25 Απρ 2024
READING

Tα Crocs έγιναν ένα 100% vegan brand

4 MIN READ

Tα Crocs έγιναν ένα 100% vegan brand

Tα Crocs έγιναν ένα 100% vegan brand

Η Crocs δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς την πρόοδό της αναφορικά με τους στόχους της σχετικά με την βιωσιμότητα και την ισότητα. Στην έκθεση, που ονομάζεται Crocs Comfort 2021, η μάρκα υποδημάτων τόνισε τη δέσμευσή της να παράγει μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030. Ακόμα, η Crocs περιέγραψε πρόσθετες δράσεις που σχεδιάζει να αναλάβει για την επίτευξη των στοχων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Διαβάστε επίσης: Το 2021 ήταν η χρονιά των Crocs: άνοδος 67% στα έσοδα της εταιρείας

Στόχοι βιωσιμότητας

Εκτός άλλων, η Crocs δήλωσε επίσης ότι είναι πλέον 100% vegan μάρκα, ένας από τους κύριους στόχους της από πέρυσι. Με τον προσδιορισμό 100% vegan δε σημαίνει μόνο ότι δε χρησιμοποιούν δέρμα. Σύμφωνα με το The Vegan Society, ακόμη και τα παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά μπορεί να περιέχουν προϊόντα ζωικής προέλευσης. Με τη στροφή της Crocs προς το vegan δεν επωφελούνται μόνο τα ζώα, τα οποία δεν θα δολοφονούνται για την δημιουργία των παπουτσιών της. Υπάρχει και όφελος αμιγώς για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον, καθώς τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν την αποσύνθεση του δέρματος των ζώων είναι εξαιρετικά τοξικά για τον πλανήτη και τους ανθρώπους που εργάζονται στη γραμμή παραγωγής.

Ακόμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μηδενικές εκμπομπές, η Crocs δήλωσε επίσης ότι το Classic Clog έχει μειώσει ήδη σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει η κατασκευή του, ενώ η εταιρεία τονίζει ότι εργάζεται ενεργά για να το μειώσει κι άλλο. Για να το κάνει αυτό θα μπορούσε να στραφεί στη χρήση πιο βιώσιμων υλικών.

Στην έκθεσή της για το 2021, η Crocs δήλωσε ότι στοχεύει στη δημιουργία πιο βιώσιμων υποδημάτων με την ενσωμάτωση του βιολογικής προέλευσης υλικού Croslite σε ολόκληρη τη συλλογή της. Το Croslite, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία επιστήμης υλικών Dow, κατασκευάζεται από απόβλητα και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης που προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Η Crocs ήδη παράγει και αποστέλλει τα πρώτα της παπούτσια που περιλαμβάνουν ένα ποσοστό υλικού βιολογικής βάσης.

Το Crocslite δεν είναι μόνο vegan, αλλά και το 45% των υπολειμμάτων του ανακυκλώνεται κατά τη διαδικασία κατασκευής των παπουτσιών, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα απόβλητα της εταιρείας. Επιπλέον, πάνω από το 85% όλων των παπουτσιών τους πωλούνται χωρίς κουτιά, εξαλείφοντας τα απόβλητα και από την πλευρά των καταναλωτών.

Συνολικά, η μάρκα, πέρα από το υλικό Croslite και τις μικρές ή καθόλου συσκευασίες, επιδιώκει τη διερεύνηση μιας κυκλικής αλυσίδας εφοδιασμού, που περιλαμβάνει δωρεές υπό την καθοδήγηση των καταναλωτών, προγράμματα ανακύκλωσης και επαναπώλησης για να κρατήσει τα παπούτσια μακριά από τις χωματερές. Ακόμα, στοχεύει στη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα γραφεία και τα κέντρα διανομής της.

Διαβάστε επίσης: Η Crocs θα εισαγάγει βιολογικό υλικό στα υποδήματα

Φιλανθρωπικές δράσεις

Όσον αφορά τις φιλανθρωπικές δράσεις της εταιρείας το 2021, η Crocs δήλωσε ότι δώρισε 150.000 παπούτσια σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τη Feeding America, επιτρέποντας πάνω από 25 εκατομμύρια γεύματα για όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, η Crocs ανέφερε ότι πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ προσδιορίζεται ως μη λευκό άτομο και το 67% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της είναι γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύει την πρόθεσή της να διατηρήσει ισότητα στο εργατικό δυναμικό της και να προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις δημογραφικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Μία διαφορετική διαφημιστική καμπάνια της Crocs

Η εταιρεία δηλώνει ότι παρά το γεγονός ότι διατηρεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη, αναγνωρίζει εξίσου ότι έχει μεγάλη ευθύνη να προωθήσει μια ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο. Τονίζει επίσης ότι η έκθεση αυτή τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει μια πιο βιώσιμη και δίκαιη εταιρεία, κοινοποιώντας τις δεσμεύσεις της και συνεχίζοντας να θέτει το πλαίσιο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Με πληροφορίες από το Footwear News
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.