H Disney μπαίνει στον χώρο των ειδών σπιτιού

H Disney επεκτείνεται στην αγορά ειδών σπιτιού, λανσάροντας μία νέα σειρά προϊόντων με την επωνυμία Disney Home. Στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να κυκλοφορήσουν αυτήv την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμα από λιανοπωλητές όπως το Amazon, η Wayfair και η Ruggable.

Η νέα σειρά προϊόντων αποτελεί μία στρατηγική προσπάθεια της Disney να κατακτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη βιομηχανία ειδών σπιτιού, της οποίας η αξία ανέρχεται στα 682 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτικότερα, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει στην αγορά διάφορα είδη σε ποικιλία τιμών όπως ταπετσαρίες, χαλιά και διακοσμητικά εμπνευσμένα από δημοφιλείς ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney, όπως είναι το Star Wars, το Toy Story, και από ήρωες όπως ο Mickey Mouse ή από το σύμπαν της Marvel.

Το 2018, η Disney πούλησε διάφορα αντικείμενα με την επωνυμία της αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατάφερε να πουλήσει μία αρκετά μεγάλη γκάμα ειδών σε διαφορετικές τιμές, από καπέλα με αφτιά ποντικού μέχρι μία επετειακή τσάντα Gucci αξίας 4.500 δολαρίων, με αφορμή τα 90ά γενέθλια του Mickey Mouse.

Σήμερα, έχει θέσει ως στόχο να εδραιωθεί σε διάφορα τμήματα της ευρύτερης βιομηχανίας ειδών σπιτιού, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό αντικείμενα εμπνευσμένα από τον κόσμο των χαρακτήρων των ταινιών της, τα οποία θα ανανεώσουν τους χώρους τους. Παράλληλα τον τελευταίο καιρό έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να χτίσει 1.300 κατοικίες σε μία περιοχή, η οποία θα συνδυάζει αστικά χαρακτηριστικά μαζί με τη μαγευτική αισθητική της Disney. 

Το κλειδί της επιτυχίας για το δημοφιλές εμπορικό σήμα βρίσκεται στο εύρος τιμών των προϊόντων, καθώς και στη διαθεσιμότητά τους σε διαφορετικούς λιανοπωλητές. Παραδείγματος χάρη, τα πιο οικονομικά αντικείμενα είναι οι ταπετσαρίες αξίας $17, οι οποίες θα διατίθενται στο Wayfair. Από την άλλη, τα ακριβότερα αντικείμενα θα είναι ορισμένα ειδώλια του Mickey Mouse με χρυσά αφτιά αξίας $277, φιλοτεχνημένα από τον οίκο Leblon Delienne, και θα διατίθενται στο Selfridges.

Διαβάστε επίσης: Τα σχέδια της Disney για ένα νέο θεματικό metaverse park

Η εταιρεία όμως δε μένει μόνο εκεί, καθώς έχει σκοπό να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και έπιπλα σπιτιού, μερικά από τα οποία ενδεχομένως εξελιχθούν σε ακριβά «αντικείμενα του πόθου». Ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έχουν ακόμα μιλήσει για βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες προβλέψεις των εσόδων της συλλογής Disney Home.

Η Disney τον τελευταίο καιρό έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Παρόλα αυτά η στρατηγική της να επεκταθεί και στα είδη σπιτιού έχει διχάσει κατά κάποιο τρόπο τους ειδικούς, όσον αφορά τα κίνητρα πίσω από αυτό το λανσάρισμα.

Δεν έχει καταστεί σαφές, δηλαδή, εάν τελικά η συλλογή Disney Home είναι απλώς ένα παιχνίδι branding, για ευκολότερη και ευρύτερη προώθηση της μάρκας, ή ένα πιο στοχευμένο επιχειρηματικό άνοιγμα της εταιρείας σε έναν νέο κλάδο, στο πλαίσιο του οποίου θα εξετάζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών και τις τάσεις της αγοράς για τα λανσαρίσματά της, όπως πράττουν αντίστοιχα μεγάλες εταιρείες οικιακών ειδών σαν το Ikea.

Με πληροφορίες από το Fast Company