25 Απρ 2024
READING

Ο Dior ανοίγει pop-up σύμπλεγμα στη Σεούλ

3 MIN READ

Ο Dior ανοίγει pop-up σύμπλεγμα στη Σεούλ

Ο Dior ανοίγει pop-up σύμπλεγμα στη Σεούλ

Η πρόσφατα ανακαινισμένη ναυαρχίδα του Dior στο Παρίσι έχει ήδη δημιουργήσει ένα υποκατάστημα. Ταυτόχρονα με την πρώτη επίδειξη μόδας στη Νότια Κορέα, ο γαλλικός οίκος μόδας ανοίγει ένα μεγάλο pop-up κατάστημα στη Σεούλ, το οποίο στεγάζεται σε μια μεταλλική δομή που θυμίζει την πρόσοψη της ιστορικής έδρας του στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης: To νέο πολυτελές σύμπαν του Dior στο ανακαινισμένο flagship κατάστημα στο Παρίσι

Το συγκρότημα των 7.500 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην πρώην βιομηχανική ζώνη Seongsu-dong, η οποία έχει γίνει μια δημοφιλής περιοχή γεμάτη με craft coffee bars και βιολογικά εστιατόρια που βρίσκονται σε επαναχρησιμοποιημένες αποθήκες. Η υπαίθρια δομή που ανεγέρθηκε σε έναν πρώην χώρο στάθμευσης, φιλοξενεί έναν κήπο καθώς και την μπουτίκ Dior, που περιγράφεται ως “μια φωτεινή γυάλινη βιτρίνα” γεμάτη με έπιπλα σχεδιασμένα από Κορεάτες σχεδιαστές. Διαθέτει επίσης ένα καφέ με ένα εντυπωσιακό βίντεο-ντεκόρ, για το οποίο ο οίκος Dior συνεργάστηκε με την κορεατική εταιρεία ψηφιακού σχεδιασμού D’strict για εικόνες εμπνευσμένες από τους καταπράσινους κήπους του παιδικού σπιτιού του ιδρυτή Christian Dior στη γαλλική παραθαλάσσια πόλη Γκρανβίλ.

Η δομή πρόκειται να παραμείνει στη θέση της για αρκετά χρόνια, εξελισσόμενη ανάλογα με τις εποχές και τις συλλογές. Από την 1η Μαΐου, που άνοιξε, το κατάστημα προσφέρει την pre-fall συλλογή. Διαθέτει επίσης την capsule loungewear συλλογή Dior Chez Moi, αθλητικά παπούτσια και Dior Book Totes, τα οποία θα βρίσκονται ξεχωριστά σε μια ειδική αίθουσα. Ο στόχος του Dior είναι να εμφανιστεί σε ένα σημείο μη αναμενόμενο, προσεγγίζοντας νεότερους καταναλωτές εκεί που οι ίδιοι συχνάζουν, με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Ο Dior διαθέτει 12 γυναικεία καταστήματα στη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας του House of Dior, που άνοιξε το 2015 στη Σεούλ, και πέντε ανδρικά. Έχει διοργανώσει μια σειρά από εκθέσεις στη χώρα και έχει αυξήσει περαιτέρω την προβολή του μέσω της σχέσης του με την Jisoo των Blackpink, η οποία πέρυσι ορίστηκε ως νέα παγκόσμια πρέσβειρα μόδας και ομορφιάς του. Ο οίκος έχει ισχυροποιήσει αρκετά την παρουσία του στη χώρα και θεωρεί ότι αυτό έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην ενεργοποίηση των πελατών.

Εν τω μεταξύ, η ναυαρχίδα της Avenue Montaigne στο Παρίσι, η οποία άνοιξε ξανά τον Μάρτιο μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης, προσελκύει κατά μέσο όρο 2.800 άτομα την ημέρα στο κατάστημα και τα εστιατόριά της, ενώ άλλα 1.500 άτομα επισκέπτονται τον μόνιμο εκθεσιακό χώρο, γνωστό ως La Galerie de Dior. Τα Σαββατοκύριακα, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τους 5.000 την ημέρα.

Γενικά, ο οίκος Dior βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά. Από το 1947, που ο θρυλικός Christian Dior παρουσίασε την πρώτη του συλλογή, το όνομα Dior παραμένει ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο της μόδας. Τα τελευταία χρόνια, και μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, ο οίκος, που πλέον ανήκει στον κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH, διαγράφει ξανά μια εντυπωσιακή πορεία και αναδεικνύεται σε ένα από το πιο επιτυχημένα fashion brands στον κόσμο. Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, ο οίκος Dior είναι εδώ και δύο χρόνια το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο brand μόδας και δερμάτινων ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά της επιτυχίας του οίκου Dior τα τελευταία χρόνια και το αισιόδοξο μέλλον

Το 2021 υπήρξε εξαιρετικό για τον οίκο, κάτι που αναδεικνύεται σε όλους τους τομείς, από τις φυσικές επιδείξεις μόδας και τα νέα φυσικά καταστήματα, με βασικότερο το άνοιγμα της ναυαρχίδας στο Παρίσι, μέχρι την υιοθέτηση αρχών ESG, την digital δραστηριοποίησή του και την παρουσία του στα social media – αλλά και τη θέση του στη συνείδηση των καταναλωτών. Το 2022 φαίνεται αντίστοιχα πως πρόκειται να είναι ένα πολύ δυναμικό έτος για τον οίκο.

H ναυαρχίδα του οίκου στο Παρίσι

Με πληροφορίες από το WWD

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.