26 Απρ 2024
READING

To νέο κτήμα της Lancôme στη Γαλλία

2 MIN READ

To νέο κτήμα της Lancôme στη Γαλλία

To νέο κτήμα της Lancôme στη Γαλλία

Η Lancôme ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα κτήμα, το Le Domaine de la Rose, το οποίο θα αξιοποιήσει στο πλαίσιο της παραγωγής των πρώτων υλών της. Η νέα καλλιεργήσιμη έκταση των 40 περίπου στρεμμάτων δημιουργήθηκε γύρω από το νέο Rose House και βρίσκεται στο Γκρας, μια περιοχή στη Γαλλία, η οποία θεωρείται η “πρωτεύουσα της αρωματοποιίας”.

Το νέο project του δημοφιλούς brand ομορφιάς συγκαταλέγεται στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης του. Συγκεκριμένα, στις νέες εκτάσεις θα αναπτυχθεί η γεωργική δραστηριότητα της εταιρείας, με την καλλιέργεια βιολογικών τριαντάφυλλων και αρωματικών φυτών. Παράλληλα, έγινε και αναστήλωση του υπάρχοντος οικήματος, με τη χρήση ανακυκλωμένων και οργανικών υλικών.

Επί του παρόντος, η Lancôme χρησιμοποιεί κατά 99% βιολογικά τριαντάφυλλα στα προϊόντα περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ της, στοχεύοντας να χρησιμοποιεί 100% πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας σε όλα της τα προϊόντα έως το 2025, το 60% των οποίων θα καλλιεργείται στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Πώς η κάθετη γεωργία εμπλουτίζει τη βιομηχανία αρωμάτων

Τα τριαντάφυλλα αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τα προϊόντα της εταιρείας, κάτι που αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Lancôme είναι ήδη καθιερωμένη στην περιοχή, μέσω της αξιοποίησης ενός άλλου ροδώνα εκεί, και συγκεκριμένα στη Βαλενσόλ. Η καλλιέργειές της αποτελούν έκφανση της προσέγγισής της για μια υπεύθυνη και ιχνηλατήσιμη παραγωγή πρώτων υλών.

Επίσης η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τις πρακτικές της με το κοινό, αναδεικνύοντας το νέο κτήμα σε ένα μέρος όπου θα μεταδίδεται η τεχνογνωσία της για την παραγωγή των φυτών για τα αρώματά της. Η Lancôme σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρώματα, των οποίων οι πρώτες ύλες θα καλλιεργούνται στο Le Domaine de la Rosa, από τον Ιούνιο του 2022.

Με πληροφορίες από το Fashion United

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.