23 Απρ 2024
READING

Google και NBA λανσάρουν εφαρμογή για μια virtual εμπειρία για τους fans του μπάσκετ

3 MIN READ

Google και NBA λανσάρουν εφαρμογή για μια virtual εμπειρία για τους fans του μπάσκετ

Google και NBA λανσάρουν εφαρμογή για μια virtual εμπειρία για τους fans του μπάσκετ

Η Google και το ΝΒΑ εγκαινίασαν την Pixel Arena, έναν εικονικό χώρο συνδεδεμένο με τα playoffs του ΝΒΑ του 2022, μέσα στην εφαρμογή του ΝΒΑ για κινητά. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, το οποίο διαρκεί από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου, οι fans του μπάσκετ μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα playoffs του NBA με έναν πιο ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η κινητή ενεργοποίηση έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το ενδιαφέρον των οπαδών περισσότερο.

Η Pixel Area της Google και του NBA έχει ως στόχο να προσφέρει στους φιλάθλους μια εικονική εμπειρία βασισμένη σε πληροφορίες από τους αγώνες σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Pixel Arena μέσω της εφαρμογής του NBA, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γυροσκόπιο του τηλεφώνου τους για να πλοηγηθούν στον τρισδιάστατο εικονικό χώρο.

Η Pixel Arena επιτρέπει στους οπαδούς επίσης να φτιάξουν και να προσαρμόσουν avatars με εξοπλισμό με τα ρούχα μιας συγκεκριμένης ομάδας και στη συνέχεια να τα κοινοποιήσουν στο διαδίκτυο. Παρέχει τρισδιάστατα recaps του παιχνιδιού στον εικονικό χώρο, με βάση τις ζωντανές τροφοδοσίες δεδομένων του NBA, οι οποίες είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και μετά το παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, το Pixel Arena προσφέρει επίσης trivia με βάση το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι χρήστες μπορούν να ανελιχθούν στον πίνακα κατάταξης και να ξεκλειδώσουν επίπεδα και αντικείμενα για τα avatars τους χρησιμοποιώντας την αρένα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η προσπάθεια προωθεί το εμπορικό σήμα και την τεχνολογία που υποστηρίζει το smartphone Pixel της Google, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το επίσημο τηλέφωνο οπαδών του NBA. Πάντως, η ενεργοποίηση μέσω κινητού λειτουργεί σε όλες τις συσκευές iOS και Android κατά τη διάρκεια των ημιχρόνων και μεταξύ των αγώνων των playoffs από τις 23 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ εσόδων από χορηγίες κατέγραψε το NBA αξίας 1.46 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Google συνεργάζεται με το NBA για μια τέτοια καθηλωτική εμπειρία, αναφέρει η εταιρεία. Το Google συνεργάζεται επί του παρόντος με τον αθλητικό οργανισμό σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως με τη χορηγία του για τα playoffs του NBA, και τους τελικούς του NBA, οι οποίοι παρουσιάζονται από το YouTube TV. Πέρυσι, το Google ανακοίνωσε επίσης ότι το Google Pixel ήταν το επίσημο τηλέφωνο οπαδών του NBA, της NBA G League και της NBA 2K League, ενώ το Google ήταν η επίσημη μηχανή αναζήτησης και ο συνεργάτης των Search Trends και Fan Insights κάθε πρωταθλήματος.

Η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών είναι μια πολυετής δέσμευση που περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη καθηλωτικών εμπειριών, όπως αυτή η νέα με την εφαρμογή του NBA αλλά και άλλες, που έχουν σχεδιαστεί για να παρουσιάσουν την τεχνολογία 3D και AR (επαυξημένης πραγματικότητας). Επίσης, η ενεργοποίηση “Pixel Arena” δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια του γηπέδου, στηριζόμενη στην ευρύτερη καταναλωτική τάση της δεύτερης οθόνης σε ένα τηλέφωνο, παράλληλα με την παρακολούθηση της τηλεόρασης.

Μια καλή ένδειξη του πώς μπορεί αυτή η ενεργοποίηση να βοηθήσει τα brands αποτελεί το τελευταίο Super Bowl, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι τηλεθεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι στέλνοντας μηνύματα, παίζοντας παιχνίδια, περιηγούμενοι στα social media ή παραγγέλνοντας φαγητό. Αυτό υποδηλώνει ευκαιρίες για τους εμπόρους να συνδεθούν με τους φιλάθλους που χρησιμοποιούν κινητά. Η τακτική αυτή εκμεταλλεύεται τον ντόρο γύρω από ένα τηλεοπτικό γεγονός και αναγνωρίζει τον αυξανόμενο χρόνο που περνούν οι άνθρωποι στα smartphones τους, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες σε μια μάρκα όπως το Google να προσεγγίσει τους καταναλωτές με μια διαδραστική εμπειρία.

Με πληροφορίες από το Marketing Dive
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.