20 Απρ 2024
READING

Η Mastercard λανσάρει την πρώτη κάρτα πληρωμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα

2 MIN READ

Η Mastercard λανσάρει την πρώτη κάρτα πληρωμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα

Η Mastercard λανσάρει την πρώτη κάρτα πληρωμών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα

Η Nexo, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες δανεισμού στον κλάδο της ψηφιακής χρηματοδότησης, συνεργάζεται με την εταιρεία πληρωμών Mastercard, λανσάροντας για πρώτη φορά παγκοσμίως μία κάρτα πληρωμών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα.

Εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει επαγγελματικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ο οποίος μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο mainstream, σε συνδυασμό με τη δύναμη της τεχνολογίας Blockchain. Για εκείνους που ασχολούνται ή επενδύουν τα χρήματά τους στα κρυπτονομίσματα, η νέα κάρτα πληρωμών Nexo card τούς επιτρέπει να ξοδεύουν την αξία των κρυπτονομισμάτων τους χωρίς να τα πωλούν.

Διαβάστε επίσης: Οι χρεωστικές κρυπτο-κάρτες θέλουν να κάνουν τα κρυπτονομίσματα πιο προσιτά

Η εταιρεία ανέφερε ότι σε πρώτη φάση η κάρτα θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέποντας στους χρήστες να ξοδεύουν χωρίς να χρειάζεται να πουλήσουν τα ψηφιακά τους στοιχεία, όπως τα bitcoins, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ένα είδος εγγύησης υποστηρίζοντας την πίστωση που χορηγήθηκε. Η DiPocket είναι ο εκδότης καρτών της Nexo.

Η πρώτη “crypto-backed” κάρτα πληρωμών στον κόσμο διατίθεται τόσο σε φυσική όσο και σε ψηφιακή μορφή. Τα προϊόντα πληρώνονται όπως γίνεται και με τις συμβατικές κάρτες, με τη διαφορά ότι ως μέσο συναλλαγής χρησιμοποιούνται τα κρυπτονομίσματα. Η νέα κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 92 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται στο δίκτυο της Mastercard.

Πριν από μερικούς μήνες, η Mastercard συνεργάστηκε με την πλατφόρμα  ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Bakkt, λανσάροντας την υπηρεσία crypto-as-a-service, η οποία θα παρέχει στους λιανοπωλητές και σε άλλες επιχειρήσεις του δικτύου της άμεση cloud based πρόσβαση σε δυνατότητες κρυπτονομισμάτων. 

Σε αντίθεση με τις περισσότερες συμβατικές πιστωτικές κάρτες, οι οποίες δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλείς και έχουν καθορισμένο πιστωτικό όριο, η Nexo card δεν απαιτεί ελάχιστες αποπληρωμές, μηνιαίες χρεώσεις ή χρεώσεις αδράνειας, ενώ δεν υπάρχουν επιβαρύνσεις για διασυνοριακές συναλλαγές ύψους έως 20.000 ευρώ τον μήνα.

Το χάσμα ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα και τον συμβατικό τρόπο συναλλαγών φαίνεται να αρχίζει να γεφυρώνεται, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Visa και η Mastercard έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι, προσφέροντας εργαλεία, τα οποία ξεκαθαρίζουν το τοπίο των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Η Mastercard αναγνωρίζει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν φέρει την επανάσταση στο οικονομικό τοπίο.

Με πληροφορίες από το Reuters
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.