To πρώτο φυσικό κατάστημα της Meta

Η Meta πρόκειται να ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα λιανικής, το Meta Store, στις 9 Μαΐου. Το νέο κατάστημα θα βρίσκεται στο campus της Meta στο Μπέρλινγκεϊμ της Καλιφόρνια, κοντά στα Reality Labs της εταιρείας, που είναι επικεντρωμένα στην ανάπτυξη του metaverse.

Tο κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει διάφορα προϊόντα της Meta, όπως τα videophones Portal, τα γυαλιά Ray-Ban Stories, από την συνεργασία της με την Ray-Ban, τα οποία διατίθενται σε τρία διαφορετικά σχέδια (για να τα αγοράσουν, ωστόσο, θα πρέπει να τα παραγγείλουν online), και τα headsets Meta Quest 2. To άνοιγμα του καταστήματος συνοδεύεται από την ανανέωση του ιστότοπου Meta.com, με την προσθήκη μίας καρτέλας αγορών, ώστε να έχει ο καταναλωτής μία ολοκληρωμένη εμπειρία του brand, από το σπίτι του.

Σύμφωνα με αναφορές, η Meta ήθελε να μπει στον χώρο του φυσικού λιανεμπορίου από το 2020, κάτι που εξάλλου έχει ήδη κάνει το Google, με κάποια pop-up stores. Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει κάνει συνεργασίες με την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Best Buy, στήνοντας stands για τη δοκιμή των VR headsets της, ενώ έχει ακόμα διαθέσει τα Ray-Ban Stories γυαλιά της σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα της Ray-Ban. Τώρα, με το πρώτο δικό της φυσικό κατάστημα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις συσκευές και την τεχνολογία που θα το εισάγουν στο metaverse – που εξάλλου αποτελεί και την προτεραιότητα της Meta.

Δε θα πρόκειται, ωστόσο για ένα μεγάλο κατάστημα, ούτε θα λειτουργεί με πλήρες ωράριο, όπως ένα συνηθισμένο εμπορικό κατάστημα. Μοιάζει περισσότερο για ένα πιλοτικό λανσάρισμα, ώστε να αποσαφηνιστεί η μελλοντική στρατηγική της Meta στον κλαδο του φυσικού λιανεμπορίου. Πιθανότατα θα προσφέρει επίσης στην εταιρεία μια πρώτη ευκαιρία να παρατηρήσει και να αξιολογήσει πώς υποδέχεται την τεχνολογία του metaverse και πώς αντιδρά και αλληλεπιδρά με αυτήν το κοινό, σε πραγματικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Το Meta(Facebook) σχεδιάζει τη λειτουργία βιωματικών φυσικών καταστημάτων;

Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του καταστήματος Martin Gilliard, το κατάστημα φιλοδοξεί να ενημερώνει το κοινό για τις δυνατότητες σύνδεσης με το metaverse που παρέχουν τα προϊόντα της εταιρείας. 

Mε πληροφορίες από το TechCrunch και το The Verge