25 Απρ 2024
READING

To πλάνο της Kraft-Heinz για να αυξήσει τη δύναμή της

3 MIN READ

To πλάνο της Kraft-Heinz για να αυξήσει τη δύναμή της

To πλάνο της Kraft-Heinz για να αυξήσει τη δύναμή της

Δεν έμεινε ευχαριστημένη η Kraft Heinz από την απόδοσή της το 2021, παρόλη την διείσδυσή της στα νοικοκυριά και τα συνεχόμενα αυξανόμενα ποσοστά ανάπτυξης. Έτσι, η εταιρεία δηλώνει ότι υιοθετεί μία σειρά από νέα σχέδια, τα οποία ξεκινούν από την προώθηση των δημοφιλών της brands, και αφορούν την καινοτομία καθώς και την ανακάλυψη μεθόδων που θα συμβάλουν στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση στο μέλλον.

Aν και ο κολοσσός είχε σημαντικά κέρδη, που μπορούν να αποδοθούν στη συνθήκη της πανδημίας, η οποία ανάγκασε τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους καταναλώνοντας τα προϊόντα της, η απόδοση των μετοχών της εταιρείας δεν είναι αυτή που θα ήθελε.

Ουσιαστικά τρία είναι τα βασικά εμπόδια, τα οποία κλήθηκε η εταιρεία να αντιμετωπίσει. Κατ’αρχάς, εξαιτίας της συνθήκης της πανδημίας δημιουργήθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου παρουσιάστηκε έλλειψη στο τυρί κρέμα Philadelphia, ειδικά στις ΗΠΑ, εξαιτίας της δυσκολίας στον κλάδο των υλικών συσκευασίας καθώς και λόγω της αυξημένης ζήτησης. Η δεύτερη αιτία απώλειας του μεριδίου αγοράς, η οποία αντιπροσωπεύει μάλιστα το 30% από αυτήν, είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο τομέας της παραγωγής αντιμετώπισε λόγω της πανδημίας περιορισμούς που επηρέασαν διάφορα προϊόντα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Ο τρίτος λόγος είναι λίγο πιο περίπλοκος και σχετίζεται με το «χαμένο» μερίδιο αγοράς, το οποίο οφείλεται στις ελλείψεις της αλυσίδας εφοδιασμού, οι οποίες ταλαιπώρησαν την αγορά.

Η Kraft Heinz σκοπεύει κατ’ αρχάς, για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, να εμπιστευτεί δοκιμασμένες λύσεις, που αφορούν ανανεώσεις προϊόντων της, επαναλανσαρίσματα, και στρατηγικές επενδύσεις και συνεργασίες με παίκτες των media. Σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται ότι το brand έχει αναγνωρίσει τη σημασία του  concept της εμπειρίας, έναντι των προϊόντων. H έμφαση αναμένεται λοιπόν να δοθεί στην άνεση, την ευκολία και την απόλαυση που προσφέρουν τα προϊόντα της, παρά στα ίδια τα γνωρίσματά τους.

Επιπλέον, για να αναπτύξει ξανά το μερίδιο αγοράς της, θα «συνεργαστεί» με τους πελάτες της, κάτι στο οποίο είναι ήδη προσανατολισμένη, στον βαθμό που λαμβάνει υπόψη της το feedback του κοινού της. Ερευνώντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών και αναλύοντας τα δεδομένα από τις αγορές τους, η εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει μια στρατηγική που θα καταφέρει  να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της αλλά και να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο brand.

Διαβάστε επίσης: H Kraft-Heinz κλείνει μεγάλη συνεργασία με το Google για το ψηφιακό της μέλλον

Για παράδειγμα η εταιρεία δημιούργησε μία «ομάδα ανάπτυξης πελατών και διαχείρισης εσόδων», η οποία συνεργάζεται στενά με διάφορους εμπόρους λιανικής, με στόχο την δημιουργία συγκεκριμένων branded σημείων μέσα στα σούπερ μάρκετ, που έχουν ως στόχο να τραβήξουν την προσοχή του κοινού.

Οι συγκεκριμένες προσπάθειες έχουν μέχρι στιγμής αξιόλογα αποτελέσματα, με ανεβασμένες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2022. Πάντως, η στρατηγική που διαμορφώνει ο κολοσσός τροφίμων δεν απέχει από τις σημαντικότερες τάσεις της αγοράς: έμφαση σε προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία στον καταναλωτή, ώστε να κατακτήσουν υψηλή θέση στις προτιμήσεις του, αλλά και αξιοποίηση των δεδομένων που προσφέρουν οι πελάτες με τις αγορές τους και την καταναλωτική τους συμπεριφορά, ώστε να γίνει δυνατόν να στοιχειοθετηθεί ένα στρατηγικο πλάνο, βασισμένο ακριβώς στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Με πληροφορίες από το Food Navigator-usa
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.