένο metaverse όχι μόνο για τη διαφημιστική προώθηση των προϊόντων της, όπως κάνουν μέχρι στιγμής τα περισσότερα brands, αλλά και για να λύσει πρακτικά ζητήματα, όπως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εφοδιαστική της αλυσίδα, μεταξύ άλλων, από την πανδημία.

Έτσι, ανακοίνωσε συμφωνία με τη Microsoft, η οποία θα αναλάβει την τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων της, και ειδικότερα θα της παρέχει υπηρεσίες στην cloud πλατφόρμα της Azure, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί ψηφιακά την εφοδιαστική της αλυσίδα και να προλαβαίνει οποιαδήποτε προβλήματα καθυστερήσεων και ελλείψεων.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρόεδρος της Kraft Βόρειας Αμερικής, Carlos Abrams-Rivera, αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει μέσα στην πανδημία η εταιρεία, όταν παρτίδες προϊόντων της παγιδεύoνταν σε συγκεκριμένα στάδια του συστήματος των logistics της, δημιουργώντας δυσχέρειες στον εφοδιασμό των λιανεμπόρων.

Διαβάστε ακόμα: To πλάνο της Kraft-Heinz για να αυξήσει τη δύναμή της

Τώρα, η Kraft δημιουργεί στο metaverse «ψηφιακά δίδυμα», virtual αντίγραφα, δηλαδή, των εγκαταστάσεών της, ώστε να μπορεί να έχει καλύτερη εποπτεία της λειτουργίας τους και να αναγνωρίζονται εγκαίρως όσα απαιτούν βελτίωση. Όπως εξήγησε στη συνέντευξή του ο Rivera, κάθε εργοστάσιο της Kraft μπορεί να παράγει αρκετά διαφορετικά προϊόντα. Η ψηφιακή χαρτογράφηση της διαδικασίας παραγωγής τους μπορεί να αναδείξει καλύτερα τα τυχόν ελαττώματα του συστήματος και να βοηθήσει να βρεθούν γρήγορα λύσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη ροή των εμπορευμάτων στην αγορά, ώστε να μη δημιουργούνται ελλείψεις.

Η Kraft χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τη Microsoft μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές επενδύσεις της, η οποία πιστεύει ότι θα ενισχύσει την αξιοπιστία της, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Χάρη σε αυτά τα virtual «δίδυμα», η εταιρεία θα κερδίσει σε αμεσότητα και αυτοματοποίηση, ακόμα και όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών των επιμέρους retailers. Θα είναι ευκολότερο, για παράδειγμα, να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος λιανέμπορος που πραγματοποιεί μια προωθητική ενέργεια σε ένα προϊόν, οπότε αναμένει μεγαλύτερη κατανάλωση και άρα ξαφνικά περισσότερες προμήθειες από την αποθήκη που τον τροφοδοτεί. Χάρη στο cloud, πολλά από τα βήματα της διαδικασίας αυτής της ειδικής παραγγελίας θα είναι αυτοματοποιημένα, και άρα θα διεκπεραιώνονται αμεσότερα και ταχύτερα.

Διαβάστε ακόμα: Πρέπει να το πάρουμε απόφαση: το φαγητό ακριβαίνει, λέει ο CEO της Kraft Heinz

Από την πλευρά της η Microsoft, με αφορμή τη συμφωνία με την Kraft, αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη για ψηφιακές λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, μια ανάγκη που ανέδειξε η πανδημία με τα προβλήματα που δημιούργησε  σχεδόν σε όλους τους κλάδους.

Εν τω μεταξύ, αυτό το βήμα της Kraft προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό έρχεται σε μια εποχή που η εταιρεία βγαίνει από μια δύσκολη περίοδο, όπου πραγματοποιήθηκαν ανακατατάξεις στην οργάνωση και τη δομή της, έγιναν περικοπές προσωπικού και προϋπολογισμών που προορίζονταν για ταξίδια για την προώθηση νέων προϊόντων, ενώ πέρυσι, σύμφωναμε τον Business Insider, ειδικοί της βιομηχανίας τροφίμων έκαναν λόγο για αποτυχία της εταιρείας να αναπτύξει νέα προϊόντα, καθώς είχε ρίξει το βάρος της στην επιχειρηματική της απόδοση.

Από την άλλη, δεν παύει να αποτελεί μια κίνηση ενδεικτική της τάσης όλο και περισσότερων εταιρειών, σταδιακά από κάθε είδους βιομηχανία, να δραστηριοποιούνται τα μεγάλα brands στο metaverse και τον χώρο του gaming, ώστε να αλληλεπιδρούν ψηφιακά με τους πελάτες τους, καθώς θεωρούν ότι, τα αμέσως επόμενα χρόνια, εκεί θα πρέπει να τους συναντήσουν – στον virtual κόσμο.

Με πληροφορίες από Business Insider και CNN
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.